Arxiu del blog

dimecres, 23 de juliol del 2008

Apostem per un govern ample per Torredembarra


Primer de tot, i una vegada més explicar que les opinions expresades en un bloc personal com aquest, són això: opinions personals. En el meu cas la meva participació en una organització política, l'ABG, ho és en el sentit d'aportar-hi idees conduents a la consecució dels seus fins. Els fins polítics de l'ABG estan publicats a bastament, i tothom sap que estem al servei de Torredembarra. A més no tenim cap pressió externa que ens marqui cap línia política, és a dir les decisions de l'Assemblea de l'ABG són sobiranes.
Feta aquesta entradeta, val a dir que és coneguda la meva inicial aposta personal per un govern de concentració municipal. La suma de totes les forces polítiques per a sortir d'un atzucac com el que roman Torredembarra. Però també és coneguda la meva afirmació de que ara no es donen les condicions per a proclamar-lo. Ho he explicat poc i avui ve a tomb d'ampliar-ho un xic més. No és possible per una condició d'ètica, no participarem en un govern on hi hagi trànsfugues, o regidors que retinguin l'acta en contra del seu partit o candidatura. La solució passa per la recuperació de l'acta per part del PSC. Tampoc és possible fer aquest govern degut a una segona condició més ideològica, en el nostra cas seria dificil entrar en un govern al costat del PP. No som enemics, som adversaris polítics com molt be s'afirma des del mateix PP, és a dir que que caldria fer un esforç per a superar (cosa difícil però no imposible) determinades contradiccions esquerres-dretes. En aquest cas caldria cercar referents tipus "compromesso storico", ja comentats anteriorment en aquest mateix bloc.
Vist que un govern de concentració no és possible ara per ara, és a dir mentre no es resolguin aquests temes pendents, caldrà veure com avançar amb el que tenim. El que potser hauria estat millor hagués estat la reedició del pacte del govern 2005-2007 el govern resultant hauria tingut una majoria absoluta de 10 sobre 17, però hi va haver oposició a la nostra continuació. El govern finalment constituït aleshores (despres de les eleccions de 2007) va ser de minoria, 8 sobre 17, entrant en crisi anunciada al cap d'un any. La situció actual després del goteig de cessaments, dimissions i abandonaments és de franca minoria, govern insostenible de 4 sobre 17.
Al meu criteri i per a reconduïr la crisi caldria abordar amb fermesa una des següents opcions: anar a un govern conservador liderat per CiU, amb l'ADT, el PP i el GIT de 8 sobre 17, aquest seria un govern en minoria que si rebés l'aportació del trànsfuga del PSC guanyaria en solidesa, 9 sobre 17, obtenit una majoria absoluta que li permetria assegurar les seves posicions. El govern conservador és una possiblitat numéricament possible, i democràticament lícita. En un govern conservador podríem assistir primer a una previsible destrucció de l'obra del govern ara finat, i una possible autodestrucció del pròpi govern conservador com ja va passar en el govern personalista i conservador de 2003-2005. Altrament també es podria tornar a un govern de progrés liderat pel PSC amb ERC, ABG i GIT, aquest govern també tindria majoria absoluta de 9 sobre 17, però caldria posar molt d'empeny per part del PSC, caldria recuperar el GIT, l'ABG i ERC. Si es vol fer aquest govern hauria de renunciar-se a fer vacances per part de l'equip negociador. El govern de progrés seria potser possible però caldria canviar molt el xip. I finalment per acabar hi ha una tercera opció.
Aquesta tercera via és la que cerca un acostament entre PSC i CiU. En el darrer plenari municipal hi van haver veus amb suficient autoritat que ho avalaven. Crec que superat el desgel inicial (si es produeixen finalment les converses), pot ser un govern que pot arribar a reportar més beneficis a Torredembarra dels que ens podem imaginar amb qualsevol dels altres governs. També es tractaria d'una reedició, a Torredembarra ja han governat junts PSC i CiU, només caldria refer aquell pont amb molt de tacte, i amb noves formes. La minoria obtinguda de 8 sobre 17, de ben segur podria ampliar-se fàcilment a una majoria absoluta de 13 sobre 17. No serem la gent de l'ABG qui limiti les possibilitats ingents d'aquest govern que anomenarem govern ample. A tall de conclusió, Torredembarra necessita governs amb majoria suficient, el govern ample seria el que aportaria millors vibracions, ep! al meu entendre. Recordeu que estic fent un exercici de reflexió personal, és només la meva opinió.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Dretes, esquerres.....
Uf...., estic perduda.
Algú podria dirme , on trobar,
el video de "BARRIO SESAMO"?

Francesc Mercadé ha dit...

Tens tota la raó, he utilitzat aquesta convenció dretes-esquerres perque és la que està més estesa a nivell de divulgació política. Seria simplificar-ho molt referir-s'hi sense el contingut que se'n deriva. La meva tesi sobre aquest tema és que estem en un moment de canvis i no serveixen les convencions clàssiques, però, com expressar-se millor?. Avui dia es fa servir també l'errònia acepció de progressista per parlar de gent d'esquerres, o conservador per a gent de dretes. Però es pot donar el cas de posem un progressista que no recicli, o un conservador que recicli i sigui sostenible amb l'entorn. Les coses canvien. però el debat del meu post no anava per aquí.
El que ara es tracta és d'aconseguir un govern municipal ample, que tingui majoria per a tirar endavant projectes d'envergadura. Si per a conseguir-ho hem d'abordar debats superadors de velles concepcions, ens hi podem posar ara mateix!

rafael ha dit...

Si, querido Mercade, sin animo de ofenderte ni de contradecirte, porque nadie tiene la verdad absoluta de las cosas...si me extraña mucho y se me eriza el pelo y mi mente no lo entiende, la manera que teneis hoy dia en transmitir las cosas; Sigues hablando de izquierdas...de derechas; De gobiernos consevadores, de progresistas...todo esto esta caduco...A quien coño, pretendes engañar?..Crees que somos crios de quince años??. Ni divulgacion, ni historias...Mira, cualquier gobierno que sume 8+1 en nuestro pueblo, sera mayoritario; Sera democratico, lo forme quien lo forme y tendra mayoria. No me extraña nada, que Linda Lowelce, quiera ver Barrio Sesamo y yo ver al Luisma. En este pais, un gobierno llamado progresista, en el mes de Octubre, sumara tres millones de parados. Queremos un pueblo, como nos merecemos, con unos servicios por lo que pagamos; En nuestras casas nos suda un candado, si se casan las putas con los maricones; Si el parroco del pueblo, practica el sado o la leche condensada, deja fina la piel...todo esto y mas, son maneras y excusas de malos gobernadores. Necesitamos, cambiar la lavadora, cuande esta se nos estropea; Necesitamos puestos de trabajo, para mantener a nuestras familias; Tenemos todo el derecho a tener una sanidad publica, con garantias y sin tres años de espera; Necesitamos un pueblo limpio y seguro, para mantener nuestro turismo; Unas aceras, sin postes ni farolas y sobre todo necesitamos personas capaces y sin tanta pajarraca mental, como tu tienes...que nos gobierne, tangiblemente, sin trampa ni carton; Necesitamos urgentemente que alguien nos devuelva la ilusion, se llame como se llame y tenga las siglas que quiera. besitos

Francesc Mercadé ha dit...

Ho torno a dir, d'acord, s'ha de definir millor. Però el PP existeix i ICV també, i no és habitual que treballin junts. Que cal acostar posicions, no t'ho nego, però ara som encara lluny. Però què penses d'un govern ample?. Jo parlo de millors vibracions, tu d'il·lusió, estem parlant del mateix, no?. Coincideixo amb tú que hem de canviar de discurs, però ja t'avanço que no canviarem d'idees.