Arxiu del blog

dijous, 11 de setembre del 2008

No calen 100 dies!, CiU n'ha tingut prou amb 30, de dies.


No calen 100 dies!, CiU n'ha tingut prou amb 30, de dies. El diàleg equip de govern - oposició, a hores d'ara no existeix. O això és el que sembla. La mostra més expressiva ha estat la convocatòria per separat dels actes de la Diada de l'Onze de setembre. En principi màxim punt de coincidència ideològica, entre els qui jo mateix vaig anomenar en el seu dia gent del "Pacte de l'autobús", només fa un any, crec que era al desembre de 2007. A l'autobús hi varem anar plegats, era la manifestació a Barcelona per a demanar que Catalunya tingui la decisió en matèria d'infraestructures. A l'autobus hi érem a més dels amfitrions d'ERC, gent de CiU i de l'Alternativa. En aquell moment erem molt aprop.
Aquell esperit però s'ha dissipat del tot, CiU mira a la dreta en el nou govern, mentre la oposició es reorganitza.
Aquest dijous 11 de setembre l’Ajuntament de Torredembarra ha tret del programa l’ofrena floral que s’estava fent els darrers anys. Aquest, dimecres 10, hem estat parlant regidors del PSC, ERC i ABG de fer igualment l’ofrena.
Es farà a les 6 de la tarda a la Torre de la Vila, es llegirà un manifest i es cantarà Els Segadors.
Entretant i amb motiu de la celebració de la Diada Nacional de Catalunya (11 de setembre), l'Ajuntament i el Patronat Municipal de Cultura han organitzat, a partir de les 18.30 h, a la plaça del Castell, el següent programa d'actes:
Pilars de salutació, a càrrec dels Nois de la Torre.
Concert de cançó tradicional i popular catalana, amb Octet vocal dirigit per la torrenca Natàlia Casasús.
Lectura de la Proclama, a càrrec de l'alcalde.
Cant dels Segadors.
Copa de cava.
Xim!, pam!, pum!. Dos actes, crec que a Torredembarra som el millor exponent del desacord, no?.
Si no som capaços de posar-nos d'acord, en coses on naturalment ja hi ha un acord tàcit. Què passarà quan s'hagin de discutir coses on les posicions estiguin més divergents.
Diàleg és el que va oferir CiU, ja ho veiem...

NOTA: Que consti, la imatge que adjunto en aquesta entrada no és meva, jo no en soc l'autor. Es tracta d'un "collage" que m'ha fet arribar una artista local. Si voleu us hi puc posar en contacte, ella no hi té cap inconvenient.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Com us cou el estar a l'oposicio----

Francesc Mercadé ha dit...

No sé si segueixes la política local, però t'informo que nosaltres no "estem" a l'oposició. Nosaltres "som" a l'oposició.
I recorda que hi som pel "desacord" que va tenir un membre destacat dels socialistes locals amb nosaltres.
El govern local va canviant, però nosaltres romanem al mateix lloc.
Que si això, tot i l'explicació, cou o no, ja et ben asseguro que no, no cou. Més aviat engresca. Ja sabras que el govern desgasta, ara ens sentim més aviat eufòrics, recarreguem piles, i mirem de ser construcctius, dins el concepte d'oposició.
Potser és a tú que et cou alguna cosa, no?

Anònim ha dit...

La convocatòria per separat dels actes de la Diada de l'Onze de setembre no la fet l´actual govern, aquest a programat la Diada i la resta un altre. A les hores quí la fet aquesta separació? Doncs l´oposició que n´ha tingut prou amb 30 dies per començar a marcar distàncies en un fet i una data tan asenyalada com l´Onze de setembre. Una salutació.

Francesc Mercadé ha dit...

Naturalment, vols tenir la raó, doncs endavant. Nosaltres només diem que no hi ha bases per al diàleg fuïd.
Simplement fem coses diferents, a llocs diferents. El nou govern convoca un acte institucional, i punt. La oposició manté la tradicional ofrena reivindicativa.
Això només vol dir el que es veu: no hi ha diàleg.
Tú dius que qui marca el fet de la separació és la oposició, molt bé, endavant amb aquesta anàlisi que només perseguieix separar més.
La meva tesi, insisteixo, és una altra: estem propers però no interessa aquest discurs.