Arxiu del blog

divendres, 14 de març del 2008

AMB GAIREBÉ 8.000 KW ->Electrifiquen Muntanyans sense que la Generalitat convoqui la comissió promesa


La urbanització del pla parcial Muntanyans II a Torredembarra continua prenent forma sense que la Generalitat posi en marxa la comissió anunciada el novembre passat per estudiar la protecció de l'espai. La companyia Fecsa Endesa va anunciar ahir que s'encarregarà d'electrificar la nova urbanització, on es preveuen 550 habitatges i una zona hotelera, uns treballs pels quals invertirà 955.161,46 euros. L'avenç dels treballs als terrenys arriba sense que el govern català hagi posat data per a la visita dels consellers de Medi Ambient i Política Territorial a Torredembarra, prevista inicialment per la primera quinzena de desembre.

La futura electrificació de Muntanyans II, que els seus opositors critiquen perquè està situat en terrenys que consideren inundables, suposarà la instal·lació de sis quilòmetres de línia subterrània, prop de 2,5 de cable de mitjana tensió i la instal·lació de tres centres de transformació. En total, se subministrarà electricitat amb una potència de 7.973,93 kW. Per tal de dur a terme aquests treballs, Fecsa Endesa ha signat un conveni amb la immobiliària que promou el projecte urbanístic, Vegas de Guadaira.

Mentre la promotora continua endavant amb la urbanització (encara, però, no ha sol·licitat llicència per edificar), l'Ajuntament de Torredembarra continua esperant la constitució de la comissió acordada la passada tardor, i que havia d'unir els representants municipals amb els del govern català per buscar solucions al projecte. La trobada, que s'hauria d'haver realitzat al municipi del Tarragonès ara fa quatre mesos, continua sense data, tot i que les conselleries ja han comunicat al govern municipal diferents terminis que han acabat incomplerts. De fet, el que acordi aquesta comissió hauria d'afectar l'evolució final de les obres, ja que en principi havia de determinar quins terrenys cal protegir a la zona. Fins i tot encara continua pendent de concreció l'acord unànime de la comissió de Medi Ambient del Parlament, que va aprovar el pas de les zones verdes del pla parcial (el 56% del total) a l'espai d'interès natural Platja de Torredembarra i Creixell, a tocar de la futura urbanització.

Una altra de les incògnites a què s'enfronta Muntanyans II és la nova sol·licitud d'aturada cautelar de les obres feta davant del TSJC per la Plataforma Salvem els Muntanyans. L'agrupació ja ha fet la petició en la formalització del seu segon recurs contenciós administratiu, on ha adjuntat l'informe del pèrit independent que advertia del risc per a l'espai protegit veí.

EL PUNT - A.P. - divendres, 14 de març de 2008