Arxiu del blog

dijous, 11 d’octubre del 2007

El Punt, d'avui -> > El Parlament rebutja la moció de CiU sobre Muntanyans II

El PSC, ERC i ICV presenten una proposta en què protegeixen les zones lliures

Finalment es van complir les previsions i la comissió de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya va rebutjar ahir la proposta de resolució presentada per CiU en què es reclamava la inclusió dels terrenys del pla parcial Muntanyans II de Torredembarra a l'espai d'interès natural (EIN) annex. El text tan sols va rebre el suport del PP i va tenir el vot en contra dels tres partits al govern (PSC, ERC i ICV), que ja han presentat una moció alternativa que es debatrà en les pròximes setmanes.

El diputat de CiU Carles Sala va defensar la proposta, en què també es demanava la inclusió dels terrenys ara urbanitzables al pla territorial de connectors biològics. «No podem concebre l'EIN Platja de Torredembarra de manera aïllada, i diferents institucions han mostrat la seva preocupació perquè la urbanització l'afecti», va dir.

El representant d'ICV, Daniel Pi, va respondre a les paraules de CiU acusant la formació de «contradictòria», ja que va votar a favor de l'aprovació del pla parcial. «No pot ser que qui ha creat el problema demani ara a la Generalitat que el solucioni», va afirmar. Pi també va argumentar el vot en contra del govern per la falta de «partida econòmica» per fer realitat la petició. Els ecosocialistes, juntament amb ERC i el PSC, van defensar les tres esmenes introduïdes al text, que CiU va optar per rebutjar. El grup mixt (format per Ciutadans) es va abstenir.

El resultat del debat d'ahir obre la porta ara a la nova proposta de resolució presentada pel tripartit, que segurament s'aprovarà en la mateixa comissió d'aquí a poques setmanes. La moció es basa en les tres esmenes rebutjades ahir i reclama el pas dels espais lliures del pla (un 56% del total) a l'EIN, operació que ja tindria el vistiplau de Medi Ambient. A més, es planteja l'estudi de la protecció d'altres àrees d'interès, un procés que podria comportar l'aturada temporal de les obres al pla. Finalment, la nova moció aposta per «impulsar» la implicació de l'Ajuntament a l'hora d'aconseguir una compensació urbanística que freni el projecte.

En l'àmbit local, el portaveu de CiU a Torredembarra, Daniel Masagué, va criticar que la proposta del tripartit «deixarà Muntanyans II tal com està ara» i va defensar el dret del seu partit a «rectificar», en resposta a les acusacions d'incoherència de Pi. «Potser la Generalitat reaccionarà quan s'elaborin els informes sobre la condició de zona humida dels terrenys», va recordar.

Pel que fa a l'Alternativa Baix Gaià (la marca d'ICV a Torredembarra), el regidor Lluís Suñé va lamentar que CiU rebutgés les esmenes i va recordar que «és molt fàcil demanar solucions a entitats externes, quan qui s'hi ha d'implicar és l'Ajuntament i, en concret, el PSC».

Per la seva banda, la Plataforma Salvem els Muntanyans, que, juntament amb el Consell de Sostenibilitat, havia donat suport a la proposta de CiU, va criticar el vot contrari d'ERC i ICV. La plataforma, a més, presentarà els pròxims dies una denúncia a la Comissió Europea, tal com els va recomanar un estudi de la URV sobre la falta d'un informe d'impacte ambiental.

AZAHARA PALOMARES. Torredembarra

DANIEL MASAGUÉ
regidor de ciu a torredembarra
«El poble no vol que s'urbanitzi, i l'opció del govern de protegir les zones verdes es podria haver fet sempre»

LLUÍS SUÑÉ
regidor d'abg a torredembarra
«La moció de CiU era de difícil compliment, i qui s'ha de bellugar és l'Ajuntament. Que no acusin ara ICV»

2 comentaris:

Anònim ha dit...

I ara que senyors de l'ABG, seguiran aguantan la poltrona presentan en Lluis per ICV.

vERLO PARA CREERLO.....

Francesc Mercadé ha dit...

Veig que no estas informat, noi.