Arxiu del blog

dijous, 22 de maig del 2008

Més enllà de la Blogosfera Torrenca neix GAIABLOCS, com a índex de la blogosfera del Baix Gaià,


Blogosfera, blogsfera, blogalaxia o blogósfera és el terme sota el que s'agrupa la totalitat de weblogs i es deriva de la paraula anglesa "blogosphere". A causa que els blogs o les bitàcoles estan connectats per mitjà d'enllaços, comentaris, històrics i referències han creat i definit la seva pròpia cultura. Per tant, la blogosfera com a paraula i concepte és inherent als weblogs.

Podem considerar la Blogosfera com un sistema virtual, en el qual s'estableixen comunitats de weblogs, temàticament categoritzades o per perfils d'interès. Aquests conformen, doncs, el missatge i la blogosfera, el lloc on es mouen a internet.

Mentre que els blogs per si mateixos són només un format en la web, la interconnexió d'aquests és un fenomen social: en veure'ls com un tot es poden determinar clarament tendències, gusts, popularitat de llocs, objectes, productes, música, pel·lícules, llibres, com si fos un ens col·lectiu.

El comportament de la blogósfera és comparable a un sistema biològic i té comportaments clàssics com a evolució, selecció natural, adaptació, depredadors i preses; en la blogosfera es determina la qualitat i quantitat d'informació disponible per mitjà dels enllaços entrants a un weblog. D'aquesta manera els més populars sempre seran els que compten amb un major nombre d'enllaços, mentre que els blogs menys coneguts seran molt poc, o gens, enllaçats. És així com l'ecosistema dels blogs té el seu propi mecanisme de selecció i adaptació: el bo generalment es fa millor i el mediocre tendeix a desaparèixer. En aquest sentit, es pot parlar de selecció natural d'elements de replicació d'informació, la qual cosa ens enllaça amb la teoria dels memes de Richard Dawkins.

En aquest context i des del Baix Gaià avui presentem el portal www.gaiablocs.com editat a partir de l'indexador Feevy. El portal està allotjat a Blogger i disposa d'un comptador de visitants. Tal com diuen en la capçalera els seus webmasters: "Aquest portal vol ser la blogosfera del Baix Gaià, hi anirem afegint els blocs que coneixem, funciona dinàmicament, és a dir sempre mostra la última actualització del bloc indicat. Per a donar el vostre bloc d'alta o fer algún suggeriment podeu escriure a: gaiablocs@gmail.com"

Animeu-vos i afegiu el gaiablocs al vostre bloc, o trameteu un email per a que us hi afegeixin. Fem que gaiablocs sigui un referent a internet del Baix Gaià.

Font: Wikipedia

2 comentaris:

rafael ha dit...

Cojonudo Mercade; ¡Si señor!, buena idea. besitos

Cap d'any 2009 a Torredembarra ha dit...

ei! em sembla una gran idea. Ja n'havíem parlat alguna vegada de projectes així, de manera que qualsevol cosa que es pugui fer ja pots comptar amb mi.Salut!