Arxiu del blog

dissabte, 15 de març del 2008

DENÚNCIA PER UN SOLAR: Rates i gossos




¿Per què les denúncies que arriben a l'Ajuntament de Torredembarra no serveixen de res? Visc en aquesta població des de fa tres anys i mig i pateixo les molèsties d'un solar que està brut. Hi ha rates i dos gossos que borden dia i nit, i que molesten moltíssim, ja que no són petits precisament. Ho he denunciat a Medi Ambient de Tarragona, a la Guàrdia Civil i a la Guàrdia Urbana, i res. La propietària de la finca és regidora de l'ajuntament i presidenta local de CDC-CiU.

EL PERIODICO Cartes dels Lectors - Carmen Mascarell Ibern - Torredembarra - Dissabte 15 març 2008

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Contesta a la Sra. Carmen Mascarell Ibern

Sóc Rosa Maria Guasch Allberni, regidora i cap local de CDC a Torredembarra.
He llegit la carta que en Francesc Mercadé ha publicat al seu bloc ja que m’han comentat que hi apareixia.
Visc a Torredembarra des de fa 56 anys i tinc una casa, on vaig nèixer, amb hort al centre de la poblaciói, on hi tinc dos gosos perquè vigilin; la Kira i el Faraon. La gossa té tres anys i el gos nou.
Aquest petit hort està dividit en dues parts per una valla metàl.lica: una on hi plantes, arbres fruiters, enciams, cebes, cols, etc., i l'altre meitat es on viuen els gosos, que és la que està tocant a la meva vivenda.
Ja sé burden, però, ni més ni menys com els gossos que hi ha als voltant, i que no són pocs. I de cap manera borden nit i dia.
No hi ha rates ja que la les rates no fan vida on s’hi habita, en aquest cas, els gosos i la nostra familia. És cert, que quan van començar a edificar en un solar pròxim, on antigament hi havia ubicat un camping i, que va estar abandonat durant molt de temps, on sí hi havia rates, aquestes es traslladar altres finques properes, fet que va ser sol.lucionat de manera immediata quan ens en vàrem assaventar.
Els gossos estan nets i ben cuidats, no abandonats com molts d'altres pel carrer, ni viuen en un pis petit o s’estan en un balcó. Tenen un hort de 500 m2 per “esbargir-se”.
Ja fa un temps, vam tenir un problema semblant amb el galliner de casa, on hi havia mitja dotzena de gallines i un gall. El vam haver de treure perquè a uns veïns els molestava el cant del gall, els deprimia.
Vivim en un carrer principal i no els molesten les barralles al carrer, les motos, el trànsit, etc., etc. En canvi sí que els molesta el soroll dels animals. Uns animals que per altra banda hi han estat sempre. Fa més de 70 anys que la nostra família viu en la mateixa casa i més o menys sempre hi ha hagut les mateixes costums. Tenim els gossos perquè vigilin la finca, ja fos abans quan aquesta estava a les afores del poble o ara que ha quedat al centre.
Si els molesten els sorolls, no entenc com és que hi ha gent que venen a viure a un poble on hi ha vida; haurien d'anar a viure en un desert ben silenciós, on segur que no els molestarà ningú.
Em molesta el to que utilitza aquesta ciutadana que vol donar a entendre un suposat tracte de favor de l’Ajuntament. Fa tres anys que viu a Torredembarra –i que li molesten els meus gossos–, però, jo només fa vuit mesos que sóc regidora. Potser si no s’ha fet res en aquest tema és perquè les seves reclamacions mal que li pessin no tenen raó.
Per últim dir que jo me’ls estimo molt als meus gossos i que no hi ha dret que les persones que vivim en un lloc des de fa molts anys haguem d’estar sempre pendents dels que venen a última hora carregats de lleis i exigències. Ningú la va obligar a venir viure a Torredembarra. Hi ha molts pobles i segur que molts lloc de la nostra població on segur que no hi ha gossos.

rafael ha dit...

Totalmente de acuerdo, con Rosa Mª Guasch...Son demasiadas quejas sin fundamento alguno, de aquellos que yo llamo:Turismo de fiambrera o los que se compran un polo y lo chupan cuatro; ¡Ya esta bien! de gente que nos visitan y con la escusa de que quieren descansar...no dejan que hagamos nuestras vidas de una forma natural. Vienen a imponerse; Vienen a decirnos, lo que se tiene que hacer y lo que no. Toda esta gente se creen con todos los derechos del mundo, pensando y mirandonos por encima del hombro, por que se piensa que comemos gracias a ellos. A mi me gusta oir...Los gallos cantar, los perros ladrar, las campanas sonar. Quiero un pueblo en la calle, ruidoso y vivo, fiel a sus y quiero que nuestros jovenes se lo pasen bien en nuestro pueblo y tengan sitios donde hacerlo.
Venden unos tapones muy baratos en las farmacias, que dan un resultado extraordinario. El que quiera descansar, que se compre una casa en el Catllar, el pirineo o en algun lugar de Africa.
YO DIGO: Tapones para los oiditos y dedito para el culito. besitos

Anònim ha dit...

En el desierto de Gobi hay una promoción especial para fiambreras, se la recomiendo a la Sra. Carmen.

Francesc Mercadé ha dit...

A l'atenció de la senyora Rosa Ma Guash, en primer lloc li agraeixo la seva resposta a una entrada del meu humil bloc, que és llegit per menys de cent persones al dia.
Primer de tot una precisió, jo no publico cap carta, més aviat jo reprodueixo una carta de la senyora Carmen Mascarell Ibern publicada a El Periódico de Catalunya, i que han llegit milers de ciutadans de Catalunya.
Voste diu que li molesta el tò del comentari de la senyora Carmen Mascarell Ibern. Deixim comentar-li senyora Guasch, que el séu no desentona amb el de la senyora Mascarell. Cosa que no és de rebut ja que Vostè és regidora i ella ciutadana. No posi a la seva alçada, ajudi-la.
S'ha interessat per la seva denúncia? Ha comprobat el grau de raó que pot arribar a tenir la senyora Mascarell? Ha trucat a la senyora Mascarell per tractar d'arribar a un acord? Ha parlar amb la Policia Municipal, per saber si ja han emprés alguna acció? Ha parlat amb Medi Ambient amb aquesta mateixa voluntat?
No em digui que s'ha deixat portar per una simple reacció emocional, coincidint dissortadament amb altres comentaristes d'aquesta entrada.
Miri Torredembarra és un lloc obert on tothom hi és i serà benvingut, jo crec que aquesta gent esperen de Vostè una disculpa. Sort que és regidora de l'oposició, si ho fós de l'Equip de Govern potser li exigirien una reparació.
Rebi les meves salutacions més cordials i humils, alhora que li desitjo sort en les seves actuals i futures tasques municipals.

Anònim ha dit...

Mercadé; si bebes, no escribas!