Arxiu del blog

dijous, 3 d’abril del 2008

Baltasar s'encomana a la Moreneta perquè plogui


"SÓC AGNÒSTIC, PERÒ FES QUELCOM"

El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, ha reconegut, en declaracions a “El matí de Catalunya Ràdio”, que, tot i que és “agnòstic”, es va encomanar a la Mare de Déu de Montserrat perquè fes ploure. Va ser durant els funerals de Cassià Maria Just quan es va adreçar a la Moreneta i li va dir “saps que sóc agnòstic, però si pots fer alguna cosa, fes-ho”.

Francesc Baltasar no es pot imaginar una negativa del govern espanyol envers el transvasament del Segre, i ha dit que esperarà que l’executiu espanyol l’autoritzi abans de fer qualsevol moviment. “No començarem les obres sense tenir clara la posició del govern espanyol“, ha afirmat, abans d’explicar que, tot i que la durada prevista de les obres és de cinc mesos, no s’arribarà tard. Amb el permís a la mà, “si cal treballarem en 3 torns”, ha afegit el conseller, a qui li “agradaria que (l’obra) entrés en funcionament el 15 d’octubre”, malgrat que si en comptes del 15 fos el 30 d’octubre, “no passaria res”.  

Baltasar també ha explicat que el mes de novembre ell i la ministra de Medi Ambient, Cristina Narbona, van acordar no fer públic el transvasament del Segre fins després de les eleccions del 9 de març. “Es van comprometre a estudiar-ho, però també em van dir: ‘per favor aquest tema no el toquem ara que estem en un període preelectoral. És evident que en parlarem i, a més, confiem entre tots que el moment que tinguem aleshores, -i no ho deia des del punt de vista polític, que quedi clar, sinó que es referia al moment que tinguem aleshores pel que fa a la meteorologia-, no ens porti a haver de debatre això’. -I vostè ho va acceptar?, li pregunta Antoni Bassas - De no parlar-ne en el sentit de no formular públicament aquest tema”, li respon Francesc Baltasar. El titular de Medi Ambient també ha remarcat que no treballa “sota la hipòtesi d’haver de tancar l’aixeta”, i ha deixat clar que el transvasament del Roine és una possibilitat que no es preveu fins després del 2025.

Font; E-NOTÍCIES

A Racó català, podem llegir entre altres moltísimes coses:

......I EN BALTASAR QUAN ESTAVA  A PUNT D´ARRIBAR A BETLEM S´ADONÀ QUE NO PORTAVA AIGUA.................
 
Típic de la idolatria catalana. Per entendre tot això cal llegir el cas d'una sequera bíblica rigorosa de tres anys i mig en temps de l'impiu rei Acab a 1Reis 17-19.

17I Elies, el tixbita, dels habitants de Galaad, digué a Acab: Viu Jahveh, el Déu d’Israel, davant del qual estic, que no hi haurà aquests anys rosada ni pluja, excepte per la meva paraula. 2 I la paraula de Jahveh vingué a ell, dient: 3 Vés-te’n d’aquí, i torna-te’n cap a l’est, i amaga’t al torrent de Querit que és enfront del Jordà. 4 I s’esdevindrà que beuràs del torrent, i jo he manat els corbs que et proveeixin allà. 5 I se n’anà, i ho féu d’acord amb la paraula de Jahveh.

Resposta cristiana calvinística: Romans 1-3; 1Reis 17-19; etc.  La responsabilitat i la culpabilitat sempre és del pecat dels homes. Déu pot donar o retenir les pluges segons la Seva voluntat. Hi ha molts passatges de les Escriptures que ho expliquen. 

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Francesc Baltasar ha begut oli. No s'en surt amb la Conselleria de Medi Ambient (i habitatge, es clar)....Ha esgotat el temps i la confiança que li hem donat.
Estant d'acord amb bona part dels principis que inspiren el programa pel qual aquest senyor està al Govern, hem de dir que potser millor que plegui.
Francesc Baltasar no ha actuat amb la transparència que cal (no poden negar que van posar unes estaques a la Cerdanya per a iniciar el transvassament del Segre, quasi en secret i amb nocturnitat).
A Francesc Baltasar (i per extensió a tot el Govern) o be l'han ensarronat Zapatero i la Narbona o simplement ens ha volgut enredar. (i les dues opcions són per a dimitir)
Francesc Baltasar encara es pensa que la Gene és com un Ajuntament (però més gran i amb pasta) I no. La Generalitat no és un Ajuntament, és Estat (Buscar aquesta parauleta al diccionari per la E).
Francesc Baltasar mai ha estat ecologista, o ecosocialista o eco-res. I entén de Medi Ambient tant, com qualsevol altre Conseller de Medi Ambient dels anteriors Governs de CiU (o sigui, res).
Francesc Baltasar haurà d'explicar molt be (abans o despres de dimitir, ens és igual) com es que 'casualment' la seva 'filleta' i 'periodisteta' Lluna Baltasar ha ascendit vertiginosament en pocs mesos al Departament de Presidència amb uns ingressos personals de 60.000 Euros l'any.
Sembla que Francesc Baltasar i alguns dels seus amiguets 'neo-buròcrates' instalats a ICV no han interpretat encara l'avís que els seus votants els van donar en les eleccions de fa un mes: Els electors d'ICV cada cop tenen més clar, que per a obtenir uns rendiments polítics tant pobres i poc ecologistes, potser no cal seguir votant a ICV, es millor prescindir d'intermediaris i votar directament al PSC-PSOE i fins i tot a ERC.
No són menys ecologistes que Baltasar.

Anònim ha dit...

Si volem continuar gaudint d’aquest suc que ens proporciona la naturalesa haurem d’emprar la formula de les tres erres, Reciclar, Reutilitzar i Reduir.

Anònim ha dit...

Anem sumant forces terrenals i divines. El Cardenal Arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, ha demanat avui als cristians de la seva archidiocisis que realitzin pregaries per que Deu ens obsequií amb la benedicció de la pluja.
Amb aquesta crida l’arquebisbe és solidaritza amb el conseller Francesc Baltasar.