Arxiu del blog

divendres, 28 de setembre del 2007

La Torre celebra avui un acte d'informació sobre el servei de l'aigua


L'Ajuntament de Torredembarra ha organitzat per avui, a les vuit del vespre, un acte d'informació ciutadana sobre el canvi del sistema de gestió i la licitació del servei de l'aigua i el clavegueram. Amb aquesta activitat, es compleix una de les condicions posades pel GIT (que forma part del govern local juntament amb PSC i ERC) per tal de votar a favor de l'adjudicació del servei, que ha passat per un procés força polèmic. L'acte se celebrarà a la sala de plens del consistori torrenc.
EL PUNT d'avui

14 comentaris:

Anònim ha dit...

Les portes de l’Ajuntament tenen que estar obertes perquè el component més important és la ciutadania, cadascun dels vilatans i vilatanes que s’han arrelat a la vila, des del seu naixement o a partir de la decisió de venir-hi a viure; obertes perquè el govern necessita escoltar l’opinió, sigui favorable o crítica, de tots i cadascuns dels vilatans;tenen que estar obertes perquè és imprescindible per exercir un govern eficaç i transparent, que pensi en les persones; obertes perquè te que ser una voluntat política manifestada des del primer dia;obertes perquè és l’única manera de poder actuar en política, si es vol ser coherent i estar disposat a servir a la societat que t’ha escollit.
No sols per el GIT o per el TIG,no sols per quedar be.
Siscu,pots fer una pregunta per mi?
Cuan,reportaria economicament i anualment una empresa publica d´aigua,i si seria mes barat el rebut?
Graçies.

Anònim ha dit...

No costa gaire d'entendre que la unió fa la força i que si vols guanyar, una bona manera és dividir l'adversari.
Un fet tan evident es repeteix una vegada i més a casa nostra. No sé si es tracta d'ànsies de protagonisme, perquè som tossuts, o bé perquè portem una bena als ulls.
El cas és que des de fa un temps tot fa pensar que tornem a viure un altre episodi d'aquests que ens divideix i per tant ens afebleix.
Com es podria fer perquè no caiguéssim en la mateixa trampa? La resposta no és fàcil, perquè hi ha massa interessos en joc.
No val dir Amén a tot, i al final som nosaltres que hi perdem.

Francesc Mercadé ha dit...

Gràcies per llegir el meu bloc. En resposta a la teva amable pregunta, jo te'n faria una altra, i a continuació et responc per no ser demagog. Una empresa privada quin benefici tindrà o té o ha tingut com a contrapartida de la prestació d'aquest servei en exclusiva?
La meva resposta sincera a la teva pregunta (no a la meva) és la següent: en una empresa de caràcter municipal o pública el benefici resultant de la prestació del servei deduides totes les despeses d'explotació del mateix, seria un benefici net municipal o públic, i per tant revertible en nous serveis o en la rebaixa del rebut del servei prestat.

Francesc Mercadé ha dit...

Nosaltres hem explicat a bastament el perquè no estem en el govern i el perquè de les discrepàncies, i suposo que ens permetran discrepar si no hi ha acord.
El tema és molt senzill, el projecte polític que tenim des de l'Alternativa és un projecte seriós i que jo qualificaria de "per al servei del poble, amb el poble", i ens trobem davant d'un govern que no coincideix amb la nostra forma de pensar i no vol compartir les nostres aptituds per a portar a terme el nostre projecte. Ja no teníem la seva confiança en l'anterior mandat, però tampoc érem necessàris. Vam discrepar obertament en flagrants casos, i vàrem aguantar que és lo políticament correcte. Però ara que seríem necessàris per tirar endavant l'obra de govern, continuem sense la seva confiança en nosaltres. Tal com vàrem dir en el seu dia nosaltres ja no participarem en cap govern que no tingui confiança ni en nosaltres, ni en el nostre projecte. Nosaltres no som dels que diem Amén a tot i no passa res, oi amic Gerard?, nosaltres volem un compromís per tirar el poble endavant sense fisures però a favor del poble i amb el poble.
Nosaltres no estàvem primer per una cosa i ara per una altra, no, nosaltres no vam impedir que es tirés endavant la contractació via una empresa privada, però s'està demostrant que no és una bona opció, i és en aquest punt on proposem estudiar paral.lelament la viabilitat d'un projecte públic enfront d'un de privat. Nosaltres no amaguem que sóm partidaris d'una gestió pública, o mixta, però no posarem cap pal a les rodes. Simpliment sembla que les rodes d'aquest procés ja éren quadrades d'orígen. Nosaltres apostarem sempre per lo rodó que resulta de que el benefici retorni, per car que sigui el cost d'explotació.

Carles Rico ha dit...

Siscu,

crec que hauríeu de repartir octa vetes i fer alguna pancarta en defensa del model public o mixt de gestió de l'aigua i de la vergonya de l'Ajuntament de comunicar això als regidors dos dies abans.

De tal manera que l'acte els hi sorti malament i aprenguin a fer les coses bé.


Jo us puc ajudar. Arribo a la torre a les 17h-17:30h.

Francesc Mercadé ha dit...

Carles, qualsevol aportació en positiu com la teva ha de ser benvinguda. Subscrig la posicií de fer pedagogia, entra en la nostra línia, ara només cal afegir-ho a tota la feina que ja fem i prioritzar-ho. Endavant!

Anònim ha dit...

Senyors i senyores d'ABG:

Qualsevol postura és defensable,inclosa la d'apostar per empresa pública o mixta.

El que no és defensable, per molt que us entossudiu a dir el contrari, és que comenceu votant a favor de la concessió a empresa privada i quan s'apropen les eleccions municipals canvieu de parer.

Vau tenir la oportunitat de dir NO des del primer moment i no la vau aprofitar, i ara preteneu entrar a l'Ajuntament pancarta en mà? coherència, si us plau.

Recordo que avui és un acte purament informatiu, per tant s'ha d'escoltar i no interrompre a qui informa. De la mateixa manera, vosatres teniu la oprtunitat de convocar tants actes informatius com vulgueu per expressar-vos obertament.

No cal alçar la veu ni escriure amb lletres grosses per opinar sobre quelcom qui ningú us ha inmpedit votar en contra de manera democràtica.

Francesc Mercadé ha dit...

Amic comentarista, em sembla que et patina una mica la mandarina. La teva opinió, si no he entés malament és que nosaltres ens havíem haver d'oposat des d'un primer moment, votant no al procés de privatització del servei, és això, no?
Doncs la nostra opinió difereix, simplement no ens vam oposar a privatitzar el servei, tal com estem fent ara, no ens oposem a privatitzar el servei.
Però resulta que el procés no ha seguit un camí recte, i sembla que hi ha algú altre, que no veu amb bons ulls el procediment seguit. El cas és que el procediment està encallat, i s'ha tornat rar.
La nostra posició és i seguirà sent la del primer dia no ens oposarem a la privatització del servei. Però la cosa ha entrat en zona de boxes, reparació, taller, fa aigües, en definitiva que està en entredit el procés. No en tenim cap responsabilitat en aquest "ensurt". Però si la cosa no va bé, procurem donar més idees, i nosaltres creiem, que tot i no oposar-nos a la privatització del servei, hi han altres formules. i se'ns ha rebutjat la ocasió d'explorar-les ara.
L'acte d'avui és informatiu, del tipus que fa l'actual equip de govern per a eludir la participació ciutadana, ja en van fer un sobre urbanisme, estem curats d'espant. Només faltaria que ens hi oposessim, a veure quan en fan més, sobre els pressupostos, sobre mediambient, sobre cultura, sobre serveis, sobre obra pública, etc. Que facin, i sempre hi anirem a escoltar, cap problema.
Nosaltres hi serem, amb o sense pancartes, però sempre amb coherència.
Però per molt que expliquem les coses, hi sempre algú que ho entén justament al revés.
Volem el millor per al poble, però amb el poble.

Anònim ha dit...

La experiencia es un peine que te llega cuando te quedaste calvo.

Francesc Mercadé ha dit...

Potser que per ser Taure, no copsi el subtil comentàri, que de ben segur roman sota les paraules de l'últim ínclit anònim.

Anònim ha dit...

Siscu!!!!!
Records desde London!.
Ara a les teves estadistiques ja tindras entrades desde LONDON!!
Diga-li a l'alcalde que sentim molt no poder assistir a la seva convocatoria... ji ji

Apa bye bye my friend!!

Oriol i Mireia

Francesc Mercadé ha dit...

Que us vagi be la volta per London, Mireia i Oriol.
Bye

Anònim ha dit...

Amic Blocaire, crec que el meu comentari és prou respectuós i ben argumentat com perquè creguis que em patini la mandarina.

Per altra banda, encara és hora que algú digui un sol motiu pel qual es pugui posar en entredit el procés. Tú seràs el primer?

Francesc Mercadé ha dit...

Amic anònim que et patina la mandarina, crec que et patina de debò. He afirmat en la meva argumentació que no hi cap ànim per part de l'ABG de cercar un sol motiu pel qual es pugui posar en entredit el procés. Simplement la situació política ha canviat, nosaltres ara no estem en el govern, i no hi sóm per un canvi d'actitud vers nosaltres dels senyors del PSC. Quan érem en el govern municipal no vam posar cap pal a la roda, i ara la única cosa que fem és demanar una extensió en l'estudi de models de gestió, però han rebutjat estudiar-ho per ara. Amic que et patina la mandarina dóna'ns un sol motiu per en un entorn que s'ha tornat advers per nosaltres, seguir amb les mateixes estratègies de vot i fer com si no hagués canviat res.