Arxiu del blog

dijous, 22 de maig del 2008

Membres d'ICV i d'EPM demanem a la direcció d'ICV que es desmarqui de les obres que faran possible l'interconnexió de xarxes

Us faig a mans l'esborrany del document en que traballem:

Som conscients de la responsabilitat que suposa estar en el govern de la Generalitat de Catalunya, i que la principal preocupació dels nostres representants polítics sigui la de donar resposta constant a les necessitats de la ciutadania. Però creiem que en el cas del transvasament d'aigua de l'Ebre a la conca del Llobregat, es tracti d'una actuació perillosa, creiem que fent aquesta interconnexió s'obren les portes a trencar la filosofia proposada per la Nova Cultura de l'Aigua. Davant d'aquesta decisió volem manifestar que:

PRIMER: La decisió de fer la interconnexió de xarxes havia d'haver estat consultada i consensuada amb les intercomarcals territorials, especialment amb les organitzacions més afectades, com la dels companys i companyes de les Terres de l'Ebre. No haver donat la informació en el precís moment, ni demanar l'opinió dels territoris afectats, ha produït situacions desagradables i incòmodes.

SEGON: Durant la campanya electoral i precampanya, ICV es va mostrar com l'opció política que donaria garanties que no es faria CAP TIPUS D'INTERCONNEXIÓ DE XARXES, fet que posteriorment, primer el Segre i després l'Ebre, ICV ha estat la primera organització en justificar unes obres que contradiuen allò defensat als nostres documents.

TERCER: Malgrat aquests fets, podem comprendre els temors del govern, en el seu moment, que l'àrea metropolitana de Barcelona pogués quedar-se sense aigua, el nivell dels pantans era un indicatiu important. Però les últimes pluges ens permeten pensar que hem guanyat temps abans no vinguin possibles restriccions, això vol dir temps per buscar altres solucions que siguin coherents amb el que hem defensat des de d'ICV. La mateixa Fundació per una Nova Cultura de l'Aigua, que inicialment recolzava l'obra del transvasament, com mesura extrema, ara demana una moratòria de les obres.

QUART: Considerem que la situació ha canviat, i que l'extrema gravetat ja no hi es de manera temporal. Davant d'aquesta nova situació demanem a ICV que es replantegi continuar recolzant les obres de la interconnexió, i que proposi, dins del govern i públicament, que ICV ja no considera necessari que fer les obres, així com que cal buscar altres solucions per evitar aquesta obra.

CINQUÈ: Considerem necessari i urgent prendre aquesta mesura, abans no ho faci el mateix PSC-PSOE, deixant com a partit transvasista la nostra organització.

MAIG DE 2008