Arxiu del blog

dimarts, 17 de juliol del 2007

Els contraris al pla Muntanyans II tornen al carrer per demanar la suspensió cautelar de les obres


EL PUNT: La protesta va aplegar ahir a la tarda un centenar de persones al passeig marítim. / Foto: J. F.
La protesta, tot i haver estat impulsada inicialment per l'Assemblea de Joves del Baix Gaià, va acabar sent liderada per «un front comú» de les entitats contràries al pla parcial. El manifest final va ser crític amb ERC i el PSC (el govern local) per no haver-se involucrat amb la protesta, i amb CiU per «haver despertat ara» en la lluita contra Muntanyans.

Dues mocions, al Parlament i l'Ajuntament torrenc, podrien aturar el projecte
EL PUNT: AZAHARA PALOMARES. Torredembarra
Ara que les màquines ja han iniciat els treballs previs als terrenys del pla parcial Muntanyans II de Torredembarra, un centenar de persones contràries al projecte urbanístic van voler tornar a fer sentir ahir la seva veu al carrer. La manifestació, que va recórrer el passeig marítim del municipi, volia ser també un instrument de pressió respecte de les dues mocions que podrien aturar el projecte: una que es votarà al Parlament a la tardor i una segona que es podria tractar dijous al consistori torrenc.

ESMENA POLÈMICA
La manifestació va coincidir amb la controvèrsia creada per l'esmena presentada per ICV i ERC (amb el suport del PSC) a la proposta de resolució que CiU havia entrat al Parlament de Catalunya per reclamar la inclusió dels terrenys del pla a l'EIN Muntanyans. L'esmena, tal com va explicar ahir el diputat d'ICV Daniel Pi, inclouria a l'espai protegit les gairebé deu hectàrees de zona verda, i a més instaria l'Ajuntament i la promotora a arribar a un acord satisfactori. A banda, es delimitarien altres zones del pla ara urbanitzables i susceptibles de protecció. L'aplicació de la proposta, a més, podria incloure una moratòria de les obres d'un any. Si CiU no acceptés incloure l'esmena, Pi va avançar que el PSC, ERC i ICV (amb majoria suficient) convertirien la proposta en una nova moció, que es votaria a la comissió de Medi Ambient. L'esmena, que no es tractarà fins a la pròxima tardor, hauria despertat recels de CiU i de la Plataforma Salvem els Muntanyans.