Arxiu del blog

dilluns, 21 de juliol del 2008

Jordi Guillot: “ICV aspira a liderar l’espai d’esquerres que el PSC abandona en el seu XI Congrés”


El secretari general d’ICV insta a Zapatero a passar dels compromisos als fets amb el desplegament estatutari i amb el nou model de finançament

El secretari general d’ICV, Jordi Guillot, ha afirmat avui que la formació ecosocialista “aspira a liderar l’espai d’esquerres que el PSC deixa en girar cap al centre amb el seu XI Congrés”. “Veiem amb preocupació la fugida al centre dels socialistes, ens sorprèn la dretanització de les polítiques retornant a opcions caduques com l’aposta per les nuclears, la moderació en temes de laïcitat o fins i tot l’enduriment de les propostes i el llenguatge vers la immigració”, ha afegit.

“Mentre el PSC va cap a la dreta, ICV aspirem a representar l’electorat d’esquerres i ecologista que els socialistes abandonen en aquest Congrés”, ha afirmat el secretari general ecosocialista alhora que ha volgut recordar que “les mesures i resolucions aprovades en el Congrés no afecten en res al Govern de la Generalitat que ja té el pacte de l’Entesa com a full de ruta”.

En referència al compromís del president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, Guillot s’ha mostrat “cansat” de tantes promeses. “El que volem és que passi dels compromisos als fets amb el desplegament de l’Estatut i amb un bon sistema de finançament per Catalunya que respongui a les necessitats del país”, ha sentenciat.

Finalment, Guillot també ha lamentat que “ara per ara no es desplegui l’Estatut al ritme que desitjaríem i les propostes en matèria de finançament siguin del tot decebedores”.

Font: INICIATIVA