Arxiu del blog

diumenge, 20 de juliol del 2008

Construint ponts polítics


+ Durant el ple hi va haver discussions sobre temes polèmics com ara la paralització de les obres de l'església, que han provocat un enfrontament amb el mossèn. Foto: A.P.

El PSC de Torredembarra demana per primer cop a CiU obrir negociacions per desencallar una crisi que s'allarga massa, i l'oposició deixa en evidència la debilitat del govern

Ni el PSC ni CiU se'n surten amb una solució a la crisi política de Torredembarra. Així ho va reconèixer dijous a la nit en finalitzar el darrer ple ordinari de l'estiu l'alcalde, el socialista Manuel Jiménez, qui per primer cop va instar públicament CiU a mirar d'unir forces. «Potser la solució és que seiem junts i mirem si hi ha possibilitats de reconduir la situació, arribem o no a un pacte», va afirmar. L'oferta a la segona força del consistori va arribar després d'un ple dur per un govern excessivament minoritari (tan sols quatre regidors del PSC en un ajuntament de disset regidors) en què les preguntes afilades van deixar en un molt darrer pla un ordre del dia del tot intranscendent.

El nou moviment de Jiménez, que reconeix que amb els suports que podria tenir més a l'abast (ABG i ERC) no en té prou per salvar el govern, va venir reivindicat tant pel portaveu republicà, Gerard Ciuró, com pel d'ABG, Lluís Suñé, que van cridar totes dues forces a un apropament. «L'alcalde té la màxima responsabilitat per aconseguir acostar posicions, però també demano un esforç de diàleg a CiU», va afirmar el regidor d'ERC. «Demanem que PSC i CiU es reuneixin i busquin un pacte, i nosaltres estaríem disposats després a donar-li suport», va assenyalar Suñé.

Quedarà per veure com rebran aquesta nova oferta les files convergents, que des de l'esclat de la crisi municipal han treballat per aconseguir un govern alternatiu, i que han descartat diverses vegades un pacte amb els socialistes. CiU va liderar durant el ple una tanda de precs i preguntes en què es va fer un repàs a tots els temes candents del nucli i que van fer evidents tots els punts febles de l'executiu. El partit, a més, va aconseguir una petita victòria en obtenir el suport de tota l'oposició excepte l'ABG en l'abstenció a la bonificació de l'impost d'obres per a l'ampliació de la deixalleria del Consell Comarcal del Tarragonès. La suma de suports per rellevar Jiménez, però, continua encallada sense arribar a una majoria.

TENSIÓ AMB ANTICS SOCIS
Malgrat que Jiménez va obrir dijous portes a nous ponts polítics, mentrestant altres ponts antics començaven a enderrocar-se tots sols. Això ho suggereix la tensió amb dos exsocis: el representant del GIT, Santiago Ardèvol, i la número dos d'ERC, Montse Gassull, que, malgrat l'aparença de normalitat, manté una estranya dinàmica amb el seu company de grup. Els principals cops, però, se'ls va endur la regidora no adscrita i ex-PSC Laura Pradeda, que segons l'alcalde dedica molt més temps «a pactar per posar fi al govern» que el que abans destinava a les seves responsabilitats dins de l'executiu.

Jiménez va parlar dijous de tenir com a mínim una idea de cap on aniran les coses a finals de mes. Però a la Torre hi ha hagut tants terminis i teories, que ja no se sap què passarà.

Font: EL PUNT de dissabte, 19 de juliol de 2008 (AZAHARA PALOMARES. Torredembarra)

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Quantes sales multicinemes hi cabrien al "Castell"..????

Anònim ha dit...

OIGA-MIRE-USTÉ:
LO DE LOS MULTICINES, ME PARECE MUY BUENA IDEA, SR.ANONIMO......
NO OBSTANTE, YO LA AÑADIRIA UN "MINI-POLIDEPORTIVO PARA LA RECUPERACION DE DEPORTES Y JUEGOS EN DESHUSO", COMO.... LAS CANICAS, PULIR CROMOS,EL XURRO-MEDIAMANGA-MANGOTERO, LAS CARRERAS DE SACOS, ETC....