Arxiu del blog

dijous, 3 d’abril del 2008

Per una Nova Cultura de l’Aigua, No als transvasaments


El govern català està aprofitant l’actual situació de sequera per impulsar els transvasaments i les interconnexions de xarxes que fins fa poc assegurava que amb la “nova” gestió de l’aigua mai es farien.

Ens ha sorprès que a tres setmanes de la finalització de la campanya electoral , on tots els partits catalans , menys el PP, s’han passejat per les Terres de l’Ebre anunciant que si guanyaven les eleccions enterrarien definitivament els transvasaments, el govern català es presenti el transvasament del Segre a l’àrea metropolitana de Barcelona

Això, juntament amb la interconnexió de xarxes, la prolongació del minitransvasament de Tarragona i els canals Segarra-Garrigues i el Xerta-Castelló són obres ja previstes i/o proposades pels anteriors governs de CiU i PP i àmpliament rebutjades per la societat ebrenca, ja que de fer-se suposaria la liquidació del Riu i acceleraria la desaparició del Delta de l’Ebre.

Per tan , l’actual govern està executant, i amb prepotència, el que quan estava a l’oposició “s’oposava fèrriament”. Tristament, es confirma l’acudit tòpic sobre l’ètica de determinades formes de fer política.

El transvasament del Segre afecta greument a la qüal.litat i la quantitat de les aigües necessàries per a mantenir el bon estat del tram final de l’Ebre i el Delta, profunditza el desequilibri territorial i no te cap utilitat ni eficàcia real per a pal·liar la situació actual.

El govern català no està gestionant la sequera amb honestedat : el mateix dia que anuncia el transvasament del Segre/Ebre, aprova el desenvolupament de nous regadius. Això, és una gran contradicció que fa molt poc creïble la “bona “ intenció del nostre govern al qual declarem transvasista.

Per tant la Plataforma en Defensa de l’Ebre denunciem que aquesta política de transvasaments, canals i interconnexions de xarxes no te res que veure amb l’actual sequera i suposa una confrontació amb la gent de les Terres de l’Ebre que estimem i defensem la necessitat de mantenir uns rius vius i nets lluny de les especulacions i mercantilismes a les quals s’ha plegat l’actual govern

Demanem a la població de Catalunya l’ajut necessari per a evitar, una vegada mes, que per afavorir grans interessos financers i politics es sacrifiqui una part del territori, que encara que estigui menys desenvolupada, també forma part d’aquest gran país que s’anomena Catalunya.

I a la gent de l’Ebre li diem que ara és l’hora d’aturar la segona onada transvasista.

Lo Riu és Vida

No als transvasaments

Visca les Terres de l’Ebre !

Plataforma en Defensa de l’Ebre

26.març 2008

=======================================

IMPORTANT. CONVOCATÒRIA XNCA, PDE i POT.

La Xarxa per una Nova Cultura de l'Aigua, la Plataforma de Defensa de l'Ebre i la Plataforma d'Oposició als Transvasaments convoquem a una nova assemblea a totes les organitzacions de qualsevol de les conques internes o intercomunitàries catalanes, que apostin per una nova cultura de l'aigua, varen recolzar la lluita contra el PHN 2000, varen participar al Big Jump 2007, els hi preocupin les actuals propostes del govern enfront la sequera, etc. a una primera presa de contacte per analitzar l'estat de la qüestió de la gestió de l'aigua a Catalunya i consensuar un possicionament davant les propostes de transvasament puntual del segre, interconnexió de conques, tranvasament del Roina, etc.

Dia i hora: Divendres 11 d'abril a les 18 hores
Lloc: CAL BOFILL. CENTRE D'ACTIVITATS MEDIAMBIENTALS. Pg. Colom,50. Baix a Mar. 43830 Torredembarra


Ordre del dia:

1.- Estat de la qüestió. Propostes del Govern. Situació a les diverses conques. Model de desenvolupament, etc
2.- Posicionament conjunt de la Xarxa per una Nova Cultura de l'Aigua, Plataforma de Defensa de l'Ebre i Plataforma d'Oposició als Transvasaments i la resta d'organitzacions que apostin per una Nova Cultura de l'Aigua.
3.- Altres.

El fet de reunir-nos a Torredembarra és amb l'objectiu de fixar un lloc el més equidistant possible de totes les conques (perdoneu els de més al nord, canviarem). Donada la importància de l'assemblea preguem un esforç per a la vostra assistència.

2 comentaris:

rafael ha dit...

El rio es la vida y el agua es de todos, porque todos tienen derecho a la vida; De los tres ojos que tienes, utilizas el que menos ve, respecto a este tema. Besitos

Anònim ha dit...

SOBRE EL TEMA DEL AGUA,OS DARIA UNOS CONSEJOS UTILES QUE NO TIENEN DESPERDICIO....