Arxiu del blog

dimecres, 31 d’octubre del 2007

Muntanyans II: “damunt la taula hi ha la possibilitat d’ampliar la zona PEIN i garantir el connector biològic"


En un acte celebrat el passat dissabte 27 d’octubre a Altafulla, el diputat per ICV-EUiA-EPM, Daniel Pi, va exposar davant d’unes 30 persones l’estat actual de la qüestió sobre Muntanys II.

El diputat eco-alternatiu per Tarragona, va manifestar que la responsabilitat pel fet que el terreny on es vol fer Muntanyans II sigui urbanitzable ha estat dels que van donar el vist i plau al POUM de Torredembarra i d’aquells que, podent aturar abans el Pla Parcial, no ho van fer. “Ara la solució només té dos camins: per un costat que no hi hagi cap acord i quedi tal com planteja el Pla Parcial i per l’altre, que les parts implicades negociïn una solució, però perquè això sigui possible l’equip de govern de la Torre no pot pretendre que altres administracions paguin els plats trencats per ells”.

Respecte a la netedat del procés, el diputat s’ha volgut mantenir al marge, això sí, recalcant que si hagués hagut alguna irregularitat el preu serà polític i que serviria per demanar responsabilitats, però que la urbanització pot no veure’s afectada i per tant la solució positiva s’hauria de pactar.

Respecte a la proposta de buscar una resposta compensatòria que redueixi el mínim possible l’impacte medi ambiental, l’eco-alternatiu ha assegurat que “damunt la taula hi ha la possibilitat d’ampliar la zona PEIN i garantir el connector biològic però, que per fer això, l’equip de govern de Torredembarra no hauria d’esperar que altres li resolguin la seva responsabilitat ja que, que econòmicament és una inversió tan forta que generaria un precedent de difícil resposta”.

Finalment, preguntat sobre on aniran destinats els diners pactats ‘in extremis’ pel diputat Joan Herrera, Daniel Pi ha manifestat que “Costes invertirà per expropiar però aquesta anirà destinada als terrenys per sota la via fèrria i només si la partida finalment pactada amb Herrera fos suficient anirà per a la resta”

Font: abg.cat octubre 2007

2 comentaris:

Anònim ha dit...

m'agrada que us cregueu les vostres pròpies mentides!

Francesc Mercadé ha dit...

Fa més de set anys que treballo per la protecció d'aquest espai, i la bel·ligerància que ens atribueix l'equip de govern municipal de Torredembarra, no és gratuïta. Ara un anòmim ve i insinua mentides en una nota de premsa. Vegem-ho: Primer la nota de premsa és d'ABG Altafulla que és qui va organitzar l'acte, veritat? Daniel Pi, diu que els responsables són els redactors del POUM, veritat. Que cas d'expropiació el preu s'haurà de pactar, veritat. Cas de respondre compensatòriament, l'Ajuntament (de Torredembarra), haurà d'assumir les seves responsabilitats, veritat. Que ICV ha presentat una esmena acceptada als pressupostos Generals de l'Estat per a reservar 10 milions d'euros per a adquirir Muntanyans II, veritat.
Podria indicar-me aquest anònim on són les "vostres mentides", jo no les veig per enlloc.
Que no pensi aquest anònim que si parlem de l'statu quo, parlem del nostre màxim desig. Error! No sé Vostè, però jo estic treballant des de fa més de set anys per la protecció total de l'espai. Una altra cosa es que es consegueixi una aliança sòlida de organitzacions i estratègies, jo només hi veig un gran i exacerbat interés de protagonisme.
Per ara només ABG de Torredembarra s'ha oposat frontalment a l'aprovació del pla parcial 4b.