Arxiu del blog

diumenge, 27 d’abril del 2008

Partit Comunista d'Egipte: Crida de solidaritat


Des de primeres hores del matí del divendres 18 d'abril, el centre i les places principals d'el Caire van estat ocupades per forces especials de seguretat, antidisturbis i personal de seguretat de paisà. En altres ciutats com Alexandria i Algharbia, els ciutadans han estat testimonis d'una forta presència policial a les principals places i carrers. La ciutat d'Almahalla Alkobra va ser on van tenir lloc les manifestacions més nombroses.

Gairebé 200 activistes ja han estat detinguts en diferents moments i en diferents províncies. Molts treballadors estan en vaga en solidaritat amb les exigències dels vaguistes de l'empresa tèxtil Ghazl Almahalla. La seva principal exigència és que els salaris es vinculin a l'índex d'inflació - que afecta no només els treballadors de Ghazl Almahalla, sinó tota la classe obrera d'Egipte

La vaga de Ghazl Almahalla es va transformar en una gran manifestació al llarg de tota la ciutat d'Almahalla Alkobra. Pobres, camperols i obrers s'han unit a la manifestació. Gairebé 30.000 ciutadans han corejat consignes contra les pujades de preus, contra els monopolis, contra el neoliberalisme i contra les forces del mercat.

Les forces de seguretat egípcies van atacar els manifestants utilitzant enormes granades de gas, bales de goma, porres elèctriques (tasers) i bales reals, amb el resultat de cents de ferits entre els manifestants. Les forces de seguretat van detenir tant els ferits com altres manifestants Les notícies d'Almahalla Alkobra confirmen la mort d'almenys dos ciutadans, una nena de 9 anys i un noi de 20.

Les "forces negres" - una secció de les forces de seguretat- van incendiar diverses botigues, edificis públics, trens i vehicles, per fabricar càrrecs contra els manifestants detinguts i els treballadors. El seu objectiu és estrènyer el cèrcol de la policia i l'estat contra la classe obrera i la creixent consciència social a Egipte, cèrcol que s'ha incrementat enormement en els últims cinc anys.

La nostra crida a vostès és que recolzin les justes exigències dels treballadors de Ghazl Almahalla i el seu dret a elegir els mitjans|medis d'expressió de tals exigències, siguin manifestacions, vagues o cualesquier un altre mitjà|medi.

Nosaltres, els comunistes i totes les forces democràtiques i socials, donem l'alarma davant del fet que la policia, seguint instruccions de l'Estat, iniciarà una gran campanya de repressió contra la classe obrera en general i els treballadors de Ghazl Almahalla en particular. Aquesta certesa resulta del matonismo en la reacció de les forces de seguretat a Almahalla Alkobra. L'avís també sorgeix de les intencions de les forces de seguretat de fabricar càrrecs contra els dirigents obrers.

Fraternalment,
El Partit Comunista d'Egipte

Font: REDGLOBE

1 comentari:

Anònim ha dit...

D'AIXO EN DIEM, INTERNACIONALISME PROLETARI.....
VISCA LA CLASSE OBRERA !!!