Arxiu del blog

diumenge, 24 de febrer de 2008

Més de 700 signatures pel dret a decidir


Els representants assemblearis territorials del grup polític Entesa de Progrés Municipal (EPM) es van reunir ahir a Torredembarra per donar suport al candidat al Congrés d'ICV-EUA a Tarragona, Lluís Suñé, que és membre d'EPM. La sessió, però, també va servir per reforçar el missatge nacional del partit.

Durant l'acte, el president d'EPM i alcalde de Sant Pere de Torelló, Jordi Fàbrega, va destacar el moviment que EPM ha engegat per impulsar el dret a decidir entre tots els càrrecs electes municipals del Principat. De moment, el manifest ja l'han signat més de 700 càrrecs, principalment de Catalunya, tot i que també n'hi ha alguns del País valència, les Illes Balears i la Catalunya del Nord. Els sotasignats del document, que reclama que des dels plens dels ajuntaments els regidors proposin fer consultes populars per decidir el futur del poble català, pertanyen als partits d'ERC, CDC, ICV-EPM i PSC, tot i que també es preveu proposar-ho als regidors que la CUP va aconseguir en les últimes eleccions municipals.

Fàbrega va anunciar que el mes de juny serà decisiu: «Abans de l'estiu hi haurà una assemblea constituent per decidir quina estratègia s'ha de prendre des del món municipal, i també serà el moment d'assumir el repte a mitjà termini per poder fer la consulta popular sobre el dret a decidir.»

Entesa espera arribar a les 2.000 signatures i considera que aquesta iniciativa és molt important perquè «per primera vegada en 300 anys el món municipal s'organitza per muntar una estratègia perquè el poble porti les regnes del seu futur». Sunyer afegia que és un procés pedagògic, perquè tothom hi podrà dir la seva.

EL PUNT, diumenge, 24 de febrer de 2008, M.L.. Torredembarra