Arxiu del blog

dimarts, 27 de maig del 2008

Saura demana a Montilla la derogació del minitransvasament de l'Ebre


Barcelona. (EUROPA PRESS).- El Conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació del Govern català, l'ecosocialista Joan Saura, ha demanat avui davant del President català, José Montilla, que la Generalitat defensi la derogació del Reial Decret-Llei del minitransvasament de l'Ebre a Barcelona. Segons han informat fonts coneixedores de la reunió del Consell Executiu d'aquest matí, Saura ha prés la paraula per plantejar-ho davant del President i la resta de socis del tripartit, ERC i PSC. Al defensar que l'Executiu català es posicioni a favor de la derogació, el Conseller ha al·legat que les pluges estan incrementant de manera considerable el nivell dels embassaments. A més, avui mateix, el riu Ebre s'ha desbordat en municipis de les comarques de Ribera d'Ebre i Baix Ebre (Tarragona) arran del desembassament de les preses per les últimes pluges, que han fet assolir entre els 2.000 i els 2.200 hectòmetres cúbics per segon a l'altura d'Ascó. El desbordament ha afectat a collites del seu tram final i la plaça de Baix de Miravet. La petició formal de Saura avui davant del Govern se suma a la del secretari general d'ICV, Jordi Guillot, que ja havia demanat no construir la canonada per prolongar fins a Barcelona el minitransvasament de l'Ebre a Tarragona si es garanteix l'abastament d'aigua a l'àrea metropolitana abans d'iniciar-se les obres. Avui mateix, el portaveu d'ERC al Congrés, Joan Ridao, ha demanat al Govern central que derogui el Reial Decret-Llei, ja que, després de les últimes pluges, tècnicament "no hi ha sequera". Per la seva part, la Consellera de Justícia, Montserrat Tura, en roda de premsa després del Consell Executiu, ha refusat avui en nom del Govern valorar la petició de Ridao, i ha llençat un missatge d'unitat de l'Executiu sobre la sequera. Herrera: "En qüestió de dies no serà necessària l'interconexió. El diputat d'ICV al Congrés, Joan Herrera, ha augurat avui que en "qüestió de dies" ja no serà necessària la interconnexió ni la canonada que s'ha de construir, però que s'hauran de mantenir les mesures del Decret de Sequera de la Generalitat. En un apunt en el seu blog recollit per Europa Press, Herrera ha recordat que fa un mes dèiem que Catalunya necessitava una "aportació externa per a les conques internes", però ara les condicions "no són les mateixes" per les pluges que han augmentat les reserves dels embassaments de les conques internas. Herrera ha assegurat que si fa un mes "la situació d'extraordinària necessitat" justificava la interconnexió, ara "hem de començar a pensar a partir de quin límit sortim d'aquesta situació que justificava el Real Decret i la canonada", cosa que haurà de fer el Govern. El diputat ecosocialista va remarcar que té la "sensació" que "en qüestió de dies" es podrà anunciar que, malgrat mantenir les mesures del Decret de Sequera, ja no serà necessari el Decret aprovat a Madrid ni la interconnexió, i que quan "el risc sigui zero, s'anunciï l'aixecament de la canonada.

Font: LA VANGUARDIA

1 comentari:

Brian ha dit...

Doncs, no ho tenen tan clar uns altres, exemple, Sr Baltasar, Sr Hereu, ja que sembla que volen fer la canonada igualment encara que no passi aigua.
(i aixi podran enviar aigua cap al sur !!)
Suposo que lo que passa es que hi ha unes empreses amb obres adjudicades, pero no es poden pagar compensacions, i estalviar-nos el gruix dels 200 millons?