Arxiu del blog

divendres, 18 d’abril de 2008

Un alt càrrec de Seat descarta batejar un cotxe amb el nom d'una ciutat catalana perquè l'empresa és "espanyola"


Francisco García Sanz, president del consell d'administració de SEAT (i sobiranista confés), ha fet aquest advertiment en una trobada amb la premsa a Berlín. Quan li han recordat que la fàbrica és a Martorell ha respost amb rialles que "no es pot traslladar a Madrid"

El president del consell d'administració de Seat, Francisco García Sanz –que també pertany al consell de Volkswagen a Wolfsburg (Baixa Saxònia)–, ha explicat que l'empresa busca nom per a una berlina que sortirà a la venda a final d'any i que s'està fabricant a la planta de Martorell, i ha descartat triar el nom d'una ciutat catalana perquè la companyia és "espanyola".

L'alt càrrec comentava en to distès les dificultats per escollir el nom, en una trobada amb corresponsals de premsa a l'ambaixada espanyola a Berlín. Entre riallades ha dit: "Se'ns acaben els pobles i les ciutats". Quan el corresponsal de l'ACN li ha indicat que no hi ha cap model de Seat amb nom de ciutat catalana, l'empresari ha respost: ":Nosaltres som espanyols".

Bona part dels assistents a l'acte, entre els quals hi havia l'ambaixador espanyol a Alemanya, Gabriel Busquets Aparicio, s'han posat a riure al sentir la resposta de l'executiu de Seat.

Quan se li ha recordat que la fàbrica de Seat és a Martorell, el president del consell d'administració ha dit que "no es pot portar la fàbrica a Madrid" i ha repetit: "Nosaltres som espanyols".

Seat fabrica actualment els models Málaga, León, Toledo, Marbella, Córdoba, Ibiza i Altea. El directiu no ha tingut en compte que dos d'aquests models, l'Ibiza i l'Altea, duen noms que es corresponen amb topònims dels Països Catalans: el d'una de les illes Balears i el d'un poble de la Marina Baixa.

Font: AVUI

NOTA: El senyor Garcia Sanz té, com a minim, dues virtuts: la franquesa de dir les coses pel seu nom (ve a dir que Catalunya no és Espanya) i el coratge de fer-ho malgrat un estatus de President del Consell d'Administració que més aviat recomana diplomàcia. No seré pas jo qui el contradirà.