Arxiu del blog

dilluns, 19 de maig del 2008

Baltasar diu que ''pensar en qualsevol modificació'' del reial decret d'abastiment a Barcelona és ''inimaginable''


El conseller Francesc Baltasar ha recordat aquest dilluns des de Madrid que l'estat dels pantans a dia d'avui és un 25% inferior al del mateix dia de l'any passat, una situació ''preocupant'' que fa que pensar ara ''en qualsevol modificació'' del decret d'abastiment a l'àrea de Barcelona sigui ''inimaginable''. 



Baltasar ha fet aquestes manifestacions en al·lusió a les paraules de la ministra Elena Espinosa, que aquest mateix dilluns des de Brussel·les ha afirmat que si els embassaments assolissin el ''mínim necessari'' per abastir la població, el reial decret i l'obra de conducció no tindrien ''raó de ser'', tot i que també ha apuntat que per ara no es donen les condicions per poder paralitzar l'obra.

En declaracions posteriors a la reunió que ha mantingut aquest dilluns a Madrid amb la ministra d'Habitatge, Beatriz Corredor, el conseller de Medi Ambient ha assegurat no conèixer directament les declaracions que Espinosa ha fet a Brussel·les, però ha afirmat que hi ha una ''total coincidència'' entre la ministra i el Govern de Catalunya sobre el fet que en aquests moments ''no hi ha variacions substancials que comportin que s'hagi de revisar ni el reial decret ni el conveni signat entre el govern de la Generalitat i el d'Espanya per a la materialització de les obres''.



El conseller ha recordat que a dia d'avui els embassaments estan al 31% de la seva capacitat, una xifra molt inferior a la que es registrava el mateix dia de l'any passat, en què les reserves estaven al 56%. Aquest, ha dit, és un paràmetre que ''cal no oblidar'', i que fa que segueixi la 'preocupació' i que es pugui dir que Catalunya està 'a l'hospital' a nivell hídric. Per tant, ha assegurat, 'en aquests moments pensar en qualsevol modificació és inimaginable'.



El conseller ha assegurat que segons el seu criteri de les declaracions d'Espinosa se'n pot desprendre que la ministra ''manté els paràmetres que han possibilitat i fer desenvolupar aquest decret i per tant tots seguirem en aquesta tònica conjuntament, govern central i Generalitat de Catalunya''.



Baltasar ha afegit que en aquests moments ''no hi ha cap hipòtesi'' d'un percentatge que permetés replantejar el reial decret, perquè ''implicaria passar de 190 hectòmetres cúbics'' a unes xifres molt superiors. ''En aquests moments –ha dit- no hi ha fixat cap paràmetre per pensar en què s'hauria d'abandonar això''.

Font: AVUI Ult. Act. 19.05.2008 - 19:23 hs