Arxiu del blog

divendres, 19 d’octubre del 2007

L'equip de govern torrenc no convida l'ABG ni el PP a assistir a la trobada amb Costes sobre Muntanyans II


Tots els líders dels grups polítics amb representació al consistori de Torredembarra, a excepció de l'ABG i el PP, es reuniran dimarts vinent amb el director general de Costes del Ministeri de Medi Ambient. Segons han avançat, la trobada tractarà de tres qüestions: conèixer de primera mà la posició del govern central sobre el futur de Muntanyans II, l'intent de revocar l'enderroc del Club Marítim Torredembarra que ha determinat Costes com a conseqüència del venciment de la seva concessió, i la determinació de l'inici de les obres del camí de ronda.

D'acord amb el representant de l'ABG, Lluís Suñé, la seva absència respon al simple fet que no ha estat convidat a participar-hi per part de l'Ajuntament. «No hem rebut cap tipus de comunicació, ja que l'equip de govern (PSC, ERC i el GIT) va a la seva. Han entrat en una fase de despotisme i, per tant, hi tenim una desconnexió total». Va celebrar, però, que hi vagi el líder de CiU, Daniel Massagué, a qui va qualificar «d'aliat polític» en l'interès d'aturar la urbanització dels terrenys del pla parcial Muntanyans II. A banda, es va mostrar crític respecte a l'objectiu amb què l'alcalde, Manel Jiménez (PSC), acudirà a Madrid. «M'imagino que proposarà al ministeri que compri els terrenys perquè sap que això és complicat per falta de partida pressupostària. I això li servirà per escenificar que ja ha esgotat l'últim recurs». Paral·lelament, en el ple d'ahir, el portaveu del govern local va justificar davant d'ABG i el PP que és «normal» que no tothom es desplaci a Madrid, sinó que actuïn com a interlocutors l'equip de govern i CiU, com a grup majoritari de l'oposició.

Per aquest motiu, Suñé va exigir que dilluns se celebri una reunió d'urgència, on almenys es consensuï entre totes les parts què es defensarà davant el ministeri.

EL PUNT d'avui. G. PLADEVEYA. Torredembarra

A la UE, al novembre

El portaveu de la Plataforma Salvem Els Muntanyans, Carles Perdiguero, va declarar ahir que ja han acabat de redactar el text legal de la denúncia que el mes vinent volen presentar davant la Comissió Europea. L'objectiu d'aquest tràmit és evidenciar que el pla parcial Muntanyans II vulnera diverses normatives europees ja que «preveu urbanitzar a menys de 500 metres d'un espai protegit» i «no disposa d'un procediment d'avaluació d'impacte ambiental, que és obligatori en virtut de les directives comunitàries vigents». Així doncs, un cop finalitzada la denúncia, Perdiguero diu que només els falta recollir tota la documentació complementària.

2 comentaris:

resnoesmesqui ha dit...

Dius tots menys ABG i PP, però t'has oblidat de l'Agrupació.(!)

Francesc Mercadé ha dit...

Amic Solé, com pots molt bé comprovar l'escrit no és meu és de la redacció d'El Punt, i jo no he fet encara cap valoració política del cas actual. El del viatge a Madrid, a més ahir no vaig poder assistir al Plenari, i tampoc he parlat amb els meus companys sobre el particular. Però ara que ho comentes tens tota la raó, també us han marginat. Al José Oviedo li he fet un comentari que encara no ha moderat on li explico quin és el tarannà del polític torrenc actual. I tal com he dit en algún altre lloc sóc del qui abona la teva proposta d'obrir o bé una Comissió municipal, o una Taula de partits, on es podrien afegir Generalitat i Estat per tal veure les possibilitats actuals de rescat, i desprogramació.
Pensa que el meu sentiment de frustració en aquest tema és inversament proporcional al pessimisme que comença a envair el personal. Una vegada es detecta una cosa mal meta és humà el corregir-la. En grans temes universals, per exemple hi ha es cas de la pena de mort, els països civilitzats l'han retirat. Però hi ha excepcions notables, a USA encara no. Estem en els temes excepcionals. El cas de muntanyans II, és un tema excepcional. Però també són excepcionals els companys del PSC i d'ERC de l'equip de govern. Salut!