Arxiu del blog

divendres, 20 de juliol del 2007

El nostre objectiu és ser capaços de fer possible la millora i la transformació del Baix Gaià.

En el pla polític local a Torredembarra, hi han enormes coincidències pel que fa a la identificació de la fenomenologia que separa l'ABG del govern municipal, tant si qui ho analitza és el PSC o quan ho fa l'ABG. Però també hi han enormes ponts que s'haurien de construir per fer-ho possible. Per anar ràpid el punts de coincidència són de dos tipus, uns són clars i diàfans, com el tema de Muntanyans II, el tema de l'aigua, i el tema de l'organització municipal. Que els punts estiguin clars no vol dir que hi hagin coincidències, sinò més aviat que cada ú sap la posició de l'altre i són de fàcil maneig, és a dir podem deixar-los damunt la taula, resoldre'ls més endavant o no tractar el tema. Pel que fa a Muntanyans II i l'aigua el tema hores d'ara és damunt la taula. Quan a Muntanyans II els esdeveniments d'actualitat potser aportaran una mica més d'aquesta clau que cerquem per tancar el tema, ja ho veurem més endavant, de la mà del Lluís Suñé. Pel que fa al tema de l'aigua nosaltres sempre hem estat a favor d'un model públic, això no és incompatible amb donar suport als treballs d'estudi de viabilitat de la privatització del servei, també estem a favor de fer un estudi de viabilitat de l'externalització del servei via una empresa pública. Aquest tema hores d'ara el tenim sota estudi i li podem demanar a l'Iris Gual que ens faci veure el seu punt de vista, ja que ha tractat el tema en una certa dimensió. Ens queda el tercer dels temes clars, el de l'organització municipal. Aquest és el que va més avançat de tots, la idea ja es porta en part a terme en l'organització recent de la nova Corporació Municipal, Les comissions de treball interregiduries per a coordinar i decidir són un fet damunt del paper del pacte tripartit, però ara cal veure la seva posada en pràctica, Un encert de l'ABG, adoptat pels nous membres del govern. Anem bé, el tercer punt és un pas endavant i un èxit de l'Enric Bonán.
Ara queden d'empeus, si tenen peus, els punts diríem difosos de la nostra relació, difosos o misteriosos. Ens calen peus de plom per tractar aquests últims temes, passen per terrenys relliscosos i movedissos. No són uns temes que ens agradi tractar, no ens hi sentim còmodes i porten a l'equívoc fàcil. Nosaltres i els nostres peus de plom, ara sóm en un forat insondable d'aquesta parcela del postpacte. Cal dir d'entrada que nosaltres no sóm personalistes en el tracte. Parlem només de com fer millor les coses pel poble, i quan parlem de dretes i esquerres ens referim a l'estereotip arquetípic d'aquestes paraules. La dreta simbolitza l'immobilisme, la por, el conservadurisme, el comportament mafiós i la cosa tancada i fosca. En canvi l'esquerra, per nosaltres, representa el dinamisme, la valentia, la llibertat, la participació i la llum i els taquígrafs. Nosaltres no obeïm ordres de ningú, no ens debem a cap partit, és impossible fer política partidista a casa nostra. Ens devem al nostre poble, la nostra comarca, la nostra societat i la nostra nació. No entenem que quan parles amb algú s'aixequi de la taula i no torni. No entenem que no es respecti la paraula donada. No entenem que la gent necessiti etiquetar-te, per anar contra la etiqueta que t'han posat. No entenem perque si estem d'acord, a la següent reunió, no estem d'acord. Una de dos o portem el debat fóra del terreny pantanós, o ens treiem els peus de plom. Jo optaria per la primera.
Amb una mica més de temps, podem anar avançant, i anar donant compte del nivell d'evolució dels diferents punts. Aquest és un altra compromís que mirarem d'anar complint, el de la transparència en afers interns. Ho faig és clar des del meu punt de vista, i amb ell ajudar a construïr el nostre punt de vista col·lectiu. No he acabat de desenvolupar el tema, seguiré amb els ponts més endavant, però per no cansar la paciència del lector, ho deixo per ara aquí.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

En resum:

Muntanyans II, sembla clar que la solució a hores d'ara és comprar els terrenys.

Organització interna, dius que s'està aplicant i veurem com va.

Aigua? No ho he entès gaire. Donareu suport a la privatització si és viable? Si no, pararieu el concurs? què vol dir externalització a una empresa pública?

Altres afers...aquí si que em perdo del tot. Suposo que són afers entre polítics, quelcom eteri i confós per la resta de mortals.(?)

Anònim ha dit...

Sembla que t'has oblidat dels comentaris de la gent...

Anònim ha dit...

Muntanyans II, he comentat que la realitat superarà les nostres propostes i així està passant.

Organització Interna, veurem

Aigua, ho tenim en estudi, no tenim clar quins serien els millors números, per això estem clarament per estudiar totes les possibilitats. Totes.

Transparència en afers interns?, doncs això.