Arxiu del blog

dijous, 14 de febrer del 2008

L’Alternativa Baix Gaià de Torredembarra organitza la presentació del darrer llibre d’Andreu Mayayo: "Josep Solé Barberà. La veu del PSUC"


Divendres 15 de febrer tindrà lloc al Casal Popular Numen Mestre de Torredembarra la presentació del llibre Josep Solé Barberà. La veu del PSUC editat per L’Avenç. L’acte, que comptarà amb la presència de l’autor, serà presentat per Francesc Mercadé i per Lluís Suñé, candidat per les comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre per la coalició ICV-EUiA. Entre els assistents es preveu que no hi faltin antics companys de Solé Barberà de Torredembarra que havien participat en els moviments democràtics de la transició.

L’acte començarà a dos quarts de nou del vespre. El Casal Popular Numen Mestre és un local situat a l’Avinguda Catalunya, 33 i és compartit per diverses entitats. Aquest local serà inaugurat oficialment molt aviat (28 de març al vespre).

Josep Solé i Barberà (1913-1988) “format a l’Ateneu Enciclopèdic Popular i a la Universitat de Barcelona, va ser dirigent estudiantil universitari, milità al Bloc Obrer i Camperol i presidí, l’any 1936, la formació de les Joventuts Socialistes Unificades de Catalunya. A l’esclat de la guerra va formar part del Comitè Antifeixista de Reus, fou nomenat Jutge de Primera Instància i s’incorporà a l’Exèrcit Popular com a comissari polític. Després de passar cinc anys de presó i cinc més de desterrament a la Manxa, va poder tornar a Barcelona i exercir la seva professió esdevenint un dels principals advocats dels presos polítics. Va arribar a ocupar el primer lloc al rànquing dels advocats que més detinguts van defensar davant el Tribunal d’Ordre Públic. Fou, en representació del PSUC, un dels principals artífexs dels organismes i les plataformes unitàries de l’oposició antifranquista catalana. Vinculat estretament a CCOO i a la Unió de Pagesos, va ser Diputat a Corts per Tarragona (1977-1982) i membre de la “Comissió dels Vint”, que redactà l’avantprojecte de l’Estatut de Sau (1978).”