Arxiu del blog

divendres, 7 de març del 2008

A contracorrent!


ICV-EUiA du a terme, amb l’objectiu de renovar i consolidar la presència al Congrés dels Diputats el dia 9 de març, una campanya a contracorrent.

ICV-EUiA du a terme, amb l’objectiu de renovar i consolidar la presència al Congrés dels Diputats el dia 9 de març, una campanya a contracorrent. Per què a contracorrent? Perquè les nostres propostes són diferents i no responen a les velles fórmules de sempre, basades en una concepció clàssica i antiquada de fer política. ICV-EUiA té una altra manera d’actuar, innovadora, atrevida, i plena d’ambició, però també de realisme. Des d’ICV-EUiA no fem promeses buides. No dubtem a defensar els nostres valors també en aquells temes més polèmics o políticament incorrectes. La gent d’ICV-EUiA parlem clar. En aquestes eleccions, caldrà triar entre mantenir les velles polítiques de sempre o fer una aposta decidida pel canvi de debò, pel canvi d’esquerres. Estem convençuts que una altra manera de fer és possible, tan com un nou model de societat també ho pot ser. Aquestes son algunes de les eines que utilitzarem perquè les coses canviïn:

Farem que els més rics paguin més impostos, mitjançant la reforma de l’IRPF, igualant el tracte fiscal dels rendiments del capital i del treball i reduint l’IVA de bens i serveis de primera necessitat. Engegarem, també, una política de debò contra el canvi climàtic. Tenim per objectiu la reducció de les emissions de gasos d’efecte hivernacle del 30%, per l’any 2020. Juntament amb això, és necessari endegar un nou model d’economia ecològica, de mobilitat, d’energia i de territori. Cal fer una aposta clara pel transport col·lectiu, donant prioritat a les inversions que millorin les condicions de transport de tothom. Pensem que el Govern ha de crear les condicions per a superar l'actual debilitat innovadora i inversora si volem situar a l’Estat espanyol al nivell dels països més avançats de la UE. ICV-EUiA vol fer una aposta per l’economia productiva i industrial tecnològicament avançada i per una indústria sensibilitzada pels efectes del canvi climàtic.

Això, pel que fa als aspectes mediambientals, econòmics i socials. Però no oblidem una dimensió que, segurament, centrarà bona part dels debats en els pròxims temps: la realitat nacional de Catalunya i les seves relacions amb l’Estat espanyol. Sense embuts: estem pel dret a decidir. Són els ciutadans i les ciutadanes de Catalunya qui han de tenir la darrera paraula sobre el futur del nostre país. Però amb això no n’hi ha prou. El Govern central també ha de fer els seus deures. Cal que promogui la cultura federal, tant a Catalunya com en el conjunt de l’Estat. Cal incorporar la dimensió plurinacional als ensenyaments no universitaris del conjunt de l’Estat; el coneixement bàsic de la història, les llengües i cultures que conformen l’Estat. I cal incorporar aquesta realitat plurinacional als mitjans de comunicació públics. La reforma de la Constitució és molt difícil perquè requereix necessàriament àmplies majories però, tard o d’hora caldrà abordar-la per donar solució als conflictes nacionals.

Com que ens creiem les nostres idees i propostes, tenim uns valors que no volem canviar ni negociar. Per això no canviarem drets per vots. I amb això vull dir que no renunciarem a defensar el dret de vot del immigrants.; no renunciarem a reivindicar i garantir el dret de les dones a decidir sobre els seu propi cos; no direm que baixar impostos és d’esquerres a canvi d’un grapat de vots; no donarem xecs a canvi de drets; no farem, tampoc, la vista grossa davant els privilegis de l’església.

És per tot això, que la nostra campanya és a contracorrent. I la nostra presència, imprescindible per garantir l’aplicació de polítiques d’esquerres com les que hem indicat en aquestes línies. Penseu-hi, el dia 9.

Lluís Suñé

Cap de llista d’ICV-EUiA

Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Jo era votant d'ERC, ara em dona bon rotllo el candidat d'ICV, en Lluís Suñé. Els insults del PP contra ell em deixa clar, que la rebel.lia no està a ERC. Votaré a un indigent mal vestit, votaré a Lluís Suñé.

Anònim ha dit...

Ara ho tinc clar. Després de dubtar sobre a qui votar, m'he decidit: votaré ICV (una mica a contracor), però després de pensar-hi, si voto a ICV a la demarcació de Tarragona, estic votant estrictament al Lluís Suñé (Ni a Sauras, ni a Herreras, encara que aquest últim no em desagradi).

Així que el meu vot serà per a una veu rebel del territori.