Arxiu del blog

dissabte, 21 de juliol del 2007

El ple aprova la suspensió cautelar de llicències d'obra a la Façana Marítima

Cirer qüestiona la decisió per falta d'un projecte alternatiu i demana la votació nominal

LAURA MORRAL. Palma.
La suspensió cautelar de llicències d'obra i demolició de la Façana Marítima de Palma ja està en vigor des d'ahir, just un mes després que Aina Calvo fos investida com a nova batlessa, amb un programa electoral que incloïa aquest compromís.

El ple de l'ajuntament de Palma aprovà ahir aquesta mesura amb el suport dels partits que integren l'equip de govern, PSOE, UM i Bloc i amb el vot en contra del PP que, recordem, va ser el partit que impulsà el projecte per edificar uns 200 habitatges de luxe a la zona. La suspensió de les llicències als propietaris de les parcel·les afectades, Mapfre i Núñez i Navarro, obre la porta a redefinir un nou projecte a la zona que passa per «incrementar els espais verds i el seu ús públic». Una proposta que, ara, s'estudiarà amb totes les «garanties econòmiques i jurídiques».

De fet, la portaveu de l'oposició, Catalina Cirer qüestionà el fet que l'equip de govern hagi suspès el projecte impulsat pels conservadors com a mínim un any, sense assegurar cap altra alternativa. També demanà el cost econòmic que haurà d'assumir Cort per aquesta suspensió i volgué assegurar el vot nominal, en l'aprovació d'aquesta mesura, per evitar implicacions a nivell jurídic i posar a prova el nou equip de govern.

La batlessa aclarí que les suspensions cautelars són provisionals per la qual cosa no tenen cap repercussió econòmica». També remarcà que qualsevol actuació es farà amb total transparència i ajustada a la legalitat» per la qual cosa, assegurà que no atemptarà contra els interessos de Núñez i Navarro, que interposà la passada setmana, un recurs contra la decisió de Cort. Així Calvo manifestà que espera poder obrir, aviat, negociacions amb els propietaris però que seguirà el camí necessari per defensar els interessos de Palma. En el torn d'intervencions, el portaveu d'UM, Miquel Nadal aplaudí la iniciativa i animà el nou equip a construir un gran parc. En la mateixa línia, es pronuncià el regidor del Bloc a Cort, Eberhard Grosske.
12 Juliol 2007

--
notícia enviada per:

Carles Rico
El meu blog: http://carlesrico.blogspot.com
Les meves fotos: http://www.fotki.com/carles