Arxiu del blog

dijous, 24 d’abril del 2008

L'Escola Oficial d'idiomes de Saragossa obliga als estudiants a signar una declaració on afirmen no ser 'catalanoparlants d'orígen'


L'Escola Oficial d'Idiomes de Saragossa, anomenada Lázaro Carreter, ofereix als seus alumnes la possibilitat de passar les proves de català, tant en nivell bàsic, com mitjà i avançat, i permet treure's el nivell C de català que convalida la Generalitat de Catalunya. Només ho permet, però, a aquells alumnes que afirmin sota jurament (pdf) no tenir el català com a llengua materna. Així és: l'Escola obliga als alumnes a signar una declaració jurada on afirmen "no ser catalanoparlants d'orígen".

Per tant els prop de 60.000 aragonesos que tenen com a llengua materna el català no poden examinar-se de català a l'Escola Oficila d'Idiomes de Saragossa precisament perquè han après aquesta llengua dels seus pares. L'absurd arriba fins a l'extrem que el propi president de l'Aragó, Marcel·lí Iglesias, no es podria examinar de català a l'Escola Oficial d'Idiomes de Saragossa si vulgués, ja que també té com a llengua materna el català. L'absurditat de la norma impulsa els catalanoparlants de l'Aragó a mentir per aconseguir el certificat "C" de coneixements de català, útil per a molts llocs de treball al Principat.

Font: Racó Català