Arxiu del blog

dimarts, 29 de juliol del 2008

A l'espera del segon, o tercer..., miracle de Santa Rosalia.


Aquests dies he estat publicant uns escrits sobre la situació municipal a Torredembarra, en alguns casos he estat fent referència a dretes i esquerres. I també he intentat fer càbales aritmètiques per a intentar fer sumes creïbles. D'entrada he de demanar perdó per immiscuir-me en temàtiques on no em demanen. Alguna vegada després de llegir algún comentari d'anònims internautes, he tingut vergonya aliena. Estic convençut que no tenim nivell, ningú. Sembla com si aquest fós un tema menor, sense importància, tractat a voltes com si fós un partit de diumenge qualsevol i a crits. Tampoc espero respostes serioses, això només és un bloc personal de reflexions personals, com he dit molt sovint. Però una vegada més no me'n puc estar i torno sobre el mateix tema.
Quan parlem de dretes i esquerres ho fem lícitament, les opcions polítiques que es presenten a les eleccions manifesten implícitament o explicita aquesta característica de la seva naturalesa política. Però una vegada ja electes les opcions han de prendre decisions de govern, no escapa a ningú que aquí és on entra en acció un element nou que anomenarem l'element de síntesi. És quan ja no fem les coses en funció de l'opció política que ens ha menat a l'escó, és quan les fem en funció de govern municipal, que fem les coses per Torredembarra. Aquest element de síntesi és proporcionalment més necessàri quan més crisi o crispació hi ha en les coses del govern públic.
Jo mateix fa ja uns dies vaig formular una carta oberta al Daniel Masagué en aquest sentit, i també en el darrer plenari municipal es van sentir paraules en aquest mateix sentit, del Gerard Ciuró i del Lluís Suñé. I fins i tot del mateix Manuel Jiménez inesperadament. La única veu que encara no he escoltat, que digui que vulgui treballar per un govern de síntesi, és l'esperada del Daniel Masagué.
En l'últim Som-hi el mateix Manuel Jiménez va estendre-li la mà a Daniel Masagué per parlar d'aquesta síntesi, o com jo l'anomeno govern ample. Li oferia en Jiménez a en Masagué que s'acostés a l'ajuntament per parlar-ne. Però no sabem encara com han anat les coses. Dissabte passat em vaig acostar la la inauguració del nou local del PSC, per a agrair-li a en Jiménez personalment el que considero un canvi substancial d'actitud en obrir les portes a un diàleg més ample. La meva sorpresa va ser que Jiménez no hi era, estava de vacances. Ara em pregunto si potser en Masagué també ha anat a trobar-lo i s'ha trobat el cartell de "vacances".
Torno a sentir vergonya aliena. Em recorden les setmanes d'espera després de les eleccions del 2007, no és que aleshores hi vagi haver silencis, és que no hi havia converses. Recentment aquests dies passats els partits han obert noves tandes de converses, a nivell bilateral. No és això companys!
Per tal de fer un govern de síntesi, ample, o per Torredembarra, com volgueu ananomenar-lo, calen els més importants interlocutors de cada grup, i la presència de totes les opcions en joc. Esperem que tot sigui per fi de bé, però les formes ho són tot en política. No crec que sigui de rebut que se'n comenci a parlar d'aquests temes passat el 4 de setembre, crec que Santa Rosalia ni s'ho mereix, ni ho permetria.

11 comentaris:

Anònim ha dit...

Al capdavall tot això, de moment, només és fer volar coloms. Ja veurem si mai arriben els coets.

Francesc Mercadé ha dit...

Tens raó company, però pensa que jo només tinc cura dels coloms.

rafael ha dit...

Querido Mercade...estas mal informado; Don Manuel no esta de vacas...tiene a su padre muy enfermo, eso es lo que yo se. El problema es, que se juega a varias bandas y el tiempo se termina; Y entre que me lo pienso y el ahora voy...las farmacias del pueblo se quedaran sin suspensorios, para todos vosotros; No tenemos culpa ninguna los paganos de este pueblo. El enfermo se nos muere y no llega la medicacion; Cirujanos tenemos varios...pero el que no tiene cataratas, tiene el parkinson. Sigo pensando, que no tenemos solucion. Padeceremos secuelas y estaremos todos tarados, por la peste del siglo XVII??. besitos de buen rollo, cabezon

Anònim ha dit...

Esto es un "sin Dios"........

Anònim ha dit...

Me siento tan huerfano de ayuntamiento, que hasta me he cambiado el apellido.........

rafael ha dit...

Los dos ultimos buenisimos...sobre todo Rafa el exposito; Media hora sin parar de reir.¡ Que cabrones !

Anònim ha dit...

¿estais de acuerdo con el articulo de Lluis Suñé, http://lluissunye.blogspot.com/2008/07/balances-fiscals.html insultando gravemente a Extremadura y a los Extremeños?

Anònim ha dit...

¿estais de acuerdo con el articulo de Lluis Suñé, http://lluissunye.blogspot.com/2008/07/balances-fiscals.html insultando gravemente a Extremadura y a los Extremeños?

rafael ha dit...

Querido anonimo..esto de que si estamos de acuerdo, con el articulo del Luis...Yo si..para que te voy a engañar. El otro dia comentaba con mi querido Mercade, el tema de los insultos y en este caso los mas agredidos, somos todos nosotros; Lo que nos cuesta sudores ganar, en casa se tiene que quedar. besitos en la cocorota

Anònim ha dit...

He d`utilitzar aquest bloc per fer arribar la meva felicitació a en Lluis Sunyer per la valentia de la rectificació. Es obvi que el diari El Pais, preocupat per la baixada de vendes, li està disputant la "clientela" a El Mundo, ABC, etc, i per això es fa ressó de suposades "noticies" com aquesta.
Rectificar es de savis. I tant de bò alguna vegada els nens de Catalunya puguin tenir ortodòncia gratis i molts ordinadors a classe.
Lluís: ànim i a continuar. Una abraçada des del Baix Llobregat de part d`un fill d`emigrants extremenys d`Azuaga.

Francesc Mercadé ha dit...

La primera cosa que caldrà fer és felicitar el nou alcalde quan sigui proclamat. Enhorabona!