Arxiu del blog

dijous, 20 de març del 2008

Els independents AUPA es fan enrere i anul·len la moció de censura a Altafulla


Demanen ara la dimissió de l'alcalde, que critica la «irresponsabilitat» dels grups de l'oposició + Farré (a la dreta) durant el ple del mes de gener. / Foto: R.L.

Nou canvi de rumb en la política altafullenca. AUPA, un dels cinc grups que en principi havien de signar la moció de censura que s'havia de presentar el dimecres dia 26, descarta ara afegir-s'hi. La decisió la va prendre l'assemblea de militants del grup independent dimarts a la nit, en què també es va acordar reclamar la dimissió de l'alcalde, Francesc Farré (ABG), que governa en minoria i amb el suport de CiU i ERC. La rectificació d'AUPA impossibilita la presentació de la moció de censura, a la qual també donaven suport PSC, PP, Ideal i PAU. L'única sortida possible, que s'hi afegís el regidor no adscrit Jano Francino, va ser descartada per ell mateix.

L'acord de govern alternatiu a Altafulla tan sols ha durat hores, tal com el mateix alcalde i els seus socis de govern ja sospitaven dimarts. AUPA es va desmarcar ahir de la moció de censura i va optar per reclamar que l'alcalde «accepti les seves responsabilitats i dimiteixi», segons la regidora Eva Martínez. L'edil d'AUPA considera que forçar ara el relleu al govern és «precipitat» i convertiria en «víctimes» els membres de l'executiu actual. Tot i això, Martínez va sostenir que la suma de forces de l'oposició «és possible i obtindria més bons resultats que el govern actual».

La decisió d'AUPA deixa sense efecte l'acord a cinc bandes que havia de fer possible l'arribada a l'alcaldia del socialista Josep Maria Gené, ja que l'única alternativa (que Francino signés també la moció i s'aconseguís així la majoria absoluta necessària legalment) la va desmentir el mateix ex-representat d'ABG. «Vaig passar a no adscrit per diferències amb els meus dos companys de grup, i no donaré suport a una moció de censura», va dir Francino. Des de la formació socialista, Josep Maria Gené va explicar ahir que estaven reflexionant sobre l'opció que havien de seguir en el futur. Precisament, el PSC es torna a trobar ara amb la mà estesa de l'alcalde, que va fer de nou una crida perquè se sumi a un govern «fort» i sense presència d'independents.

Farré va descartar dimitir, tal com li reclama AUPA, apel·lant a la seva «responsabilitat», i va reclamar als socialistes que es repensin el seu rebuig a entrar a l'executiu. El polític d'ABG va criticar especialment la «irresponsabilitat» mostrada per l'oposició i els efectes que això podria tenir en «l'estabilitat d'Altafulla» si finalment accedissin al govern. «ABG, ERC i CiU assumim la situació i continuarem», va afirmar.

EL PUNT - dijous, 20 de març de 2008 - AZAHARA PALOMARES. Altafulla