Arxiu del blog

diumenge, 7 de novembre del 2010

Carta oberta a l'alcalde de Torredembarra Daniel Masagué, de la Coordinadora Skatepark Torredembarra

AJUNTAMENT DE TORREDEMBARRA
At. Sr. Daniel Masagué Pere

Torredembarra, 4 de novembre de 2010

En representació d'un grup de ciutadans de Torredembarra i en referència a la situació de malestar en la que ens trobem a conseqüència de no tenir encara un espai on practicar en condicions l'esport de l'skate a la nostra vila, ens veiem abocats a demanar al senyor Alcalde de buscar una solució urgent per tal d'aconseguir una convivència òptima per tots els afectats.

L'esmentada situació actual majoritàriament comporta:
1.- Que la Policia Local estigui fent a més a més de la seva feina, tasques de persecució a nens (la majoria menors) que només volen practicar un esport.
2.- Que els menors siguin perseguits i tractats com a delinqüents i comencin a tenir un historial de petites denúncies, amb els conseqüents transtorns psicològics i administratius que comporten aquestes accions policials.
3.- Que els veïns pateixen molèsties i cursin les seves legitimes queixes provocant més feina a la Policia Local i a l'administració d'aquest Consistori.
4.- Que els pares/mares/tutors com a responsables dels menors tinguin un problema afegit a les ja delicades i assumides tasques familiars. Problema que fins i tot, tal com estan les coses, pot acabar en el jutjat o amb una sanció econòmica.

I d'altres que no esmentem per no allargar el present escrit.

És per això, que demanem:

1.- Que es rebi per part de l'Ajuntament i el Sr. Alcalde la seguretat en ferm, de construïr un Skatepark en condicions i definitiu en el espai que ja estava previst (Zona esportiva o voltants), en un termini no gaire llarg.

I com a prova del bon fer de la Coordinadora i de les ganes d'arreglar aquest problema,
Proposem una solució consensuada:
- Que l'Ajuntament de manera urgent i mentre no estigui acabat l'Skatepark definitiu, es faci càrrec de delimitar, il·luminar, portar els mòduls montats actualment i preparar el terra d'un espai alternatiu, i la Coordinadora es faria càrrec del mobiliari urbà que faltés per a la pràctica de l'Skate dins de l'espai delimitat.
- Creiem que un bon espai que abaratiria les despeses immediates de l'Ajuntament, ja que el terra està posat i només caldria delimitar i il·luminar l'espai, pot ser la part final del Pàrquing Mañé i Flaquer.

No descartem fer diferents mobilitzacions per tal d'informar i recordar als ciutadans de Torredembarra que des de la Coordinadora estem preocupats per un problema que per l'Ajuntament de Torredembarra no és prioritari i que té solució, ja que el pressupost per a construïr l'Skatepark ja està aprovat fa temps.

Amb ànim de col·laborar i trobar solucions, quedem a l'espera de la seva resposta.

COORDINADORA SKATEPARK TORREDEMBARRA

(Fotografia gentilesa de Jordi Aparicio)

5 comentaris:

Anònim ha dit...

siscu tu fas skate?

Francesc Mercadé ha dit...

La resposta a la teva pregunta és no, no practico l'skate.

Però m'han fet arribar aquesta carta oberta amb el prec de que la publiqués i així ho he fet.

Però no només ho he publicat per això sinò perque estic d'acord amb el que es demana i per les raons emprades en fer-ho.

Per fer-t'ho fàcil et posaré un exemple: tampoc practico el bàsquet, però això no m'impedeix en estar d'acord amb la subvenció annual de més de vint mil euros que l'Ajuntament dóna per aquest esport.

Si aquests joves tinguessin un lloc en condicions per a practicar l'skate, potser ens estalviaríem tots una sèrie de maldecaps.

Pensa que tot és més complex del que sembla a primera vista, però alhora sempre hi han solucions més senzilles que costen molt de trobar.

Anònim ha dit...

Bona tarde, Sr. francesc, soc policia de la vila de Torredembarra, abans de tot dir que estic d'acord amb la necessitat de trobar un lloc adient per els nois que fan skate (a la llarga alguns de nosaltres tindrem nens que practicaran aquest esport), pero bé, a banda de tot aixó, jo pregunto ¿Per que sempre a de sortir la Policia pel mig? ¿el problema de trobar una ubicació per practicar aquest esport es de la Policia o han de decidir ells sobre aquest tema? Cal fer menció que la Policia actua en conformitat a una ordenança i et puc assegurar que no al cent per cent. El escrit fa menció a persecució de la Policia, ¿estan segurs? Es poden visualitzar les cameres de seguretat, on s'observen com davant de la comisaria passen molt xiquets amb els monopatins, fins i tot practiquen skate en la propia porta i els guardias ni cas... Que ningú oblidi que en el tema de skates la policia actua a requeriment mai d'ofici. Gracies per la teva atenció.
Crec que tots hem de forçar a l'Ajuntament per que modifiqui una ordenança i sobretot pressionar per aconseguir la pista de Skate, ja!!!
Disculparas l'anonim, pero...

Anna Fàbregas ha dit...

Bona nit,
Formo part de la Coordinadora Skatepark de Torredembarra.
Cada vegada més ciutadans estan d'acord amb la necessitat de trobar un lloc adient per a l'skatepark i això és el que volíem fer patent en la nostra carta.
En resposta a la pregunta de perquè sempre surt pel mig la Policia Local, vull aclarir que ha estat mencionada com una part més dels afectats per la nostra problemàtica, que comporta la falta d'espai per a practicar aquest esport. No en contra de la seva feina, sinò conscients dels treballs afegits que aquests nanos donen al vostre col·lectiu.
Sabem que la Policia Local actua segons una ordenança i també a requeriment d'altres afectats, com els veïns als qui també fem referència com a patidors de les circumstàncies. També sabem que no tota la Policia Local actua igual davant dels mateixos fets, i potser el tema de la persecució no afecta a tota la Policia Local de Torredembarra, però sí, es veritat que es va reflectir a l'escrit, perque no van ser pocs els pares que van expressar el seu malestar al patir les conseqüències com a responsables dels menors.
Complicada la tasca de policia quan al davant de la comissaria com en altres espais públics del poble està prohibit fer activitats que estàn pensades majoritàriament per als nens, com jugar a pilota, anar en bicicleta, anar en patins de línia, etc.
No era la nostra intenció crear més mals entesos, tot al contrari, volíem aportar solucions pensant en tots els implicats, i a partir d'una solució, reconduir una situació que s'està deteriorant.
Volem que els nens que practiquen l'skate com un esport i com a tal, des del respecte i la tolerància. Per això la carta a l'Alcalde pregant una resposta amb caràcter urgent.

Anònim ha dit...

Tú Mercadé tendrías que practicarlo, para corregir tus desicronizados movimiento(psíquico y locomotriz). Cada día daís más pena. Yo del alcalde lo único que os regalaba era una pastilla jabón para lavaros un poco