Arxiu del blog

dilluns, 1 d’octubre del 2007

Estrella de tres puntes, de les Brigades Internacionals.


La bandera de les Brigades Internacionals consistia en la bandera de la República Espanyola amb una estrella vermella de tres puntes en el centre.
Les Brigades Internacionals eren unes unitats compostes per voluntaris estrangers de 54 països de tot el món que van lluitar al costat de l'exèrcit lleial a la República espanyola davant el dirigit pel general Franco, que era ajudat pels exèrcits regulars d'Alemanya i Itàlia.
En total, segons les dades manejades pels estudis realitzats als Estats Units pels amics de la Brigada Lincoln, van arribar a participar 59.380 brigadistes estrangers, dels quals van morir 9.934, encara que en realitat el total de militants va ser de 35.252, no havent-hi mai més de 20.000 homes en total.
La nacionalitat més nombrosa va ser sempre la francesa, amb una xifra propera als 10.000 homes, bona part d'ells de la zona de París. La majoria no eren soldats, sinó treballadors reclutats pels partits comunistes voluntàriament o veterans de la Primera Guerra Mundial.
La seva base es trobava a Albacete. Les Brigades van participar en la defensa de Madrid el 1936, les batalles del Jarama, Guadalajara, Brunete, Belchite, Teruel, Aragó i l'Ebre, sent retirades a partir del 23 de setembre de 1938, a fi de modificar la posició davant de la intervenció estrangera del Comitè de No intervención.