Arxiu del blog

dissabte, 21 de juliol de 2007

Primer Plenari Ordinari.

Torredembarra revisarà l'ordenança de mobilitat per incloure-hi les illes de vianants i es crearà una comissió per estudiar la circulació al carrer Antoni Roig

EL PUNT - AZAHARA PALOMARES. Torredembarra
Els regidors de l'Ajuntament de Torredembarra van acordar, al ple que es va fer dijous, la creació d'una comissió que s'encarregarà de revisar l'ordenança municipal de mobilitat. L'objectiu és adaptar-la a les necessitats de l'illa de vianants creada al carrer Antoni Roig i la plaça de la Font, on encara no s'han acabat les obres de remodelació. D'altra banda, el ple va aprovar per unanimitat una moció de l'Alternativa Baix Gaià (ABG) per a la protecció d'un edifici al nucli antic.

La proposta de revisió de l'ordenança de mobilitat estava inclosa en la moció presentada per l'Agrupació Democràtica Torrenca, de la qual també es va aprovar el punt referent a l'autorització perquè els veïns propietaris de garatges a la nova illa de vianants del nucli antic puguin accedir-hi, d'acord amb la normativa ja aplicada per la policia local. L'acord va tenir el suport de tots els grups, excepte l'ABG, que s'hi va abstenir.

Tot i això, els regidors van acordar deixar fora del debat el primer punt de la moció, en què es reclamava la reintroducció de la recollida domiciliària de la brossa a la zona afectada per les obres.

Aquesta petició es presentarà en forma de nova moció al ple extraordinari previst per dimarts que ve.

MOCIÓ SOBRE PATRIMONI
El ple va aprovar per unanimitat la moció presentada per l'ABG, en què es demanava l'inici del procés per a la declaració com a bé d'interès local de l'edifici situat al número 6 del carrer Alt de Sant Pere, ara en estat «ruïnós». Segons va explicar el portaveu de l'ABG, Lluís Suñé, la proposta era de tipus «simbòlic», per tal de fer una crida sobre les mancances en protecció del patrimoni històric torrenc. Suñé va demanar que durant el procés d'elaboració del pla especial de millora urbana (PEMU) del nucli antic hi hagi una «participació real» i que es reservi un paper important al Consell Municipal de Sostenibilitat.

La sessió es va tancar amb l'enfrontament de l'alcalde, Manuel Jiménez (CiU), i el cap de l'oposició, Daniel Masagué (CiU), pel procés de concessió de l'aigua.