Arxiu del blog

diumenge, 28 de setembre del 2008

"Val més morir dempeus que viure de genolls": Dolores Ibárruri, Madrid, 1936


Dolores Ibárruri Gómez, anomenada "La Pasionaria", va ser una històrica dirigent del Partit Comunista, encara que primer va militar a les joventuts socialistes. Revolucionaria fins la medul·la. El seu eslogan "vale mas morir de pie que vivir de rodillas" es va convertir en un dels crits resistents en contra del feixisme, va ser pronunciat per primer cop en el transcurs d'un discurs seu a les Corts, el 16 de juny de 1936. "La Pasionaria" va destacar per la seva oratòria directa i bel·ligerant. Durant la guerra civil va emprendre una intensa campanya de propaganda en favor de la República, el PCE la va convertir en un símbol de la resistència de les dones antifeixistes.

Però que ha volgut dir la regidora no adscrita a l'Ajuntament de Torredembarra, Laura Pradeda en el seu escrit a la revista municipal SOM-HI, dient que la frase “Més val morir dempeus que viure agenollat” era d'un conegut revolucionari?. Jo entenc millor la seva última afirmació "La força la té el poble, els polítics no som res", ja que en les properes eleccions municipal el partit "No Adscrits", no es presentarà a les eleccions. Jo li recomanaria, especialment desprès de la seva rotúnda afirmació de no creure en la democràcia, que se'n vagi. Si no creu en la democràcia vagi-se'n. Vostè és regidora gràcies a la democràcia i gràcies al PSC. Vostè no creu ni en una cosa, ni en l'altra, segons afirma. Doncs què hi fa a l'Ajuntament de Torredembarra?. Què potser hi té un afer personal?

El seu article al SOM-HI és reaccionari, no es compari amb "La Pasionaria", que Vostè no li arriba ni a les soles de la sabata!