Arxiu del blog

dissabte, 26 d’abril del 2008

"Crisi econòmica i planificació" Article d'opinió de Lluís Suñé de l'Alternativa Baix Gaià (ABG) de Torredembarra


A la gent de l'ABG se'ns acusa molts cops de ser somiadors, de defensar postures molt “boniques” però irrealitzables. La vida ja és complicada per si sola, el botiguer ha de pujar les persianes cada dia i esperar que els clients entrin a comprar, l'obrer ha de matinar per anar a la feina, el malalt ha de lluitar per curar-se, el jove ha de batallar per obrir-se camí a la vida... I així podríem definir la vida de tots i cadascun dels homes i dones que vivim a Torredembarra, Catalunya i al món. I que vol la ciutadania? feina? salut? habitatge?arribar a final de mes? Possiblement moltes més coses, però, indiscutiblement, totes encaminades a buscar la dignitat personal i col·lectiva.

Des de l'ABG sempre hem defensat que Torredembarra havia d'haver planificat el seu futur. En aquest sentit la diversificació de la seva economia hauria d'haver estat un dels puntals d'aquesta planificació, per evitar dependre d'un sol sector: la construcció. Avui, fa quatre anys que vam defensar en veu alta que calia planificar la diversificació econòmica del nostre municipi, de fer una planificació que ens permetés treballar en aquest sentit, per evitar, en la mesura del possible, el ressentiment d'una futura crisi del sector de la construcció... Llavors, també, se'ns va acusar de ser somiadors.

Quatre anys després, Torredembarra i Catalunya viuen un moment de crisi econòmica important, i els informes econòmics, gens encoratjadors, ens diuen que possiblement sigui el començament d'una època difícil. En canvi, hi ha ajuntaments que sí que van ser previsors. Hi va haver ajuntaments que van apostar per la diversificació i la planificació, un treball fet des del consens polític, l'assessorament dels millors tècnics i de la participació ciutadana, un full de ruta que els ha permès afrontar la recessió econòmica en millors condicions.

Però la sort d'aquests municipis és que ningú va acusar de somiadors als polítics que ho van proposar. Continuarem insistint, continuarem proposant la planificació de la Torredembarra del futur, la Torredembarra del consens, i defugirem les polítiques impositives i de criteris d'uns quants per damunt de la majoria.

Lluís Suñé
Regidor de l'Alternativa Baix Gaià

1 comentari:

tafaner ha dit...

Coincideixo amb ABG. Seria un grandíssim error centrar el debat en el sexe dels àngels o en persones.
És l'hora de donar resposta a molts temes que tenim sobre la taula (n'hau apuntat uns quants) pels quals, malauradament, no sembla que hi hagi cap full de ruta.