Arxiu del blog

dilluns, 22 d’octubre del 2007

Pla de Mandat i Programa d'Actuació


Un Pla de Mandat o estratègic, és on es decideix el valor i com fer les inversions a un termini limitat. Els més habitual és fer-ho coincidir amb el mandat, d'aquí el nom. De fet és part d'una vella proposta nostra, de l'ABG, que anomenàvem planificació estratègica. Però tal com dic, aquesta és la part fàcil, només cal unir els pressupostos d'inversions de quatre anys i ja tenim el Pla de Mandat fet i tothom a casa. Però no, nosaltres no dèiem només això, és a dir amb un Pla de Mandat econòmic o només amb dades econòmiques no n'hi ha prou! El Pla de Mandat ha d'anar acompanyat d'una eïna molt més complexa, molt més pensada i molt més treballada. Presentar-nos un Pla de Mandat així és com riure's de la gent.
On vull anar a parar?, doncs a allò que ha d'acompanyar tot Pla de Mandat allò que s'anomena un Programa d'Actuació. És a dir el Programa d'Actuació del Pla de Mandat. Aquest Programa d'Actuació és el que resumeix la filosofia de les inversions, diu on s'ha d'esmerçar l'esforç polític i ciutadà, on han treballant colze a colze durant un temps aquests estaments. Una mena de resultat del treball conjunt del Consell Municipal de Sostenibilitat i l'Ajuntament. Un material on l'Agenda 21 local, hi té un pès important, ja que els indicadors que conté l'Agenda 21 local són uns indicadors, per a orientar l'economia pressupostària local.
Un Pla de Mandat sense un Programa d'Actuació Municipal, és com tenir el resultat a un problema, però sense saber l'enunciat ni veure l'estratègia ressolutiva.
Quan vàrem crear la Comissió de treball d'Economia Municipal i Pressupostos participatius del CMST, estàvem pensant en com podíem treballar en un futur Programa d'Actuació.
La tendència a simplificar les tasques perseguint fites a curt termini ens dóna la realitat actual, un procés inacabat o provisinal, el plat fort del qual no éren els Pressupostos Participatius, que van iniciant-se, sinò més aviat treballar en l'Economia Municipal.
Cal ser valent i afrontar la realitat, cal madurar un projecte de ciutat o de poble, aquí no hi vull entrar ara, i fer una tasca de prospectiva, i treballar la part d'Economia Municipal al CMST, el resultat serà un esbós del Programa d'Actuació, la suma de les inversions del tal en donarà un Pla de Mandat.
Hem fet una altra vegada la casa començant pel terrat. El procés o s'alenteix o s'inverteix, però tal com està pensat només serveix per a hipotecar un futur treball millor fet.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Volia solsament fer un comentari pels nois i noies d´aquest poble que son simpatitzans d´Alternativa Baix Gaià. Gent jove amb ganes de defensar Catalunya i moltes vegades mollan-se per vosaltres. Bé, sort teniu de no asistir als plens municipals, perquè en sortiria´ho encurreguts veien els vostres representans de tertulia constant amb el representan del grup popular, rien amb ell, fent comentaris a cau d´orella i tantes tonteries que desde el públic ens fa sentir vergonya. Imagineu-vos fins on arriba la complicitat que es tenen, que al tal Oviedo ja li diuen "el alternativo". Es cert no m´ho invento va sortir de l´últim ple aquest nom. Per respecte a tot aquest jovent i als no tant joves, crec que s´ha ser més seriós sobretot devant del poble en un ple municipal. Un consell Iris, per molta gràcia que et facin el comentaris de l´Oviedo, intenta si pots, guardar les compostures, perquè resulta molt desagradable a la vista dels que sentim quelcom simpatia cap les idees que defense-ho. Joves simpatitzants de l´ABG llàstima que no es pogui gravar en video i posar-ho al "you toube" perquè ens en feria-ho creus. Bé espero un canvi d´actitut per tota la vostra gent que no sol asistir als plens.

tafaner ha dit...

Si els nois i noies,d´aquest pople son tant curtets,militaríen a esquerra.
Fer tertúlia,no es estar d´acort,ni tenir complicitat.

Francesc Mercadé ha dit...

Gràcies Tafaner, tú ets un dels nostres!
De totes formes aquest anònim va tenir la idea de publicar la mateixa nota al bloc de la Iris, i clar ella ja va detectar que li patinava la mandarina, i el va pentinar. Llegeix-te la seva resposta...