Arxiu del blog

dilluns, 19 de maig del 2008

Espinosa es fa enrere de la insinuació que el transvasament es pot aturar si plou


''En un context real, imaginin que queda només mig metre per acabar les obres del transvasament, doncs lògicament s'acabaria'', ha matisat la ministra de Medi Ambient

La ministra de Medi Ambient, Rural i Marí, Elena Espinosa, ha advertit que el reial decret llei de sequera estableix que les mesures que preveu perdin la seva vigència ''quan se superin les circumstàncies d'extraordinària necessitat o trenta dies després que entri en funcionament la dessaladora de l'àrea metropolitana de Barcelona''. 

Aquest dilluns al matí, Espinosa havia assegurat clarament que ''les obres del transvasament no tindran raó de ser'' quan els embassaments acumulin el mínim d'aigua necessari per abastir l'àrea metropolitana de Barcelona, però a la tarda ha estat més ambigua defensant que cal complir el que diu el decret llei.

''Caldrà veure'' si aturar o no les obres del transvasament ''en un context real, imaginin que queda només mig metre, doncs lògicament s'acabaria'', ha matisat la ministra. ''No agafem la bola de vidre per preveure el que no podrem saber per molt que ens ajudin els serveis meteorològics'', ha reclamat, assegurant que ''el decret està clar i no enganya ningú''. Espinosa ha afirmat que ''si desapareguessin les circumstàncies extraordinàries de necessitat lògicament no tindria més sentit, perquè ja no estaria en vigor el decret llei'', fet que aquest dilluns encara no es dóna, donat que els embassaments encara no acumulen prou aigua, segons les dades de la ministra. 

''Cal donar de beure a cinc milions de persones, aquest és l'objectiu que ens ha portat a aprovar el decret i la infraestructura i si arribéssim a la circumstància de tenir aigua suficient, doncs seriem tots feliços'', ha explicat la ministra de Medi Ambient, Rural i Marí. 

Espinosa no ha concretat, però, quin és aquest nivell mínim necessari i només ha assegurat que tot i les darreres pluges, en dades d'aquest dilluns, els embassaments catalans encara no eren prou plens per garantir aquest abastiment d'aigua.

Font: AVUI Ult. Act. 19.05.2008 - 20:26 hs