Arxiu del blog

dimarts, 11 de desembre del 2007

LA PLATAFORMA SALVEM ELS MUNTANYANS DENUNCIA EL PLA PARCIAL MUNTANYANS II DAVANT DE LA COMISSIÓ EUROPEA


La Plataforma Salvem els Muntanyans ha presentat denúncia davant de la Comissió Europea per incompliment del Dret Comunitàri. Les cinquanta pàgines de les quals consta la Denúncia, exposen abastament l'incompliment de la Directiva 85/337/CEE, relativa a l'avaluació dels efectes de determinats projectes públics o privats sobre el medi ambient, així com la Directiva 97/11/CE, per la qual es modifica la Directiva 85/337/CEE.

L'Administració ha incomplert la seva obligació d'incorporar la corresponent Avaluació d'Impacte Ambiental en els diversos actes que han portat a l'aprovació definitiva del Pla Parcial Muntanyans II.

També s'ha incomplert la normativa catalana i espanyola que considerava preceptiu la realització de l'Avaluació d'Impacte Ambiental. I, entre d'altres, s'ha vulnerat el decret 114/1988, de 7 d'abril, d'avaluació d'impacte ambiental, i el decret 328/1992, de 14 de desembre, pel qual s'aprova el pla d'espais d'interès natural.

La citada denúncia ha estat redactada gràcies al Dictamen elaborat per la Clínica Jurídica ambiental de la Universitat Rovira i Virgili, als membres de la qual la Plataforma Salvem els Muntanyans vol agrair la seva col·laboració.

La Plataforma Salvem els Muntanyans esperem que les autoritats catalanes i espanyoles accedeixin als requeriments que des de la Comissió Europea es puguin efectuar en relació amb la Denúncia interposada.

La Comissió Europea preveu adoptar una decisió sobre la denúncia presentada en el termini màxim d'un any des de la seva presentació.

Plataforma Salvem els Muntanyans. Torredembarra 11 de desembre de 2.007

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Siscu, està molt bé que es vagi fent publicitat de tot el que es fa, però també trobo que seria interessant que les noticies que vas publicant, quan es presentin novetats que le safectin , encara que siguin negatives , s'han de fer públiques.

Això t'ho dic perque vas publicar fa uns dies una esmena de CIU als pressupostos de la Generalitat per a dotar una partida per a comprar part de l'espai de Muntanyants II.

Algú et va preguntar que faria ICV i ERC amb els vots a aquesta esmena.

Doncs bé s'ha de saber aquesta esmena ha estat rebutjada (com totes les de l'oposició), i per tant la Generalitat (PSC, ERC i ICV) no volen possar ni un cèntim per la Torre i Muntanyants.

És just que la gent ho sàpiga, i no que això quedi com molts anuncis a bombo y platillo de coses que es fan però que després resten en no res, i també de qui és la responsabilitat.

Això t'ho dic també perque aquests contenciosos que es van presentant es fes un seguiment (s'arxiva, s'estima, es desisteix, es desestima etc.)

Francesc Mercadé ha dit...

Pixes fóra de test. L'esmena no ha estat rebutjada. Per a rebutjar-la, primer cal que es reuneixi la Comissió de Medi Ambient del Parlament. I no s'ha reunit, simplement perque CiU ha presentat noves esmenes esgotant el límit, i forçant una delació en la celebració d'aquesta. Tinc un gran respecte per la persona de Daniel Masagué, i em consta que treballem en la mateixa direcció, però no perdo de vista que el séu partit és CiU, i d'aquests no me'n refio. Aquests dies s'han aliat amb el partit feixista PP, (no va per tú Oviedo), i han fet perillar els 10 milions d'euros per protegir Muntanyans II que hi han consignats amb l'aval del PSOE als PGE. El feixisme és galopant a CiU, les Dames Blanques a Cuba n'han fet gal·la. Que vagin a Florida si volen ajudar a fer la contrarrevolució!. Però tornant a la qüestió que ens ocupa si CiU proposa que la Generalitat pagui tota la resta del doll d'euros que cal per fer net a Muntanyans II, tampoc és això. Proposar coses impossibles porten al rebuig automàtic, i CiU juga a anar contra el Tripartit. Jo no controlo ICV, i no em fan cas, però al Daniel li passa el mateix. Caldrà veure si finalment es convoca aquesta famosa Comissió de Protecció de Muntanyans II. Ara encara juguem a la no coincidència d'agendes, però que no pateixi el Senyor Manuel Jiménez, la prpera setmana tant el Departament de Media Ambient, com el de Política Territorial tindran l'agènda obrta esperant la trucada des d'Alcaldia. Però no sé perquè, però tinc el presentiment que potser el Manolo voldrà anar a Granada a passar uns dies de descans a les "Vegas del Guadaira"...