Arxiu del blog

dissabte, 29 de març del 2008

Saura qualifica d'"irresponsables" les declaracions de De la Vega en contra del transvasament del Segre


• El conseller demana a l'Executiu central una proposta alternativa per garantir el subministrament d'aigua per a consum humà
• El líder d'ICV acusa el Ministeri de Medi Ambient d'"enorme deslleialtat" en tota aquesta problemàtica

El president d'ICV i conseller d'Interior i Relacions Institucionals, Joan Saura, ha qualificat d'"irresponsables" les declaracions de la vicepresidenta del Govern, María Teresa Fernández de la Vega, en què tancava la porta a transvasar aigua del Segre al Llobregat.

Saura ha instat l'Executiu central a formalitzar alguna proposta alternativa per resoldre la situació de sequera si no plou fins a l'octubre.

Jurisdicció de la conca

De la Vega va afirmar ahir després del Consell de Ministres que "el Govern s'oposa als transvasaments d'aigua que resulten insostenibles des del punt de vista econòmic, social i mediambiental", i va afegir que "ni hi ha ni hi haurà transvasament de l'Ebre". El Govern central considera que la conca del Segre, per ser afluent de l'Ebre, està sota la seva jurisdicció.

Saura ha explicat que el Ministeri de Medi Ambient, al qual acusa d'"enorme deslleialtat", no ha presentat cap mesura per fer front a la "situació històrica de sequera", i que en el pròxim debat d'investidura el diputat d'ICV Joan Herrera preguntarà al president del Govern quines són les seves propostes per evitar les restriccions si segueix sense ploure.

Defensa de Baltasar

El responsable de la Conselleria d'Interior ha assegurat que "la gestió per part del conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar (ICV), està sent impecable", i ha assenyalat que el Govern català proposa "solucions estructurals, com les dessaladores, al costat de mesures com la reutilització de l'aigua i la reducció del consum".

Segons Saura, "la responsabilitat del Govern és que no s'arribi a restriccions d'aigua de boca en cap punt de Catalunya", raó per la qual "necessitem preveure què farem si fins al mes d'octubre no plou".

"Càlculs partidistes"

El president d'ICV ha assegurat que l'Executiu ha "traït el Govern de la Generalitat en política hidràulica", en què, assegura, "no es poden fer càlculs partidistes, ni negar solucions".

EL PERIÓDICO - EFE - 29/3/2008

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Miri vosté, que he intentat esperar-me dies per tal que no m'agafin en calent.
Però no hi ha manera. Penso i l'únic que em ve al cap és tot un seguit d'insults (o definicions) per aquest mentider de conseller que es diu Francesc Baltasar , que si tingués una mica de dignitat no només hagués plegat sinó que s'hagués exiliat a Sibèria amb calça curta. Poca vergonya!
D'aquests d'Iniciativa m'ho espero tot, no serveixen per a res, només per a muntar numerets ridículs. Una colla de hippies pollosos que tenen unes cadires i fan feng-shui per la Generalitat.
Podríem sumar-li la incapacitat intel·lectual del conseller Joaquim Llena, que també ha intentat mentir-nos (fruit de la imaginació digué), un paio capaç d'enfonsar l'agricultura de tota Catalunya, evidentment no té cap raó de paraula.
Però bé, pobret, no té la culpa que l'hagin posat en un lloc on es necessiti una volumetria encefàlica ua mica més gran.
Quins collons tenen aquests iniciativos de de gastar-se 45 quilos d'euros en una tuberia que diu que faran servir només vuit mesos perquè els pixapins xurrupin i després la fara desaparéixer. Què ens prenen per rucs? No sé perquè tenim tanta por al PP si aquests pseudoecologistes acaben fent el mateix! És clar, com aquí no els vota ni cristo i els seus vots estan per allà a l'àrea metropolitana.
Colla de fariseus!
Ni Moisés seria capaç de fer desaparéixer tanta aigua.
I encara tenen el sant fetge (cirròsic suposo) de dir que no fan un transvasament sinó que és una captació temporal d'aigua.
Ens donaran pel cul i diran que són pràctiques eròtiques
sostenibles.
Apa salut.

Francesc Mercadé ha dit...

Miri Vostè
No li dic que no coincideixi amb Vosté sobre la seva visió de'n Batasar, però voldria fer-li un parell d'apreciacions:
Primer de tot no es confongui, una cosa és el Govern de la Generalitat, amb els seus consellers, i l'altra cada un dels partits que el conformen. Li recordo que en Maragall no va tenir en tot moment el PSC al seu costat. A tall d'exemple vegi que fa pocs dies en Iñigo Urkullu ho va deixar clar al distingir que una cosa és la proposta del lehendakari, amb el seu full de ruta tancat, i una altra l'actuació del PNB, que no ha posat condicions per parlar amb José Luis Rodríguez Zapatero. "Són dos plans diferents", va dir. Li demano que separi les seves crítiques ja que no poden anar associades, una cosa és la seva animadversió a la gestió de Francesc Baltasar, i tota una altra cosa és que Voste accepti o no a ICV.
I segón, en Joaquim Llena i Cortina (València d'Àneu, 1959). És conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat de Catalunya del govern de la VIII legislatura des del 28 de novembre de 2006. És llicenciat en Filosofia i Lletres i en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona, on ha realitzat el Programa de Doctorat "Etiopatogènia de les malalties osteoarticulars". Des del 1995 fins al 2006, ha estat alcalde de l'Ajuntament d'Alt Àneu pel PSC. Actualment és el Primer Secretari del PSC a la Federació Territorial de Lleida des del 2000.
Ha estat diputat al Parlament de Catalunya pel PSC des de 1999 fins a l'actualitat i vicepresident de la Comissió Parlamentària de Política Territorial i ObresPúbliques. A partir del 2003 ha estat, també, secretari de la Comissió Parlamentària d'Agricultura. Des de 1988 fins al 1999 ha exercit de metge a l'Hospital Clínic de Barcelona, a l'Hospital de Terrassa, al Parc Taulí de Sabadell, a l'Hospital Casa Maternitat de Barcelona i a l'Hospital Comarcal dels Pallars. Per tant no té cap relació amb ICV, com m'ha semblat que Vostè expressava.
Salut i República!

Anònim ha dit...

Els barruts que ara defensen el trasvassament no són dignes de ser al govern de Catalunya.És indignant llegir que el senyor Saura titlla l'Estat d'irresponsble i traidor perquè s'oposa al trasvassament.
Ell , que tant va bramar en contra del trasvassament de l'Ebre ara s'ha convertit en el gran defensor dels trasvassaments, s'ha de tenir la cara molt dura per dir el que diu i a sobre qualificar de deslleials als altres quan qui està sent deslleial, deslleial amb els electors, és ell.
Baltasar i Saura són dos personatges que sobren en la política catalana, dos demagogs que diuen que s'ha d'anar a 80km/h per reduir la contaminació, dos il·luminats que es dediquen a dir-li altres el que poden i el que no poden fer, allò que és políticament correcte i allò que no, com si ells tinguessin algun tipus d'autoritat moral.
Parlen d'emergència nacional, doncs bé l'emergència nacional és que ells desapareguin de la política catalana, per ineptes i per mentiders. Són tan rucs que ens volen fer creure que faran una cononada que costa milers de milions per només quatre dies i que després la desmuntaran, o sigui que llençaran un munt de diners en una construcció que després hauran de treure?
ICV i ERC estàn per això, per fer riure i per fer-li la feina bruta al PSC, els consellers socialistes callen i envien aquests dos farsants a la topada amb el PSOE a veure si cola.
Furtar aigua de l'Ebre per enviar-la a Múrcia era una barbaritat i la mateixa barbaritat és agafar l'aigua per enviar-la a Barcelona, per sort en aquest cas el govern de l'Estat ha estat coherent i els ha engegat a pastar fang.
El PP no m'agrada però en aquest tema és coherent, el PSOE almenys també ho ha sigut, però els que han quedat amb el cul enlaire són tots aquests pseudoprogres del ERC i d'ICV.
Em pregunto quina opinió té sobre aquest tema la direcció d'ERC, estan ben muts i enculats.

Anònim ha dit...

Tens molta rao francecs, el problema es que quan fets com aquest passa a altres partits vosaltres es dediqueu a desecreditar i menysprear a tots els seus militants i simpatitzans, llastima que no sapigueu separar el gra de la palla quan es tracte dels altres.