Arxiu del blog

diumenge, 13 de juliol del 2008

Carta oberta a Daniel Masagué


Aquest diumenge mentre veia els castells, a la nostra plaça de la Vila, pensaba sobre com resoldre el problema de responsabilitat que tenim a Torredembarra. En dic de responsabilitat perque és la única expressió de consens que ha sorgit unànim de les plomes polítiques locals.
Amic Masagué, les solucions als problemes només són decisions encertades. Quan una decisió no és adequada es tracta d'un problema, però quan una decisió és correcta parlem de solucions.
Si parlem amb franquesa, a Torredembarra els alcaldes fins ara han estat de CiU, del GIT i del PSC, no?. I en cada cas han rebut el suport, o no d'altres forces. En el cas de majories absolutes, no cal dir-ho el suport d'altres forces es busca per a representar un ampli consens. En el cas de minories la raó és més evident. En aquest casos el consens ve donat per un programa de govern decidit entre diferents amb l'objectiu de fer el millor per al poble.
Darrerament les legislatures no comencen ni acaben en els periòdes electorals, hi han hagut mocions de censura, cessaments, dimissions, abandonaments, etzetera.
Crec que hi pot haver una nova entesa entre els grups del PSC i de CiU. Dic nova perque el PSC ja ha governat en anteriors legislatures a les ordres de CiU, i amb el suport d'ERC. Crec que seria un bon exercici de responsabilitat, pel be del nostre poble intentar un acostament entre CiU i el PSC. Crec sincerament que des del GIT no ho veurien malament. Voldria pensar també que des d'ERC no hi hauria problemes per parlar-ne. I suposo que l'ABG podria també seure's en aquesta mesa.
El que proposo amic Masagué, és crear una mesa d'acostament, crear una mesa política per a trobar els mínims comuns denominadors entre partits que ja han governat Torredembarra, ajudats pels partits que també hi han participat.
Si realment no trobem aquest mínim denominador comú, sí que estarem perduts, però si d'aquesta mesa surt un principi de responsabilitat, la fe de la gent de Torredembarra en la classe política podria renovar-se.
Amic Masagué, no em responguis si no vols, medita les meves paraules a les portes de la Festa Major del Quadre de Santa Rosalía. Tenim temps per a parlar-ne i trobar els encaixos que calguin, però la responsabilitat autodemandada per tothom implora una decisió de consens, encara que sigui de mínims.
Sóm demòcrates i podem donar exemples de civisme. El poble ja ens jutjarà en les properes eleccions, no volguem jutjar-nos nosaltres en nom del poble. Estem cridats a cercar solucions alternatives a aquest atzucac. L'altre dia el Gerard d'ERC ho va intentar amb la seva idea. Avui ho intento jo. Espero que tothom que hi tingui alguna cosa a dir, ho digui.
Fem com els castellers, que al marge de les seves diferències, forces i formes són capaços de posar-se d'acord per a enlairar un castell, és el que s'espera d'ells un cop són convocats a plaça.

20 comentaris:

Anònim ha dit...

Amic Siscu:
Feliçito la teva iniciativa, per que la veritat , es per llogar cadires.
Tambe vui feliçitar al arquitecte de la restauracio de l,esglesia, no mes dir-l'hi, que s'ha oblidat de possar-hi un rellotge digital.

SALUT!!!

Gerard ha dit...

Amic Francesc,

Crec que la teva idea és prou bona, calen solucions, i si realment volem que siguin prou efectives, passen per un acord entre CIU i PSC. Si més no, hi ha d'haver aquest acostament.

És absolutament injustificable, per les dues parts, que des que va esclatar aquesta crisi, cap dels dos partits hagin estat capaços de seure, per intentar, si més no, acostar postures.

D'altra banda, ERC i ABG, també hi podem jugar el nostre paper, i per això crec que serà positiu que mantinguem més converses, per acabar d'aclarir els punts que ens poden separar, donat que en la gran majoria podem tenir postures força similars.

Per tant, endavant amb aquestes propostes i mirem de treure'n la part positiva de tot això, intentant que aquest sigui un punt d'inflexió, en el qual l'individualisme partidista viscut fins ara, doni lloc a una nova cultura política torrenca presidida pel diàleg i l'acostament de posicions.

Gerard ha dit...

Amic Francesc,

L'acostament entre les dues principals forces és absolutament imprescindible per trobar una solució vàlida i real.

És injusticable que aquest acostament no s'hagi produït encara a hores d'ara, si més no per intentar trobar uns acords de mínims.

D'altra banda, ERC i ABG, també hi tenim un paper important a jugar, i segurament hem de tenir més converses per acabar de matisar punts en els quals podem tenir desacords.

Espero, que d'aquesta situació tan negativa, en sorgeixi un punt d'inflexió, en el qual, la política torrenca, deixi de banda aquest individualisme partidista que sovint hem patit, i s'entri en una dinàmica presidida pel diàleg i l'acostament de posicions.

Caldrà treballar molt en aquesta línia.

Anònim ha dit...

Per sort en Masagué escolleix millor els amics!

Francesc Mercadé ha dit...

Amic Jordi Solé, he vist que em citaves al teu Bloc, permet-me fer-te un comentari, amic Jordi, com diria afectuosament la meva benvolguda regidora Iris Gual, et rellisca una mica la mandarina, no?. Mira, com tú més que ningú sap, jo sóc valedor d'un govern de concentració municipal, però també sóc el primer que diu que no se'n dónen encara les condicions bàsiques per a proclamar-lo. Tú has caigut en el parany fàcil de veure't reflectit en l'absència de la teva formació en el meu post. Naturalment que si que hi he pensat, i per això l'he obviat, i també al PP. No cal discórrer gaire per veure que un nou govern de cara als propers anys no pot basar-se en l'ADT i el PP. Cal tenir-los en compte, i molt. Però d'entrada el que cal és que CiU i PSC es posin d'acord. I qui millor que ERC i ABG per a mediar en aquest acord?. Posteriorment es poden fer correcccions, o no, però el que cal és una gran entesa municipal. Cal dir que valoro molt positivament l'actitud d'estratègia política recent de l'ADT. Però ara cal el que cal. El PSC ha perdut un escó, ha de cedir fums. Amb quatre regidors és al mateix nivell de CiU, poden parlar com a iguals. Deixem que Santa Rosalia faci el miracle, després ja farem la processó!

Francesc Mercadé ha dit...

Amic Gerard, agraixo les teves paraules, però ara el que calen són fets. Cal mediar celestinament, i fer que PSC i CiU s'entenguin. No cal gaire, però sí prou per que duri tres anys, o més. El PSC ha perdut una regidora i està amb quatre. CiU són quatre també. Se li pot fer l'encàrrec comercial al PSC que recuperi l'acta perduda, entretant que l'alcaldia sigui per CiU. Si en aquest temps recupera el cinquè regidor, podria recuperar l'alcaldia. Seria un bon estímul, no?.

Francesc Mercadé ha dit...

A l'anònim que parla dels amics de'n Masagué: jo no m'hi compto entre els seus amics, però igual tú tampoc, no?. Per a fer un govern de coalició no cal tenir amics, cal tenir més aviat capacitat de consens i un pla o programa a complir.

rafael ha dit...

Querido Mercadé...aplicate el cuento y lo que le dices al anonimo, hazlo valido como referencia hacia otros partidos ( ADT y PP); Tu dices, que lo que se necesita para hacer un gobierno de coalicion es capacidad de consenso y un programa que cumplir, lo de ser amigo, es lo de menos...y mas cosas querido, que te las dire yo ahorita mismo. Estamos necesitados de personas capaces; Esto no es hacer una excursion de amiguetes, ni comerse la mona en los Munts..trago va y trago viene. Te hablo de capacidad de trabajo; De inteligencia aglutinando, todo lo mejor que tengamos, sin despreciar a nadie. Segun tu,los teneis presentes( ADT y PP ) y yo te digo, que no es verdad; Sois excluyentes y clasista...pajarraca mental que teneis, con estas dos formaciones; Tu partido y el de Ciuro. Te dire mas..Si sois consecuentes, con todas las exigencias dichas hasta la fecha, es imposible que formeis ese gobierno, que todos sabemos. Ahora bien, puede que de algunas os olvideis y pelillos a la mar y de otras, las cumplais a rajatabla ( excluir a estos dos partido); Que por cierto...entre los dos hay como minimo, cinco personas con mucha mas capacidad, que todo tu equipo de excluyentes juntos; Y con alguna en cuestion, que me viene en estos momentos a la cabeza...todo tu equipo bien unido, no le llegais, a la goma del tacon.
Otra cosa, que me parece terriblemente mal hecha es: Deciros las cosas a traves de los blog y no sentandose para hablar, mirandose a la cara; Yo agradezco la informacion que se pueda dar y me gusta conocerla...pero esto de que tu le dices al Jordi..que si el Jordi le dice al otro; Que si Luis a Jose Oviedo; Que en una esquina te cuenta dos mentiras y en la del frente tres mas...¿ A que jugais ? a politicos, como los niños pequeños a medicos y enfermeras?? Si no sabeis ni tan solo hablar, como personas adultas, cara a cara ¿Como ¡coño!, quereis formar un gobierno serio ?.
!Dais pena todos! y lo mejor que podeis hacer es..dejar el pueblo en manos de una gestora buena y largaros todos a freir esparragos..por incapaces, por excluyentes y por tener tanta pajarraca en ese sitio esferico, cargado de serrin, por encima de los hombros. Te lo vuelvo a recordar..¡ DAIS PENA TODOS ! ni besitos ni ¡ LECHES !

José Oviedo ha dit...

Sr. Mercade, tot lo que dius es legítim i fins i tot lògic, però la veritat es que arriconant al PP no el fareu callar, continuarem amb idees noves malgrat que li pesi a alguns.

Salutacions cordials

Francesc Mercadé ha dit...

Amics, creieu de debò que el problema soc jo i els meus socis?. Us heu mirat al mirall?. El que proposo és que trenquem el mirall i que siguem tots nosaltres mateixos com a persones socials. Jo només soc una persona que l'any 1971 va prendre una decisió de tenir un criteri polític. Però ni soc polític, ni ganes. Tot el que m'apiqueu, podeu reflexionar-ho com a dèficit de tots. No avancem. Podem passar milenis en aquest sector. Sembla que no hi ha matèria gris en aquest quadrant de l'espai...

Anònim ha dit...

cop d'estat el 18 juliol, el día després del plé.

Anònim ha dit...

El Sentit Comú... s'ha mort...
Va morir el SENTIT COMU, que és el menys comú dels sentits.....
Avui plorem la mort d'un estimat amic. El SENTIT COMU va estar entre nosaltres durant molts anys.
Ningú sap amb certesa quina edat tenia, les dades sobre el seu naixement fa molt que s'han perdut en els entrellats de la burocràcia.
Serà recordat per haver sabut conrear lliçons tan valuoses com:
1. L'ètica com principi bàsic.
2. L'ordre i la neteja democratica.
3. La integritat.
4. El consens.
5. La responsabilitat.
6. El desig de d'aclarir els punts.
7. El respecte a les lleis i els reglaments.
8. El respecte pel dret dels altres.
9. El seu amor al treball.
10. El seu esforç a l'estalvi, i gastar d'acord a les seves necessitats.
SENTIT COMU va viure sota simples i eficaces consignes ('no gastis més del que guanyes') i ('els adults i no els nens, estan a càrrec').
El SENTIT COMUN va perdre terreny quan a les escoles , els pares van atacar als mestres només per fer el treball en el qual ells van fracassar: disciplinar als seus ingovernables fills; quan es van barrejar i van confondre els drets humans amb la delinqüència i el llibertinatge, treient-li autoritat a la justícia i als funcionaris d'ordre i seguretat, quan els éssers humans han posat en dubte la seva condició d'home o dona i han començat a validar noves condicions que en res ajudaran a les noves generacions. SENTIT COMU va perdre el desig de viure quan els éssers humans van creure ser Déu, algunes esglésies van començar a profetitzar de la fe, els criminals van començar a rebre millor tracte que les seves víctimes i els mitjans de comunicació van vendre la seva ploma al millor postor perdent l'ètica i fent callar la veritat, donant pas a la faràndula i a la informació tergiversada.
La mort de SENTIT COMU va ser precedida per la dels
seus pares: VERITAT i CONFIANÇA ; la de la seva esposa INFLEXIÓ ;
la de la seva filla RESPONSABILITAT
i la del seu fill RACIOCINI.
Ho sobreviuen els seus tres germanastres:
1- Només reconec els meus Drets.
2- Els altres tenen la Culpa de tot.
3- Sóc Una Víctima de la Societat.
No hi va anar gaire gent en el seu funeral, perquè molt pocs es van assabentar que s'havia anat.
Si encara ho recordeu, reflexioneu amb aquest comentari. Cas contrari, uneix-te a la majoria,i... Conte contat... ja s’ha acabat!
Salut i Gràcies !

Anònim ha dit...

Desencís és una paraula que defineix bé la nostra situació política. Però els que som nacionalistes estem obligats a no caure-hi, a sobreposar-nos. Si volem construir un poble hem de ser prou forts, valents i capaços per superar aquest estadi emocional actual i en cap cas estendre'l.
CIU+ERC+ABG+GIT= 9

Francesc Mercadé ha dit...

Anònim les coses no són tant fàcils, l'aproximació real a la teva expresió de política polinòmica vindria a ser així: (CiU+GIT-exPSC-PP)+((ERC+exERC)+ABG)>PSC±ADT resultant 9>8, ul pèl ajustat i etèri, no creus?
Jo el que plantejo és: (CiU+PSC)+(ERC+ABG)+GIT+exERC>±ADT-exPSC-PP resultant 13>4

resnoesmesqui ha dit...

Hola Francesc: M'agrada 't això de la mandarina (el meu sentit d'humor no té fronteres), però convindràs amb mi que qualsevol posició té una reflexió que és pot o no apropar a l'original, per tant la meva mandarina em diu que el que realment estàs proposant es fer un govern que acontenti a les bases del partit i no a la ciutadania en general.

Té raó l'amic Fantasma quan diu que el millor seria que ens assentem i en parlem, però bé, ja saps què ho podem fer quan vulguis. Dius, no sé si amb la mandarina o amb el cor, que un ara no es donen les condicions per un govern de concentració, però o m'expliques els motius. Segurament els que em diràs seran exclusivament polítics, en tal cas tens raó, però no son efectius.

Suposa per uns moments que deixéssim de banda els eufemismes i miréssim cap enrere i féssim una proposta d'allò que en el seu dia es va anomenar COMPROMIS HISTÒRIC, a petita escala es clar. Quins serien els objectius bàsics per estar d'acord tots plegats per tirar-ho endavant a Torredembarra?. L'avenç d la ciutat o l'avenç de les posicions partidistes?. En el primer cas seria estupend i profitós,en el segon seria un desastre. Ara bé, si fóssim capaços, i perdó per l'expressió d'una punyetera vegada posar per endavant l'avenç de la ciutat i ens deixem, perdó altre cop, d'hostíes, no creus que seria possible aquest raonament que tant ens agrada a tu i a mi?.

Té raó, un altre cop, l'amic Fantasma quan diu que el poble està fart dels polítics, i té raó pel senzill fet que 17 persones no son capaços de seure i dir: Senyors el que val es Torredembarra, parlem dels projectes, parlem de l'organització.

No fa pas gaire ens am reunir amb ERC i les sensacions que vaig tenir van ser molt bones, però aquesta reunió va trigar un any en produir-se, i va servir per fer veure a uns i als altres què ningú es el dimoni, vam veure que si volem podem posar-nos d'acord en qüestions fonamentals i que, si volem, som capaços de dir-nos les coses sense que ningú se senti ni humiliat ni depreciat ni fora de lloc. Aquesta reunió amb ERC, no la hem tinguda mai amb ABG, malgrat que nosaltres, i jo personalment l'he demanat en diferents ocasions. Perquè no s'ha fet?. Dons no ho sé. Potser, només potser, si la féssim diríem: ostres, entendre'ns és possible, i a continuació ens diríem: i per què no?. En definitiva, la meva mandarina, em diu que tot es possible si existeix la voluntat de fer-ho. Per part meva no quedarà, t'ho ben assegure-ho.
Per cert: genial de trabucaire..Una abraçada.

Jordi Solé

resnoesmesqui ha dit...

Hola Francesc: M'agrada 't això de la mandarina (el meu sentit d'humor no té fronteres), però convindràs amb mi que qualsevol posició té una reflexió que és pot o no apropar a l'original, per tant la meva mandarina em diu que el que realment estàs proposant es fer un govern que acontenti a les bases del partit i no a la ciutadania en general. Té raó l'amic Fantasma quan diu que el millor seria que ens assentem i en parlem, però bé, ja saps què ho podem fer quan vulguis. Dius, no sé si amb la mandarina o amb el cor, que un ara no es donen les condicions per un govern de concentració, però o m'expliques els motius. Segurament els que em diràs seran exclusivament polítics, en tal cas tens raó, però no son efectius. Supose per uns moments que deixéssim de banda els eufemismes i miréssim cap enrere i féssim una proposta d'allò que en el seu dia es va anomenar COMPROMIS HISTÒRIC, a petita escala es clar. Quins serien els objectius bàsics per estar d'acord tots plegats per tirar-ho endavant a Torredembarra?. L'avenç d la ciutat o l'avenç de les posicions partidistes?. En el primer cas seria estupend i profitós,en el segon seria un desastre. Ara bé, si fóssim capaços, i perdó per l'expressió d'una punyetera vegada posar per endavant l'avenç de la ciutat i ens deixem, perdó altre cop, d'hostíes, no creus que seria possible aquest raonament que ant ens agrada a tu i a mi?.
Té raó, un altre cop, l'amic Fantasma quan diu que el poble està fart dels polítics, i té raó pel senzill fet que 17 persones no son capaços de seure i dir: Senyors el que val es Torredembarra, parlem dels projectes, parlem de l'organització. No fa pas gaire ens am reunir amb ERC i les sensacions que vaig tenir van ser molt bones, però aquesta reunió va trigar un any en produir-se, i va servir per veure a uns i als altres què ningú es el dimoni, vam veure que si volem podem posar-nos d'acord en qüestions fonamentals i que, si volem, som capaços de dir-nos les coses sense que ningú se senti ni humiliat ni depreciat ni fora de lloc. Aquesta reunió amb ERC, no la hem tinguda mai amb ABG, malgrat que nosaltres, i jo personalment l'he demanat en diferents ocasions. Perquè no s'ha fet?. Dons no ho sé. Potser, només potser, si la féssim diríem: ostres, entendre'ns és possible, i a continuació ens diríem: i per què no?. En definitiva, la meva mandarina, em diu que tot es possible si existeix la voluntat de fer-ho. Per part meva no quedarà, t'ho ben assegure-ho.
Per cert: genial de trabucaire..Una abraçada.

Jordi Solé

Francesc Mercadé ha dit...

Ens perdem en les fulles i no sabem que estem en l'arbre equivocat. Que no parlo dels petits, que m'és igual. El que vull, i aquesta és la meva tesi, és que CiU i PSC s'entenguin d'una vegada, una vegada més. I facin un pacte de mínims. Mireu i com si no volen convidar ningú més. La música que en sortirà ja farà prou festa. Que en Masagué vagi a veure en Jiménez i parlin de com sortir-ne. No vull pas res per a nosaltres, ho vull per a la nostra pobra Torredembarra.

Anònim ha dit...

Molt be teletubis,ja que heu fet l'abraçada, tots a treballar.....

Anònim ha dit...

LO ESTAIS HACIENDO MUY BIEN....
VOSOTROS SEGUIR ASI, QUE LAS PROXIMAS MUNICIPALES SERAN SONADAS.
TITULARES:
"GRAN EXITO DE AFLUENCIA, EN LOS COLEGIOS ELECTORALES...A VOTADO EL 100X100 DE LA POBLACION CON DERECHO A VOTO.

UN POQUITO DE POR FAVOR.....

Anònim ha dit...

WWW.CERVESAESTRAPERLO.COM.
SOLO PARA SIBARITAS..., QUE ENTIENDEN DE BIRRITAS .