Arxiu del blog

diumenge, 25 de maig del 2008

Guillot anuncia que si continua plovent ICV demanarà la derogació del minitransvasament de l'Ebre fins a Barcelona


El secretari general d´Iniciativa per Catalunya – Verds (ICV), Jordi Guillot, en la roda de prensa aquest diumenge en el marc de l´Aplec del Caragol de Lleida.
FOTO: Enriqueta Vendrell

Guillot anuncia que si continua plovent ICV demanarà la derogació del minitransvasament de l'Ebre fins a Barcelona
Lleida.- El secretari general d'Iniciativa per Catalunya–Verds, Jordi Guillot, ha assegurat aquest diumenge que el partit que representa demanarà la derogació del decret de sequera 'en el moment que es garanteixi el risc zero o restricció respecte a qualsevol tall d'aigua a l'àrea metropolitana de Barcelona. En aquest sentit, Guillot ha dit que el decret ja no estarà justificat si es produeix la situació que planteja. El secretari general ha volgut explicar que 'un cop derogat el decret' des del partit d'ICV 'se seguirà impulsant la cultura de l'aigua', tant la reutilització, la regeneració i, 'especialment', ha dit Guillot tot el que es refereix al procés de construcció de plantes desalinitzadores.

Font: Enriqueta Vendrell // ACN // 25.05.2008 // 14.47 h 

Les últimes pluges situen els embassaments al 36,1% de la seva capacitat
Girona.- Les pluges d'aquest cap de setmana han fet augmentar el nivell dels embassaments. Els de les conques internes se situen aquest diumenge al 36,1% de la seva capacitat, segons dades actualitzades de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA). Els últims set dies el nivell dels pantans s'ha incrementat en 4,69 punts. Aquest matí ha plogut sobretot a les comarques de Girona i Barcelona i en diversos sectors del Prepirineu i és probable que les pluges continuïn caient aquesta tarda a la majoria de comarques catalanes, excepte algunes de Ponent, Terres de l'Ebre i el Pirineu més oriental. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, les precipitacions han de seguir durant la jornada de demà, dilluns.

Font: ACN

5 comentaris:

Anònim ha dit...

QUE LLUEVA, QUE LLUEVA, LA VIRGEN DE LA CUEVA.....

Brian ha dit...

Francesc, dius al titul del bloc que estas replantejant estar amb ICV. En part m'alegro pq ICV s'ha convertit en un partit transvasista en totes les de la llei - no obstant això, tinc l'esperança que gent com tu, o els companys de ICV de les Terres de l'Ebre podeu fer tornar al seny als "jefes" de ICV. Si fa 6 setmanes ja no era acceptable el transvasament (tan per les promeses de ICV et al, com per motius tecnics), pos, imagina't ara que ha plogut prou per a omplir la Plaça de San Jaume fins a dalt.
Si ICV vol salvar algo de credibilitat, han de derogar el Transvasament, pero ja. Com ben saps, els embassaments han pujat més de 100 hm (i pujen, i pujaran), molt mes dels 40 hm de l'Ebre que va dir Baltasar que se necessitava.
Llavors quin sentit té fer l'obra, almenys que hi ha més coses que encara no ens han contat?
Quin interes té la cupula de ICV en seguir al PSC/PSOE i passar de les promesos electorals i la ciutadania catalana?
Els anti-transvasistes dins de ICV heu de ajuntar forces i fer l'ultim espenta, que entre tots farem caure el transvasament (i probablement algun alt-carrec també!)
Salut i anims!

Francesc Mercadé ha dit...

Moltes gràcies per les teves encoratjadores paraules, Brian. Els anti-transvasistes d'ICV, com tú anomenes, sóm gent d'ICV. Gent que creu en els principis fundacionals d'ICV, i de fet som tant d'ICV com els Consellers o Diputats d'ICV. La nostra veu només l'hem alçat per a recordar-nos, recordar és la paraula, que sóm gent progressista que un dia es va marcar unes pautes. La propera Assemblea Nacional, serà el moment de renovar, ampliar, modificar o ratificar aquestes pautes. Entretant hem de ser-ne fidels. Si ens apartem d'allò que representa ICV, ens allunyem d'ICV. No he dubtat mai de la capacitat de sintesi dels nostres dirigents, la mostra més palpable d'aquesta sensibilitat la podem veure en les declaracions ahir a l'Aplec del Caragol per part del Secretari General d'ICV. Amb aquestes breus però inequívoques paraules, Guillot es posa al costat de la gent que creu en Iniciativa. Sóm molt pocs els que hi creiem, però hi som. La meva singladura personal arrenca a Nacionalistes d'Esquerra, que després va ser l'Entesa dels Nacionalistes d'Esquerra, partit que va ser un dels fundadors del moviment d'Iniciativa per Catalunya. L'actual partit ICV, hauria de fer un acte introspecció profund i revisar la seva forma d'actuar. Ja no parlo d'ideologia parlo dels conductors d'aquesta ideologia. Les persones que dirigeixen ICV han de ser també sostenibles i reciclables. Jo vull seguir sent d'ICV perquè sóc català, independentista i d'esquerres. Brian, les teves paraules ajuden a fixar la nostra força.

Brian ha dit...

Gracies Francesc,
si , tens rao, no només perque han canviat d'idea els "de dalt" vol dir que ICV ha canviat. No sé quin motiu va portar Joan Saura a no complir amb la seva paraula, ni al Conseller Baltasar a tirar endavant este projecte irracional, pero aixo no vol dir que ells poden fer canviar de linea a tot el partit. Si la gent com tu podeu demostrar que ICV continua on estava, molt bé. Si, son encoratgedores les paraules de Guillot ahir, ara esperem que ICV "central" accepta que ara per ara el risc ja es "zero" i que anul·len el projecte.
Salut!

Anònim ha dit...

Demà hi ha la segona reunió de la Taula Nacional de la Sequera.
En primer lloc, demanaria al Conseller Baltasar que no faci cas de les veus que li demanen que s’oblidi de la connexió de les xarxes d’abastament d’aigua del Consorci d’Aigües de Tarragona i Aigües Ter Llobregat.
Que no faci cas del seu propi partit el qual per boca del Senador Guillot, del Delegat del Govern a l’Ebre o de les seves Joventuts d’ICV), han dit que ja no cal la connexió CAT-ATLL.
Li demano que tampoc faci cas al seu assessor el Dr. Narcís Prats que afirma que al no haver-hi ja sequera, ja no té sentit la connexió que no s’escolti els seus socis de Govern d’ERC els quals per boca del mateix Sr. Carod (entre molts d’altres) han manifestat la seva oposició a la ditxosa connexió.
I li demano que tampoc s’escolti les velades amenaces del PSOE, el qual, per boca de la mateixa Ministra d’Agricultura i Medi Ambient, ha dubtat de la necessiat del CAT-ATLL, o del President de l’Aragó, que ja hi ha un contenciós en contra.
Unes preguntes inocents:
La primera: és cert o no que el CAT va intentar decantar voluntats d’Alcaldes prometent-los resoldre alguns informes urbanístics encalats a l’ACA, com ha afirmat l’Alcalde de Montblanc ?
Segona: és cert que es va portar aigua de l’Ebre a Barcelona en vaixell abans que estigués legalment permès com han publicat diversos mitjans de comunicació ?