Arxiu del blog

dimarts, 8 d’abril del 2008

La mesa del Congrés aprova el grup d'ERC-IU-ICV amb el vot en contra del PP


El diputat d'ICV-EUiA, Joan Herrera, un dels integrants del grup parlamentari.

La mesa del Congrés de Diputats ha acceptat la constitució del grup parlamentari que integraran ERC, IU i ICV-EUiA, amb la presència temporal del BNG. I ha estat aquesta fórmula la que ha motivat el vot en contra del Partit Popular, que hi veu "un frau" perquè la presència dels dos diputats gallecs és "instrumental". Tot i això, el PP ha descartat recórrer en contra de la creació del grup, que ha tirat endavant amb els suports del PSOE, CiU i PNB.

Per sortir del grup mixt, els tres diputats d'Esquerra i els dos d'IU-ICV-EUiA van acordar crear un grup parlamentari de caràcter tècnic, sense programa conjunt i amb llibertat de vot per cada formació. Necessitaven el 5% dels vots del total de l'Estat, i es quedaven en el 4,97%. Davant aquesta situació, el BNG va decidir cedir-los temporalment els dos diputats i el 0,82% dels vots que els permet superar el llindar.

La mesa també ha aprovat, d'altra banda, la distribució dels seients de l'hemicicle. El PP s'ha queixat que els diputats d'IU i ICV-EUiA, que abans quedaven al costat del Grup Socialista com a grups d'esquerres que són, ara ocuparan el centre de la sala, per darrere de CiU i el PNB, en virtut del nou grup parlamentari amb Esquerra.

Font: 3cat24.cat