Arxiu del blog

dimarts, 20 de maig del 2008

L'alcalde de Torredembarra decideix deixar sense càrrecs la regidora de Benestar Social



+ Pradeda, darrere de l'alcalde en el ple de constitució del consistori, el juny del 2007. / Foto: EL PUNT

L'edil socialista es mostra «sorpresa» i no desvela si mantindrà el suport al govern

Crisi de govern a Torredembarra. L'alcalde, Manuel Jiménez (PSC), va signar ahir el decret amb el qual revoca els càrrecs de la regidora de Benestar Social i número cinc de la llista socialista, Laura Pradeda. L'executiu torrenc, al qual ja faltava un regidor per tenir la majoria en el ple abans d'aquesta decisió, va justificar la revocació dels càrrecs per motius «organitzatius», mentre que l'edil afectada es va declarar «sorpresa» i va assegurar que no sabia quina posició política adoptaria a partir d'ara.

De moment, serà el mateix alcalde qui assumirà les tres regidories que fins ahir dirigia Pradeda: Sanitat, Benestar Social i Polítiques d'Igualtat. Segons ha transcendit, la decisió ha estat fruit del descontentament de l'executiu –ara format pel PSC, ERC i GIT– respecte a la regidora, a qui s'acusa d'absències en diverses juntes de govern i en la pròpia tasca de direcció de les seves àrees. A més, però, Pradeda també hauria manifestat queixes per la poca disposició pressupostària de la seva regidoria, un extrem que l'edil no va voler confirmar ahir.

La ja exregidora de Benestar Social va admetre que està «assimilant» la notícia, que l'alcalde li va comunicar ahir per telèfon. Pradeda va explicar que es prendrà una setmana de reflexió per decidir si mantindrà el suport polític al govern, tot i quedar sense cartera, o si, en canvi, passarà a l'oposició. «Ara espero que l'alcalde em doni explicacions sobre el que ha passat», va dir. De fet, una de les incògnites que s'obren a partir d'ara és si amb aquesta decisió l'executiu podria quedar encara més debilitat en cas que perdi un altre suport –quedaria, per tant, a dos regidors de la majoria absoluta.



REUNIÓ DE GOVERN 
Dijous passat, els membres del govern municipal van mantenir una reunió en què van plantejar els problemes detectats a Pradeda. La trobada, segons s'ha pogut saber, va ser molt tensa, i aquell mateix vespre la regidora va excusar la seva assistència en el ple ordinari.

L'alcalde torrenc no va voler entrar a valorar ahir si el seu partit reclamarà a Pradeda que renunciï a l'acta de regidora, i va anunciar que s'esperarien unes setmanes per decidir quin rumb cal prendre a partir d'ara.

La notícia va ser valorada positivament pel portaveu d'ERC i primer tinent d'alcalde, Gerard Ciuró, que tot i això va mostrar la seva preocupació per la manera com això podria afectar l'estabilitat del govern. «Creiem que la mesura és encertada, ja que el funcionament d'aquesta regidoria ens preocupava des d'ERC», va explicar.

Per la seva banda, el segon tinent d'alcalde i únic representant del GIT en el ple municipal, Santiago Ardèvol, va declinar ahir fer declaracions sobre el tema.



PROBLEMES INTERNS 
El cap de l'oposició i portaveu de CiU, Daniel Masagué, va vincular ahir la destitució de Pradeda amb «problemes interns» del PSC torrenc, i va voler descartar que la maniobra política estigui relacionada amb pressions fetes des del grup convergent. «Les coses no estan bé i, segons el que passi, nosaltres hem d'assumir la responsabilitat d'actuar», va dir.

Font: ELPUNT A. PALOMARES. Torredembarra - dimarts, 20 de maig de 2008