Arxiu del blog

diumenge, 30 de març del 2008

Baltasar no creu que la postura de De la Vega sigui "raonada"


• El conseller es reunirà demà amb la ministra de Medi Ambient per analitzar la situació

El conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, ha manifestat que no pot creure que la postura expressada per la vicepresidenta del Govern, María Teresa Fernández de la Vega, contra el transvasament del Segre sigui raonada.

De la Vega va expressar fa dos dies el veto del Govern central a la intenció de l'Executiu català de transvasar aigua del Segre a Barcelona si continua l'actual situació de sequera.

En unes declaracions a Catalunya Informació, Baltasar ha dit que "no pot creure" que la postura expressada per De la Vega sigui fruit d'una decisió "raonada, clara i estable".

Intercanvi d'opinions

En aquest sentit, Baltasar ha indicat que demà mantindrà un intercanvi d'opinions respecte a aquesta qüestió en la trobada que té previst celebrar amb la seva homòloga del Govern central, Cristina Narbona.

Per una altra part, Francesc Baltasar ha informat que l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha obert dos expedients, que es poden saldar amb multes de 6.000 a 30.000 euros, a dues empreses que captaven aigua i la revenien per omplir piscines, per malgastar aquest bé públic.

EFE - 30/3/2008

6 comentaris:

Anònim ha dit...

En primer lloc, hauríem de saber si el PSC comparteix o no les demolidores paraules que el Conseller Saura ha adreçat a la Vicepresidenta de la Vega.
En segon lloc, és imprescindible aclarir si el PSC comparteix o no la posició rotundament antitransvasista de la Sra. de la Vega.
A ningú se li escapa que, segons quina sigui la resposta a una i altra pregunta, els escenaris seran radicalment diferents: si el PSC es posa al costat de la Sra. de la Vega (de l’Ebre ni una gota), Saura i Baltasar sobren al Govern.
Per contra, si el PSC es posa al costat de Saura i Baltasar i acaba dient sí al transvasament del Segre, ens hauran d’explicar molt bé com s’ho pensen fer davant el Govern Central amic, tan lluny com estem del 2014...
Paradoxes de la vida: la continuïtat dels ecosocialistes al Govern ha quedat avui directament vinculada a la possibilitat d'un transvasament. Qui els ho havia de dir a Saura i Baltasar que esdevindrien els més transvasistes del Govern... Això sí: d'un Govern que fa aigües.

Anònim ha dit...

No passa res. S'ho trobaran tots plegats a les autonòmiques.

Anònim ha dit...

Té collons d’assumpte de l’aigua, la sequera més important dels darrers vint anys provoca una pluja de demagògia, oblits i pràctiques contranatura.
I en tot aquest enrenou estan jugant un paper important el homes i dones d’iniciativa. És si més no fantàstic veure als homes forts del Govern del partit ecosocialista discutint què és i què no és un transvasament
Em posen frenètic quan diuen que això del canvi d’aigües del Segre al Llobregat no és un transvasament, no sé com li volen dir . transfusió, infusió, recol•locació, traspàs a galledes, tot per no fer servir la paraula maleïda.
Senyors, si no plou no plou, que li farem. La solució ja sé que no passa per fer danses de la pluja (macos estaríem tots amb les plomes i fent l’indi), ni de pregar a Déu (buf) però els transvasos o com li vulguis dir no arreglen el problema definitivament així que més val deixar-ho estar.
No sóc cap expert però el tema de les desalinitzadores no sembla mala idea, encara que siguin molt cares crec que produeixen un excedent extraordinari (imagina, si la volen portar en vaixells des d’Andalusia que a la seva planta els hi sobra que et cagues). I el dia que plogui a mars aprofitem per fer un canal navegable que travessi Catalunya de punta a punta i muntem creuers de luxe.
La demagògia s’ha de fer amb imaginació o l’únic fa es donar pel cul.
Senyors d’Iniciativa no es juguin els pocs vots que tenen.
Ja fas bé Baltasar en demanar consens.

Anònim ha dit...

Home, és fantàstic això de l’aigua. Diu que si rentés el cotxe, patapam, multa. Que si omples la piscina, patapam, multa, que si regues el jardinet, patapam, multa. Genial. Geeeniaaal ¡¡.
No és que jo pateixi gaire, perquè no tinc ni jardí ni piscina (suposo que el ficus i els aloes del balcó sí que els puc regar amb aigua de l’aixeta, oi?), i pel què sembla els llocs aquests d’autorentatge de cotxes no entren en la normativa perquè són... una activitat econòmica. Els meus amics paquistanesos, que molt probablement són d’alguna manera part de la xarxa terrorista Al-Quaida però que són molt i mols simpàtics (ei, de veritat, són encantadors) estan contents i ben tranquils, graciès a Déu.
Que bé, oi? Per les activitats econòmiques podem malgastar tota l’aigua que volen, però per a rentar-nos el cul, d’aquí a poc temps haurem de demanar permís, per escrit, i per triplicat, al conseller Baltasar, aquest gran savi català ideòleg dels 80 km/h entre d'altrs atzagaiades.
Jo ara mateix estic considerant muntar una empresa pròpia, en la qual seré l’amo, l’accionista, el gerent, el treballador qualificat i el becari, tot alhora, una empresa que tindrà per objectiu rentar un cotxe.
Vull dir, rentar el meu cotxe. Com que serà una activitat econòmica, no passarà res. Si en sóc de llest!
És una vergonya tant absolutament còsmica, tot plegat... és tant ridícul, som en unes quotes tant altes de misèria intel·lectual i de condescendència estatalista... I després això del transvasament , que li diuen captació els molt mamonassos, i abans tots els ecologistes a l’oposició vinga a manifestar-se i ara resulta que no tu, que res, que el transvasament del Segre si és puntual i ocasional i d’unes quantes gotetes, tots els partits d’esquerres (visca els partits d’esquerres!) hi estan clarament a favor.
En fi, jo només per fotre aquesta colla de papanates he deixat des de fa una hora i mitja l’aixeta de la dutxa oberta.
I l’aigua va rajant, rajant, rajant. Quants litres dec haver malgastat, ja? Com n'és d'immensa ja, ara, la meva particular culpa pel canvi climàtic? Ni m’he molestat a tapar la banyera, no fos cas que diguessin després que és una piscina petitona.
L’aigua avall, indeturable, i tots aquests polítics hipòcrites (pretesament) d’esquerra...
...que us donin a tots pel sac!
Apa salut.

Anònim ha dit...

Noo recordo haver sentit ni llegit, als mitjans de comunicació, la pregunta clau de la qüestió; o millor encara, la resposta clau. Qui ha de decidir què es pot fer amb l’escassa aigua dels rius catalans? El Govern de la Generalitat ha d’esperar l’aprovació de Madrid per posar una canonada? Anirem a pidolar també això, potser a compte del dèficit fiscal o de les inversions pendents?
On és la dignitat nacional?

Anònim ha dit...

Pensar ara que la solució a la situació de sequera és el transvasament del Segre o del Roine, és una greu errada ja que aquest projectes tindran un gran cost econòmic i social que no solucionarà la sequera sinó que únicament neutralitzarà la nova cultura de l’aigua afavorint encara més els desequilibris territorials, lamento dir que la política de la nova cultura de l’aigua d’aquest govern ha quedat en paper mullat amb uns gestors que únicament fan marketing verd i que no saben executar les polítiques ecologistes que tant d’èxit han tingut a Europa.