Arxiu del blog

divendres, 20 de juliol del 2007

Mobilització popular i repressió a Torredembarra


L'Assemblea de Joves del Baix Gaià, formant part de la Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'esquerra independentista, CAJEI, i emmarcats en la campanya nacional "ni especulació ni destrucció, EL JOVENT DEFENSA EL TERRITORI", hem traslladat al carrer la ràbia continguda enfront aquest projecte urbanístic que anomenen Muntanyans II.
Conscients que ens trobem en el moment crucial pel que fa a la construcció, i que ara és l'hora de defensar el poc que ens queda al nostre poble, vàrem convocar una manifestació el passat dilluns dia 16, on més d'un centenar de persones va sortir al carrer; o bé les tres-centes persones que aquest mateix col.lectiu va convocar al passat gener.
Ahir dijous dia 19, una desena de joves independentistes van interrompre el ple municipal de Torredembarra, amb pancartes on deia: Fora polítics traïdors, aturem Munyanyans II; o bé "el jovent defensa el territori, aturem Muntanyans ll.
-Durant el transcurs de l'acció, sis agents de la Policia Local, van fer fora als joves amb actituds provocadores, davant la mirada dels i les polítiques.
L'alcalde de Torredembarra, Sr. Jiménezl, va instar al cos policíac que no adoptés cap tipus d'autoritat cap als joves i que els convidés a abandonar la sala. Un cop a fora, els agents varen identificar a la desena de joves; i van actuar contra un jove que li va ensenyar el "documento de Identidad" a l'agent, que no li va deixar agafar (utilitzant els seus propis drets), i que en cap moment, el jove es va negar a identificar-se.
Segons la versió policial, el jove que va ensenyar el DNI a l'agent, serà acusat de: desobediència a l'auroritat i interrupció del Ple Municipal; via penal.
La realitat, però, demostra un cop més la impunitat en la que es colpegen els nostres drets com a ciutadans i veïnes.
Durant el trajecte des de l'Ajuntament fins a comissaria, varem ser rodejats per diversos policies locals, i un cop allí, deixaren marxar als i les joves.
El combat contra Muntanyans II continua i continuarà!
Els i les joves, un cop més surten al carrer a defensar el nostre territori i a denunciar a tots els còmplices, amb la solidaritat de centenars de persones que a Torredembarra, s'estan movent per la mateixa causa que la nostra.
Seguirem denunciant i defensant el nostre poble arresat, i evidentment defensat un dels pocs espais d'interès natural que romanen a Torredembarra, els Muntanyans.
Les grues i excavadores fa dies que han arribat i ja han causat un gran canvi paisatgístic a la zona.
Instem als polítics a acatar l'expressió popular al carrer, i a suspendre definitivament aquest procés de destrucció territorial amb les seves respectives 550 vivendes a primera línia del mar.
Cal avançar, que el jovent de la comarca, seguirem defensant la nostra comarca i el nostre país!
Solidaritat amb el jove torrenc i amb la desena de joves identificades!
Ni un pas enrere, "ni especulació ni destrucció el jovent defensa el territori!"
STOP MUNTANYANS ll !
Assemblea de Joves del Baix Gaià- CAJEI