Arxiu del blog

dimarts, 8 de juliol del 2008

Aquest divendres explorarem el planeta Mart


El Casal Popular "Númen Mestre" de Torredembarra, presenta a Jaume Roigé, del departament d'Astronomia del Centre de Lectura de Reus, com a ponent de la Xerrada col·loqui "L'Exploració del Planeta Mart" aquest divendres 11 de juliol, a les 8 del vespre i en la mateixa seu del Casal Popular "Númen Mestre" a l'Avinguda de Catalunya, 33 de Torredembarra.
En la xerrada audiovisual, veurem i parlarem sobre l'exploració del planeta Mart, des dels canals que creia veure l'astrònom Percival Lowell a principis del segle Vint, fins les fotografies d'alta ressolució que proporciona la nau "Mars Reconaissance Orbiter" en òrbita al planeta des del 2006. Actualment hi han tres naus actives en òrbita, dos robots recorrent la seva superfície i una sonda al pol nord.
Quan acabem l'acte, si és possible i hi ha quòrum, es farà una sortida d'observació astronòmica a La Pobla de Montornès.
L'acte és obert a tothom.

2 comentaris:

rafael ha dit...

Queridisimo Mercadé....Esta charla, coloquio y cientifica, si que me gusta; "Marte"...¡que planeta mas guapo!. Dicen que hay agua ¿verdad?....Pues yo quiero irme bien solo, con mi Feliu ( mi perro), mis maquinas de fotos y vidio, un monton de hojas de papel y unos cuantos lapices ¡ Felicidad absoluta ! Sin oir hablar de politica...seria la ¡leche!. besitos

Francesc Mercadé ha dit...

Ha estat molt interessant, especialmnt les explicacions del Jaume. I per descomptat la gent ue ha vingut, al final hem reunit vint-i-set persones astronòmiques. Hi tornarem, ja us avisarem. Moltes gràcies a totes i tots.