Arxiu del blog

dijous, 11 d’octubre del 2007

Pretenent el tot o el res, pot obtenir-se fàcilment el res.


La plataforma Salvem els Muntanyans, a través de CiU, va rebutjar ahir la següent proposta de la majoria parlamentaria: "El Parlament insta al Govern de la Generalitat a: 1.Iniciar els tràmits que corresponen per tal que els terrenys situats en els espais lliures corresponents al Pla Parcial Munyanyans II siguin inclosos en l'Espai d'Interés Natural "Platja de Torredembarra i Creixell". 2. Considerar la conveniencia de la inclusió en aquest PEIN de les superfícies adjacents als espais lliures assenyalats anteriorment que es consideri necessari i imprescindible incorporar a l'àmbit a protegir, per mantenir-ne la coherència, establint les oportunes mesures cautelars de protecció. i 3.Impulsar els acords entre el Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Torredembarra, i la resta d'implicats que permetin si s'escau l'assoliment d'aquests objectius." signat: Grup Parlamentari Socialistes-Ciutadans pel Canvi. Grup Parlamentari d'Esquerra Republicana de Catalunya. I Grup Parlamentari d'Iniciativa per Catalunya Verds-Esquerra Unida i Alternativa.
Votar a favor de la resolució tal i com estava redactada era trepitjar una pell de plàtan posada per CiU al Govern. Amb la resolució a la mà en quinze dies CiU podria exigir al Govern que es gratés la butxaca per pagar una malifeta impulsada per la mateixa CiU, a nivell municipal una jugada rodona. CiU com a motor de la urbanització, ha volgut aparèixer com a "salvadora" de l'espai. CiU rebutjant les esmenes no atura el procés d'urbanització. Serà la majoria parlamentaria de PSC, ERC i ICV, qui acabi donant forma a allò que la Plataforma Salvem els Muntanyans pretenia que liderés CiU. Si CiU hagués acceptat les esmenes tot seria diferent, ja tindriem alguna cosa conseguida, però no patiu queden més opcions. Les esmenes ara entraran en forma de moció a la comissió per tornar a ser votades.
L'ABG que és l'única organització política que s'ha oposat a un acte reglat rebutjant l'aprovació de Muntanyans II, no és la responsable que ara s'edifiqui. Ho he dit ara, ho he dit en el passat i ho seguiré dient en el futur, l'ABG s'oposa a Muntanyans II, i a Nova Torredembarra. Les urbanitzacions estan projectades damunt de zones humides. Totes dues urbanitzacions impulsades pel PSC, ERC i CiU quan formàven un tripartit, i fins i tot abans. Hi va haver un moment que el 70% de tot aquest espai era Municipal. Aquell era el moment de protegir-lo, pregunta a CiU que tenia l'alcaldia, o a ERC que tenia Urbanisme i Medi Ambient o al PSC que tenia Hisenda. Desapareix l'informe de Madrid, es privatitza tota la zona i quan es vol aprovar definitivament apareix l'ABG, i vota en contra.
Mirin es dirà el que vulguin de l'ABG, però nosaltres només podem certificar el vol erràtic de tothom en aquest tema, i mantenim i mantindrem la nostra posició inamovible. Aviat les esmenes ahir rebutjades seran aprovades, i podrem iniciar per fi el procés de protecció de Muntanyans II. No descartem la possibilitat, tal com comentàvem ahir al vespre amb el company Carles Rico de la Plataforma Salvem el Muntanyans, que l'ABG proposi entre les inversions del Pla de Mandat 2007-2011, reservar un milió d'euros, dels aproximadament trenta-cinc d'aquest pla, per tal de fer front als futurs acords de protecció de Muntanyans II.

5 comentaris:

Carles Rico ha dit...

Siscu,

potser que sospesis que el qua ha fet la citada persona de bo i malament i veuràs que la balança surt positiva.
On us ataca? Que estàveu al parlament ?

Estic cansat que sempre hem diguis el mateix d'aquesta persona. Crec que te vas quedar en el 2001.

I que no cregui en les esmenes no vol dir que doni suport.

Més val protegir les zones verdes que res, està clar.

Ja parlarem dels pressupostos.

Francesc Mercadé ha dit...

Carles

".../... Respecte de la coherència voldríem comentar que distreure el discurs envers lo malament que abans els altres ho havien fet dóna la sensació de lo bé que ho estan fent ara (sempre segons qui ho critica). Respecte de les esmenes que es presentaran, aquestes no tenen gaire sentit si, de mentre, no s'executen les mesures cautelars aturant les actuals obres d'urbanització.
.../...De diners n'hi ha. Manca una altra cosa.
Ramon Ferré
Grup d'Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans (GEPEC-EdC)"

Tens tota la raó, la balança és positiva, simplement demano que no es posi en aquest debat ja que va ser part implicada, i sospito que fonamental. Mira jo no n'estic pas de cansat i si creus que el meu discurs és anacrònic miraré d'actualitzar-me.
Pel que fa a les esmenes-mocions només cal un vot de confiança.
Coincidim en que s'ha de protegir el que es pot, i la resta és una altra qüestió.
De pressupostos n'hem de parlar, si, però t'asseguro que no depèn de nosaltres.

José Oviedo ha dit...

Bueno tamé el PP va votar a favor de la proposta de CIU no? crec que si t'ho miras fredament la nómina dels diputats te mes valor que el ideals.. dicho por Bono que no es santo de mi devoción

Salutacions i que viva el rodillo del tripartit

Francesc Mercadé ha dit...

Tens tota la raó, també hauria d'anar contra vosaltres, però el sentit comú em fa parlar del qui presenta la proposta de resolució, i no de qui finalment li dóna suport. Una pregunta, vosaltres també haurieu rebutjat les esmenes com va fer CiU, o coincidiu també en aquest punt?

tafaner ha dit...

Gracies per linkarme.
Rivalitats polítiques i de opínió al marge.
salutacions.