Arxiu del blog

divendres, 4 de juliol del 2008

Perdre pes prenent gelada la cervesa artesanal ESTRAPERLO de Torredembarra


Per les lleis de la Termodinàmica, tots sabem que una caloria és l'energia necessària per passar 1 g d'aigua, de 21,5º a 22,5º C.

No és necessari ser cap geni per calcular que si l'home pren una copa d'aigua gelada (200 mil·lilitres o 200 g), proximadamente a 0°, necessita 200 Calories per posar-la a 1°. Perquè hi hagi un equilibri tèrmic amb la temperatura corporal, seran necessàries unes 7.400 calories per a que aquests 200 grs. d'aigua, assoleixin els 37° de la temperatura corporal (200 g x 37ºC). I per mantenir aquesta temperatura, el cos usa l'única font d'energia disponible: LA GRASSOR CORPORAL. És a dir, que necessita cremar greixos per mantenir la temperatura estable. La Termodinàmica, no ens deixa mentir sobre aquesta deducció.

Així, si una persona beu una pinta de cervesa (aproximadament 500 cc) a la temperatura de 0°, perd aproximadament 17.500 Calories (500 g x 37ºC). Ara bé, no menysprearem les calories que té la pinta de cervesa, que són aproximadament 1000 calories per als 500 grs. Si es resten aquestes calories, tindrem que una persona perd proximadamente 16.500 Calories per la ingesta d'una pinta de cervesa gelada. Òbviament, com més gelada estigui la cervesa, major serà la pèrdua de calories.

Com ha d'estar clar per a tots, això és molt més efectiu que, per exemple, caminar amb bicicleta o córrer, amb el qual sol es cremarien unes 1.000 calories per hora.

Així doncs, aprimar-se és terriblement senzill. N'hi ha prou amb beure cervesa ben gelada, en grans quantitats, i deixem la termodinàmica fer la resta.

Aprofitant aquest coneixement, el dijous dia 10 de juliol quedeu convidats a...

La presentació de la cervesa artesanal de Torredembarra ESTRAPERLO.

Com alguns ja sabeu és una cervesa que fan el Roger Núñez i l'Oriol Pijuan.

Començarem a les 20'30 hores entre la Torre de la Vila i l'Esglèsia on hi haurà uns petits parlaments (us ho prometem 5, 10 minutes ja ja ja) i després musiqueta amb la Big Band Estudi de Música (TGN).

Doncs si podeu venir o sabeu d'algú que li pugui interesar... us hi esperem!!!!

www.cervesaestraperlo.com

Font de "La Dieta de l'Enginyer": L'espai d'en Xafeta

5 comentaris:

Iris Gual ha dit...

Mira Siscu, com a broma està molt bé però espero que no t'ho creguis.
Fas trampa parlant de calories i Calories, perquè confons les "calories petites" de la definició i el càlcul d'energia per escalfar el líquid amb les "calories grans" o Quilocalories que són les unitats que s'utilitzen en dietètica per indicar el valor energètic dels aliments. Les primeres són mil vegades més petites que les segones!!
De totes maneres la cervesa ben freda és més bona que a 37º.
Salut

Anònim ha dit...

Claaaaaaro!!! tots a veure cervesa a 0ºC, i després a veure qui aguanta el tall de digestió...aiiii...

rafael ha dit...

Yo que fui a la cata y no entiendo de calorias...y ademas no me afectan ( puedo comer lo que me de la gana, que no engordo) encontre la cerveza ¡BUENISIMA!..todo un acierto en su caladid. ¿ Donde la puedo comprar?.
Por cierto Mercade, no te vi al inicio..me quede hasta las nueve y cuarto esperandote y al final me fui; Queria sacarte a bailarrrr. besitos

Francesc Mercadé ha dit...

Fantasma, hi vaig ser des de l'inici, però no em va semblar veure-hi cap fantasma. Porser perque ho ets poc de fantasma, no?. La pots comprar o degustar al Bar de la Torre.
Salut!

Anònim ha dit...

OIGA-MIRE-USTÉ:
TENGO ENTENDIDO, QUE HA HABIDO UN PASOTISMO ABSOLUTO, POR PARTE DE LOS ESTAMENTOS Y AUTORIDADES PERTINENTES A "NUESTRA VILLA", POR FELICITAR LA INICIATIVA DE DOS JOVENES ABORIGENES.
NO VAMOS BIEN....., PARA NADA.
ROGER Y ORIOL, FELICIDADES.

ESTRAPERLO, UNA CERVESSA...MOLT LEGAL.