Arxiu del blog

dimarts, 30 d’octubre del 2007

Els PGE 2008, inclouen 10 milions d'euros destinats a recuperar la zona costanera de Muntanyans, a proposta d'ICV.


ICV s'absté en la votació de les esmenes a la totalitat als PGE pel 2008 després de blindar el compliment de la disposició addicional tercera de l’Estatut.

És la primera vegada en aquesta legislatura que ICV no vota a favor dels PGE.

El diputat d’ICV al Congrés dels Diputats i vicepresident d'aquesta formació, Joan Herrera, ha anunciat aquesta tarda a la Cambra baixa que els dos diputats d’ICV, Joan Herrera i Carme Garcia, s'abstenen en l'aprovació dels Pressupostos Generals de l'Estat 2008 després d'arrencar del Govern un acord pel qual s'accepta una esmena a la disposició addicional d'aplicació de la metodologia per al compliment de la Disposició Addicional Tercera del Estatut d'Autonomia de Catalunya.

Així, la Llei de Pressupostos Generals de l'Estat recollirà el compliment de l'aplicació de la metodologia acordada en la Comissió bilateral Estat-Generalitat, per a determinar el compliment de la Disposició Addicional Tercera del Estatut d'Autonomia de Catalunya. Amb aquest acord arribat entre ICV i el PSOE es compensarà en els exercicis pressupostaris de 2008 i 2009 el que no s'ha executat en els pressupostos de 2007, segons el previst en l’Estatut.

Així mateix, ICV justifica l'abstenció dels seus dos diputats després d'haver aconseguit que dels 723 milions d’euros assignats a la Generalitat, 180 es reorientin per al medi ambient i que encara no estaven determinats. De la mateixa manera, ICV ha aconseguit 10 milions d'euros destinats a recuperar la zona costanera dels Muntanyans, en el municipi de Torredembarra (Tarragona).

També s'ha arrencat un acord perquè es destinin 5 milions d'euros al rescat de finques en la costa i altres 15 milions d'euros per al rescat d'espais naturals en paratges naturals de la resta d’Espanya.

“No estem donant suport als pressupostos, però tampoc els bloquejarem”, afirma Herrera, que considera que el que s’ha assolit “com força catalanista és un avanç”

Herrera, en roda de premsa aquesta tarda al Congrés, ha subratllat que amb aquesta decisió “no donem suport els PGE, sinó que no els bloquegem” i ha afegit que “és la primera vegada en aquesta legislatura que ICV no vota a favor dels PGE”.

Esmenes de ICV que s'incorporen als PGE 2008:

-10 milions d'euros destinats a recuperar la zona costanera de Muntanyans, en el municipi de Torredembarra (Tarragona)

-5 milions d'euros destinats a Espanya al rescat de finques en la costa

-15 milions d'euros per al rescat d'espais naturals en paratges naturals també a Espanya

A més:

Compromís que es destinen a mitjan Ambient a Catalunya 180 milions d'euros dels 723 assignats a la Generalitat en aquests pressupostos 2008 i que encara no estaven determinats

Font: iniciativa.cat