Arxiu del blog

dissabte, 20 de setembre del 2008

Arzalluz: "A aquest Estat se li diu democràtic i després és el que és"


Xabier Arzalluz creu que, després de la il·legalització d'EHAK pel Tribunal Suprem, a l'esquerra abertzale l'únic que li queda és "continuar lluitant". "Trobaran els seus camins com fins ara, amb diferents noms, amb diferents procediments. Sens dubte, amb aquesta forma de Constitució i d'Estat no és fàcil lluitar. Se li diu democràtic i després és el que és".

En declaracions a Herri Irratia-Loyola Media, Arzalluz ha recordat que en un punt del Pacte d'Ajuria Enea es va convidar Herri Batasuna a acudir-hi "com els altres" al Parlament, "perquè a les eleccions sí que hi anaven, però no ocupaven els seus escons, doncs que hi anessin com tots els altres de la batalla política: sabent que en aquest país totes les idees són perfectament discutibles i presentables, inclosa la independència d'Euskadi".

Ha estat el PSOE, ha explicat, el que ha canviat d'actitud respecte a l'esquerra abertzale, per pressió electoral del PP. "Sobretot, -ha dit- per la batalla del PP, el PSOE va anar claudicant, claudicant per por electoral i som on som, que després de 14 anys de pregar-los que vinguessin, per fi van venir i els van llançar, els van llançar amb qualsevol subterfugi legal".
Per a Arzalluz, s'estan utilitzant "dreceres" legals "perquè últimament el que estem veient és només la condemna o no condemna". " Per què algú ha de condemnar algú si no vol?, i per això no incorre en cap delicte, llevat de si el posa així la llei perquè els dóna la gana," ha manifestat.

Arzalluz ha assegurat que després de l'esquerra abertzale el Govern espanyol també podria il·legalitzar al PNB, perquè "tots aquests i d'altres són igual que ETA". "Jo era president de l'EBB i en roda de premsa, en més d'una ocasió, vaig advertir seriosament 'avui aquests, demà nosaltres'. Aquests el que no toleren de cap manera és l'autodeterminació i la independència, i arribat el cas faran amb els altres el que estan fent amb aquests i en això estem", ha advertit.

Font: TRIBUNA, reproduït de Izaronews

1 comentari:

Anònim ha dit...

La il-legalització dels partits de l'esquerra abertzale és la crónica d'una mort anunciada com deia García Márquez, es veia venir, forma part de l'estrategia que va començar amb la reforma de la Llei de Partits de l'any 2002 impulsada pel govern d'Aznar. Es la prova de la claudicació del actual govern Zapatero, representat pels sectors mes espanyolistes del PSOE, davant el PP. Volen demostrar als independestistes bascos, de pas també als catalans, que no hi a res a fer, i sí cal conculcar drets democràtics estan disposats. Amb l'ilegalització dels partits abertzales deixan sense referent ni drets democratics a desenes de milers de persones al País Basc sense ruboritzar-se el minim, és una volta de rosca més per intentar ofegar les legitimes aspiracions del poble basc. Avui no sols organitzacions independentistes, també els nacionalistes moderats corren perill de ser il-legalitzats a Euskadi. Declaracions d'avui mateix de politics espanyols ja assenyalaven al PNV com obstacle per la pacificació del Pais Basc. No ens estranyi que més aviat que tard el govern espanyol o el PP amenaçi o demani suspendre l'autonomia al Pais Basc. Té raó Arzalluz quan cita els versos d'en Martin Niemöller,es un gran polític i un gat vell de la política.