Arxiu del blog

dilluns, 3 de setembre del 2007

L'intel·lectual nordamericà Noam Chomsky es fa ressò del cas de l'Èric Bertran


El prestigiós professor nord-americà Noam Chomsky, conegut pel seu activisme polític i autor de la teoria de gramàtica generativa (considerada la contribució més extraordinària en el camp de la lingüística teòrica del segle XX), s'ha pronunciat sobre el cas d'Èric i l'Exèrcit del Fènix amb aquestes paraules: "És increïble. Espero que els mitjans de comunicació en parlin i que hi hagi organitzada una protesta seriosa. El món hauria de saber-ho", segons el web de l'obra de teatre sobre el cas.

Chomsky ha fet aquestes declaracions després de veure el documental Èric i l'Exèrcit del Fènix, dirigit per Xevi Mató amb versió internacional de Heather Hayes, que narra el cas del nen de 14 anys que va ser acusat de terrorista per demanar l'etiquetatge en català a Supermercats DIA. Èric, fan fervorós de les aventures de Harry Potter, de J.K. Rowling, va crear una pàgina web anomenada Exèrcit del Fènix, inspirada en el famós personatge, i va signar els seus correus amb el nom de la pàgina. Arran d'això, la Justícia espanyola, tot i saber que es tractava del web d'un nen de 14 anys, va mantenir l'acusació i va associar-lo a un exèrcit terrorista. Actualment, la família de l'Èric està seguint tots els tràmits legals per dur l'Estat espanyol davant el Tribunal de Drets Humans d'Estrasburg i el Tribunal de Justícia de les Nacions Unides sota l'acusació d'assetjament moral i psicològic a un menor.

Sobre aquest cas, Víctor Alexandre va escriure la sàtira teatral Èric i l'Exèrcit del Fènix, dirigida per Pere Planella, que es va estrenar oficialment al Teatre Borràs de Barcelona el passat mes d'abril i que aquest setembre començarà a Valls i a Calella una gira pels Països Catalans.

Per altra banda, Xavier Mir, promotor des del seu bloc de Vilaweb, ara fa un any, de la campanya "Jo també vull un Estat propi" -que va donar lloc a la creació de la Xarxa de Blocs Sobiranistes i el web www.estatpropi.cat-, ha fet una nova proposta: Mir convida tothom a visionar, del 3 al 9 de setembre, el documental de Xevi Mató, per tal que pugi posicions en el rànquing i entri en el circuit dels més vistos. Un dels objectius d'aquesta crida és aconseguir la projecció internacional del cas de l'Èric i difondre la presa de consciència que està experimentant el poble català amb relació als seus drets nacionals.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Salvem el Gaià!!!
Aquest dissabte 8 de setembre es fa la presentació de les noves propostes de Salvem el Gaià a la desembocadura del riu Gaià. És molt important que fem el màxim de difusió de l'acció i esperem que hi hagi força representació dels veïns i veïnes del Baix Gaià, de les diferents entitats i en especial, esperem la presència dels polítics de la nostra comarca. Ja n'hi ha alguns que han confirmat la seva presència.Recordeu que a les 9 del matí hem quedat davant del centre cultural del Catllar per anar fins a les fonts de Sant Magí de la Brufaganya. Ens aturarem a esmorzar al Querol i ens trobarem amb els companys de Salvem el Querol. Per coordinar l'excursió fins a les fonts (cotxes, etc.), si teniu intenció de pujar, envieu si us plau un correu a jsmbaixgaia@hotmail.comPer últim, us podeu baixar el cartell de l'acció perquè el reenvieu, enganxeu, etc (http://alternativabaixgaia.blogspot.com). L'autor és el Joan Carles de la Riera.També podeu veure l'anunci que n'ha fet el Jordi de la Torre http://es.youtube.com/watch?v=Y5s6nmIxZFgAh, i el dimecres 5 i dijous 6 hem quedat a les 5 de la tarda a l'AUCA de Torredembarra per fer les banderes de l'acció del dissabte. Si no teniu res millor que fer, veniu a donar-nos un cop de mà. S'han de fer i pintar unes 60 banderes blaves!

Anònim ha dit...

Podries posar algún link cap a la web on surt el comentari del chomsky?

Gracies,

Marc

Francesc Mercadé ha dit...

http://www.victoralexandre.cat/index.php?option=com_content&task=view&id=380&Itemid=1

i

http://www.youtube.com/watch?v=aIiRFSCgGu4

Fins aviat