Arxiu del blog

dissabte, 16 de febrer del 2008

ICV-EUiA fa una crida a recuperar el “somni de l’esquerra”


El candidat ecosocialista pronuncia la conferència “l’Estat del Benestar ecològic” davant de més de 200 persones amb representants del món cultural, acadèmic i del món de la comunicació

El cap de llista d’ICV-EUiA per Barcelona, Joan Herrera, va fer una crida ahir a tots els catalans a recuperar “el somni de l’esquerra” per aconseguir que “els pròxims quatre anys de legislatura es facin polítiques d’esquerres” a Madrid. “Per això proposem que l’esquerra confïi en ella mateixa. En una campanya en que els conservadors fan de dreta populista; els lliberals de dreta dura i els socialdemòcrates de lliberals, el que ens toca fer a nosaltres és ser els defensors dels somnis de l’esquerra”, va dir Herrera en el marc de la Conferència ‘L’Estat del Benestar ecològic’ que el candidat ecosocialista ha pronunciat davant de més de 200 persones entre els quals hi havia representants del món acadèmic, cultural i dels mitjans de comunicació.

Herrera va anar desgranant en la seva conferència quines polítiques s’han de fer per posar l’economia al servei de les persones i l’ecologia com un dels reptes de la pròxima legislatura. En aquest sentit el cap de llista d’ICV-EUiA va dir que aquestes eleccions optem o “per més desarrollisme o pel futur”. Per dirigent ecosocialista “la resposta no pot ser ni el cofoisme del PSOE, el tot va bé i no passa res, ni el catastrofisme del PP-. Les grans xifres amaguen una dimensió de la realitat poc visible, la de la creixent dualització i fragmentació de la societat, entre fixes i precaris, amb papers i sense papers, propietaris i hipotecats, en definitiva entre inclosos i exclosos o en ris d’exclusió social”. Herrera va recriminar a Zapatero “no haver fet els deures en matèria econòmica i mediambiental”.

Herrera va demanar “la recuperació del somni de l’esquerra” i va assegurar que des d’ICV-EUiA “no especularem amb el vot dels electors. No acceptarem el fals dilema de molta gent d’esquerres entre PP i PSOE. El vot a ICV també serveix contra el PP”. No obstant el candidat ecosocialista va advertir que el vot al PSC “pot acabar sent contrari a la gent d’esquerres i als interessos de la gent d’esquerres si el PSOE pacta amb CiU. Nosaltres barrarem el pas a la dreta. Però a totes les dretes. A PP i a CiU. I això ni tots els candidats ni totes les candidates ho poden dir.

El candidat d’ICV-EUiA va posar el calendari del desplegament de l’Estatut d’Autonomia com un dels punts d’exigència de la pròxima legislatura. I en aquest sentit Herrera va situar a ICV com “els únics que anirem al Congrés creient-nos l’Estatut, exigint el seu deplegament”. Un paper que segons Herrera “no el podran jugar aquells que no tenen veu al Congrés, ni els que no creuen en l’Estatut, ni la gent com la de CiU en una campanya on prima la seva ànima conservadora per davant de la seva vessant nacionalista”. Per altra banda Herrera també va esgrimir que el reconeixement plurinacional de l’estat espanyol i la inclusió del dret de decidir seran exigències a incloure en la reforma de la Constitució.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Us recomano:

Divendres es presenta el llibre de Sánchez Cervelló

L’Associació Cultural Baix Gaià presenta aquest divendres 22 de febrer a les 20h a la sala de plens de l’Ajuntament de Torredembarra el llibre ¿Porqué fuimos derrotados? Las divergencias republicanas y otras cuestiones. Es tracta d’una obra escrita pel professor de la URV Josep Sánchez Cervelló que ha aconseguit resumir els motius de la derrota republicana a la darrera guerra civil utilitzant moltes fonts d’informació entre les que cal destacar el fins ara inèdit fons del general Vicente Rojo Lluch.
L’acte serà presentat per Jordi S., autor del llibre Miquel Mestre Avinyó i el cooperativisme a Torredembarra (1895-2004) que va ser prologat pel mateix Sánchez Cervelló.