Arxiu del blog

dimarts, 5 de febrer del 2008

AQUEST DIVENDRES L’ABG ORGANITZA EL SEGON SOPAR AMB L’ALTERNATIVA

“Dient adéu a Déu o la superfluïtat de les religions” serà el tema que desenvoluparà l’escriptor Matthew Tree el divendres 8 de febrer al Restaurant El Esmero de Torredembarra en el transcurs del segon sopar tertúlia organitzat per l’Alternativa Baix Gaià.
Aquests sopars, que tenen l’objectiu d’oferir un espai cultural, polític i gastronòmic, estan oberts a tothom. Per a apuntar-s’hi cal trucar al telèfon 656 260 662 o bé enviar un correu electrònic a francesc.mercade@gmail.com.
El sopar començarà a 2/4 de nou del vespre i comptarà amb un tast de diferents plats de la cuina del Restaurant El Esmero (Avinguda Montserrat-Torredembarra).


BIOGRAFIA DE L’AUTOR
Matthew Tree va néixer a Londres el 1958. Es va ensenyar el català el 1979. Va venir a viure a Barcelona el 1984. Va començar a publicar en català el 1990.Ha publicat:'Fora de lloc', novel.la, Cafè Central-EUMO, 1996. Dues edicions.'Ella ve quan vol', contes, Edicions 3i4, Premi Octubre de Narrativa 1999. Dues edicions.'CAT. Un anglès viatja per Catalunya per veure si existeix', Ed. Columna, 2000, set edicions.'Privilegiat', novel.la, ed. Columna, Premi Columna 2001. Traduïda al castellà: 'Privilegiado' (Muntaner Editors, 2001).'Memòries! 1974-1989. Dels quinze anys fins als trenta. Londres-Barcelona' Ed. Columna, 2004. Dues edicions.'Contra la monarquia'. Ed. Ara Llibres, 2004. Dues edicions.'Aniversari. Quatre reflexions sense cap mena d'importància després de passar exactament vint anys entre els catalans'. Ed. Columna, 2005. Dues edicions.'La puta feina' Ed. Ara Llibres, 2006. Dues edicions. 'La vida després de Déu' Ed. Ara Llibres, 2007. Acaba de sortir.Ha estat membre del col.lectiu Germans Miranda i ha contribuït contes a tots els seus reculls: 'Aaaaaaagh' (1998); 'El Barça o la vida' (1999); 'Tocats d'amor' (2000); 'Contes per a nenes dolentes' (2001) i 'La vida sexual dels Germans M.' (2002) i 'Adéu, Pujol!' (2003). Tots publicats per Columna. També ha contribuït articles a dos llibres col.lectius sobre Barcelona: 'Què fas aquest diumenge?' (La Magrana, 2002) i 'Barcelona Acròstic' (Destino/Ajuntament de Barcelona, 2002). Recentment, ha contribuït contes a dos reculls: 'L'hora del conte' (La Galera, 2006) i 'Contes coordinats' (Ed. Montflorit, 2006).Ha col.laborat com a escriptor amb les publicacions següents, entre d'altres: Diari AVUI, The Times, El Temps, Lletra de Canvi, Matador, The Metropolitan, The Edinburgh Review, The Dalhousie Review, El País, Cave Canis, El Periódico de Catalunya i Time Out Barcelona Guide.Actualment escriu articles per les revistes The Times Literary Supplement, Catalonia Today i La Directa.Ha col.laborat amb diversos programes de ràdio i televisió durant els últims deu anys, incloent-hi TV3 ('La Cosa Nostra', 'Tenim paraula'), Ràdio Contrabanda, Catalunya Ràdio, Ona Catalana, BBC World, el BBC World Service i (actualment) RAC 1. Ha estat coguionista i presentador de la sèrie documental i d'entreteniment 'Passatgers' (TV3, 2005). La segona sèrie de 'Passatgers' es va estrenar al setembre del 2006.El 1999 guanya el premi Joan B. Cendrós per a la divulgació de la cultura catalana a l'exterior, per un article publicat al diari The Times aquest mateix any.Durant els últims deu anys ha fet recitals dels seus textos en públic, a desenes de localitats a Catalunya, el País Valencià i Mallorca.